Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DET ÄR OKEJ ATT MOBBA MIG FÖR JAG ÄR SMAL, SNYGG OCH SEXIG

Igår deltog jag i en debatt i Partiprogrammet på Aftonbladet och jag är fortfarande upprörd. De bad mig komma dit för att säga 2 meningar om det så kallade ”lår gapet” som många tjejer eftersträvar (vilket jag tycker är galet) men istället försökte de sedan måla upp mig som boven till att träningshetsen som pågår nu och att sådana som mig bidrar till ätstörningar. När de började prata om Kickstart och hur snygga och sexiga vi är som är med där så började det koka i mig, varför ens ta upp vårt utseende? Spelar det någon roll hur vi ser ut? Bara för att man är snygg, smal och sexig, ska man inte få ha mål med sin träning då?

Att vara smal är inget mått på att man är varken hälsosam eller vältränad vilket folk verkar tro och vet ni, smala människor behöver träna lika mycket som överviktiga människor. Hade vi varit 4 fula och överviktiga tjejer hade vi inte ifrågasatts över huvud taget utan hyllats. Det tycker jag är så fel! Att kritisera smala människor verkar vara helt OK och det stör mig! När jag var liten var jag riktigt liten och väldigt smal och ville inget hellre än att gå upp i vikt och få kurvor, vilket aldrig hände och jag mådde jätte dåligt över det. När jag var 13 såg jag ut som 8 år och det ska jag säga er var inte alls kul. Jag vet inte hur många gånger jag fick höra, gud vad smal du är! Jag blev jätte ledsen och förstod inte varför det var ok att säga så när när det var tokförbjudet att säga, Gud vad tjock du är till andra?

I alla fall så var deras plan med att ta dit mig igår att Julia skulle köra över mig i slutet men jag svarade inte som de hade planerat och deras planer gick i krasch. De tänkte säkert att jag var en korkad bloggare, vilket gör mig ännu mer arg! De här fördomarna har jag varit med om i hela mitt liv. Smal och vacker = korkad! Vad de inte vet eller ens frågade mig är att jag precis som tjejen i mitten haft ätstörningar. Men VA? Kan en så smal och snygg tjej som jag också må dåligt och ha ätstörningar? Har jag också känslor? Hur är det möjligt, jag måste ju vara superlycklig eftersom jag är smal, för lyckan sitter ju i smalheten? NOT!

NÄ fy på bittra fördomsfulla människor! Jag är så nöjd med min insats. Trots att jag kokade så höll jag mig i skinnet och är så nöjd att de inte kunde trycka ner mig! Att ha utseendemål med sin träning tycker jag är mer än OK och kan vara en riktig motivationshöjare, bara man inte låter det gå ut över hälsan. Att lägga upp selfies på sin kropp som man är stolt över tycker jag också är mer än OK. Är man känslig och stör sig på sådant så behöver man inte följa. Alla har ett val!

Vill ni se debatten så kommer den här…

 [iframe id=”tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/partiprogrammet/article37238.ab?service=embedded&autoplay=false”]

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
105kommentarer
 • Jag förstår faktiskt inte vad du blir så arg över. Pressen att uppnå en viss kropp diskuteras, och efter att ha sett reklamen för Kickstart tycker jag det är berättigat att diskutera huruvida programupplägget bidrar till kroppshets. 4 snygga unga tjejer pratar om att de vill bli fasta och snygga, snygg rumpa etc… Inte låg störst fokus i reklamen på att ni tänkte få bra kondis och orka lyfta mer. Inte är det heller 4 överviktiga kvinnor som av UPPENBARA hälsoskäl borde lägga om sin livsstil. Det är just uppenbara hälsoskäl som är nyckelorden här. Reklamen för kickstart är främst utseendevinklad, och det till förmån för rådande ideal. Alla unga tjejer tänker inte automatiskt på de saker som du Ida tar upp i klippet nu, att även smala mår bra av träning, stark rygg osv – speciellt inte när reklamen är fokuserad på att ett gäng fasta smala tjejer vill bli ännu fastare. Journalisten tog egentligen bara upp en frågeställning som många andra säkerligen redan tänkt själva eller i värsta fall påverkats av – var glad istället att du fick chansen att klargöra din sak och formulera det bra! Det handlar inte om fördomar som du uttrycker det, det handlar om hur reklamen för kickstart faktiskt KAN uppfattas. Medverkar man i en reklam där smala tjejer pratar om att bli snyggare och fastare måste man väl vara redo att debattera ämnet iaf utan att bli arg för att alla inte automatiskt förstår ditt tankesätt om saken?

  Louise 2014-05-17 00:05:52
  Svara
 • Riktigt bra skrivet håller verkligen med dig till 100%. Det är inte alls kul när alla säger att man är lika smal som en pinne, det är inte kul att höra! Men du är verkligen en bra förebild tycker jag, kramis 🙂

  Elsa 2014-03-27 21:05:54 http://www.henrikssonelsa.blogg.se
  Svara
 • Tänkte verkligen samma sak när jag såg det klippet, kändes så jävla dåligt att hon vände sig till och sa ”men tycker inte du att ert program är delaktigt i hetsen” asså va fan, det är ett hälsoprogram.. du säger ju uttryckligen ”man behöver ABSOLUT INTE svälta sig” i reklamen.. anade att de hade lurat dit dig.. så jävla taskigt!!

  Stå på dig!!!

  Elisabeth 2014-03-24 15:03:27
  Svara
 • men herregud om ni hade varit 4 fula och överviktiga tjejer hade ni aldrig ens fått vara med i programmet. du är förblindad av din privilegierade tillvaro och kan aldrig förstå hur det är att vara överviktig och överallt omringas av smala, snygga människor som sedan har mage att klaga över att de är smala. ja stackars er som får höra att ni är smala!!! som om det någonsin har hindrat er i livet. som om ni hade fått det här jobbet om ni varit överviktiga. bara för att ni blir ledsna över att bli kalalde smalaa(??) betyder det inte att ni är förtryckta.

  gia 2014-03-23 11:22:43
  Svara
  • Svar på gias kommentar.

   -> Henrik

   Det är inte så enkelt, tyvärr. Våra kroppar har inte riktigt hängt med i samhällets utveckling. Jag rekommenderar dig att läsa det här inlägget:

   http://wdarknessfalls.wordpress.com/2014/01/14/detta-ar-inte-for-er-smala-att-kopa-om-ni-kanner-for-det-i-all-er-valvillighet-detta-ar-for-er-att-svalja-hur-javla-illa-det-an-smakar-och-sen-bara-ta-och-halla-kaften-pa-er/

   Icke heller att förglömma: människor är olika. Ida har själv sagt att hon alltid har varit en aktiv person. Det är en del av hennes personlighet och självklart sliter hon som ett djur och förtjänar sin starka och snygga kropp men vad ska människor göra vars personlighet är en helt annan? Det är inte lika lätt för dem, kan jag berätta för dig.

   Det är så, att vissa grupper i samhället är privilegierade. De behöver inte utstå ett systematiskt förtryck. En individ ur en sådan grupp kan fortfarande bli ledsen över elaka ord och ha komplex och problem, absolut, men man bör ändå kunna förstå skillnaden och se sina egna privilegier.

   sofie 2014-03-23 18:04:48
   Svara
  • Svar på gias kommentar.

   Man får det man förtjänar, du tror inte att Ida jobbat hårt för att vara vältränad och smal?? Man gör egna val. Vill man vara fet så ät hamburgare och pizza varje dag men avstå om du vill se bra ut. Att vara fet är inte hälsosamt och att vara för smal är inte det heller. Men att se bra ut och vara vältränad är hälsosamt. Så skippa ditt bullshit och gör ditt val själv
   Fet/Ful = Ta inte hand om dig själv, ät pizza godis hamburgare och träna inte
   Snygg/vältränad = Respektera dig själv och var hälsosam, träna och ät bra mat, sov ordentligt och njut av livet

   Enkelt!!!!

   henrik 2014-03-23 13:36:19
   Svara
 • TACK!!!!!

  Har alltid varit smal trots att jag ätit som en häst och får alltid höra hur jag ”inte äter”, ”förstår att du inte gillar sötsaker”, ”om man såg ut sådär”.. Jag vill gå upp i vikt!. Råkade även vara bland de smartaste, om inte den smartaste i de flesta kretsar och skolor jag har gått på. Alla verkade lika överraskande när jag öppnade munnen eller gjorde ett mattetal bättre än alla andra, för hur kunde jag som är ”smal, lång, blond och vacker” veta någonting om något annat än utseende?!?!

  Du är grym! Tack

  Sandra 2014-03-22 23:26:16
  Svara
 • Själva debatten blev ju helt klart ganska misslyckad, om man ens ska kalla det debatt. Reportern gjorde ett klantigt uttalande vilket gav en fel vinkling. Tycker inte att du personligen ska ta åt dig av det hon sa men däremot ifrågasätta upplägget på programmet. Det är självklart ingenting fel i att vara snygg, smal och sexig, som reportern uttryckte det, men frågan är vad som hamnat i fokus i ett program som ska handla om ”träningspepp”?

  Jag har inte sett första avsnittet men ärligt talat räckte det för min del att se trailern. För känslan jag fick var till 90 % en reklamfilm för träningskläder och väldigt lite andel sprudlande träningslycka och inspiration, vilket jag hade hoppats på. För att den känslan ska upplevas tror jag det skulle behövs mer svett, laganda och ”girl-power” kombinerat med mindre smink och ”perfekt rumpa-snack”.

  Jag tycker att du Ida ofta fått fram detta i din blogg – att den inte alls handlat om träningshets eller fokuserat på att man måste få en perfekt ”glasskuls-röv” för att bli lycklig. Däremot älskar du träning – för att den får dig att må bra, känna dig snygg och sexig och för att det är jäkligt roligt. Vilket många andra där ute, inklusive mig själv, håller med om.

  Vi gör alla våra val i livet och att välja att träna är ett sådant, precis som alla andra. Det är bara så himla tråkigt, precis som flera andra skrivit, att tjejer/kvinnor måste se perfekta ut som ett bevis på att de har lyckats. Att vara snygg eller vilja vara snygg är inget brott, men om vi anser att det skulle vara det viktigaste att uppnå som kvinna, då skulle jag vilja påstå att vårt kön har en kollektivt dålig självkänsla. Och den måste vi jobba på.

  Karin 2014-03-22 23:22:01
  Svara
 • Hehe jag e tbx igen! Kan tycka att debatten blev lite felfokuserad över lag. Självklart så har ju inte ens ”rätt” till träning och mål att göra med hur man ser ut. Däremot så är det problematiskt att ett produktionsbolag som tv3 inte tar mer ansvar.
  Hela grejen med ”strong is the new skinny” är ju bara en annan form av hur en som kvinna ska kontrollera sina kroppsliga begär för att anses vara lyckad. Den signalen blir väldigt tydlig när några superframgångsrika tjejer, som är väldigt normativa, fortfarande i ett massmedialt sammanhang ska utöva ännu mer kontroll över sig själva. Vad säger det till dem som inte passar in i normen? Signalen det sänder ut är ju till de kvinnor som inte stämmer överens med varken ideal eller norm (som tjejerna i programmet gör) blir ju att de inte duger, att de inte har kontroll (=makt). Problematiken ligger i den massmediala kraften, i kontexten att vi överöses varje dag med hur vi ska göra för att ”bli mer hälsosamma”. Där hälsosam har ersatt ordet ”smal” som det stod i samma meningar för tio år sedan.
  Den här typen av program måste sättas i kontext med populärkultur generellt, som exempelvis house cards. Där blir den här typen av dolda strukturer också väldigt tydliga. Huvudpersonerna, ett gift heterosexuellt par, som ska porträttera makten personifierad, vi ser mannen konsumera kött och alkohol på ett väldigt oproblematiskt sätt. En ser inte hans fru äta EN ENDA GÅNG under två säsonger. Däremot ser vi henne träna. Vi får tom vara med på luncher där hon utöver makt över andra kvinnor. De äter, hon gör det inte. Och detta visas helt oproblematiskt. Deras karaktärer är utformade för att symbolisera makt – på ett urtypiskt ”manligt” och ”kvinnligt” sätt.
  Och det är väldigt viktigt att en särskiljer på enskilda situationer och normerande förtryck. Oavsett vilken uppfattning en har om sig själv, så tillhör en normen sitter en i en mer priviligerad sits än de som inte gör det. Att mötas av problem för att en är smal är inte det samma som att mötas av problem för att en är tjock.
  Länkar en krönika som beskriver det här på ett sjuuuukt bra sätt. http://amrahamra.wordpress.com/2014/02/22/sarade-kanslor-ar-inte-samma-sak-som-fortryck/

  Veronica 2014-03-22 19:55:41
  Svara
 • Egentligen spelar det ingen roll vad man gör, folk kommer alltid att hitta något dåligt med allt bra man gör. Trycka ner en, ren mobbning helt enkelt. Du ska veta att du är en stor förebild för mig, och du gör allt annat än att uppmuntra till något hets, utan tvärtom, du uppmuntrar till ett hälsosamt liv med bra träning och kost. Så himla bra är du Ida! Blir bara så less att media inte kan lyfta fram er istället, som faktiskt hjälper tjejer som mår dåligt över sin kropp. Och den här träningstrenden som faktiskt kommit upp nu på senaste, det måste seriöst vara den BÄSTA trenden på länge. Inget fake eller svält! Så finns det såklart undantag, med folk som tar det steget längre, men det finns det överallt och kommer alltid o finnas, inom sport, religon osv. Keep up with the good work <3

  Mikkan 2014-03-22 19:27:04
  Svara
 • Ja men de tittare som inte har läst din blogg kan ju inte veta?

  Linde igen 2014-03-22 19:24:12
  Svara
 • Såg på debatten igår och blev så himla irriterad över programledarens kommentar om att ni i Kickstart är ”snygga, smala och sexiga”. Hur du, och alla andra i panelen ser ut för den delen, vare sig man är stor eller liten, hade ju ingenting med debatten att göra. Ett sådant hemskt personangrepp att hon ens vågade kommentera hur du såg ut, inte okej på något vis!

  Genom att kommentera hur du och de andra tjejerna i Kickstart ser ut så bidrar programledaren lika mycket till kroppsfixering bland kvinnor som reklambilderna från Target gör. Hur man än ser ut så ska ingen ta sig rätt till att få lägga sig i en annan människas utseende. Blev verkligen så himla ledsen utav vad programledaren sa och det är jättebra att du tog upp det här på din blogg.

  Kroppsfixeringen bland kvinnor har gått alldeles för långt men genom att ta upp detta så jobbar du emot hetsen. Tack för det <3

  Jennifer 2014-03-22 19:18:55 http://manger.blogg.se
  Svara
 • Ingen gillar att få kritik och därför är vi ofta onödigt defensiva när någon kritiserar oss. Vi klarar inte alltid av att ta in det som sägs utan ser kritiken som personliga påhopp. Jag tror att det är det som händer här.

  Jag tycker att ni fyra tjejer i programmet är charmiga och underhållande att titta på. Vad jag har svårt för är programmets upplägg, jag har däremot inte alls svårt för er eller era kroppar.

  Det är faktiskt ganska sällan som tjejer får stå i fokus på tv. Väldigt många program leds av män och då framförallt vita, medelålders män. Observera att jag inte har något emot vita, medelålders män men Sverige befolkas ju inte bara av dem och vi andra vill naturligtvis också finna representation i tv-tablån.

  När tjejer får synas och ta plats handlar det hemskt ofta om utseende. Även när utseendet borde vara sekundärt blir det primärt (tänk nobelfesten, som ju handlar om att belöna framstående forskare, men i slutändan ändå blir att handla främst om hur de kvinnliga gästerna ser ut; eller tänk på hollywood, vars manliga skådespelarelit består av stiligt och fult, smalt och tjockt medan de kvinnliga skådespelarna har en helt annan press på sig att vara vackra).

  Det är det som blir tråkigt med Kickstart. Att återigen, när tjejer ges medialt utrymme, handlar det först och främst om yta. Program om träning kan göras på många sätt och jag är övertygad om att det inte är en slump att ett program med just tjejer i fokus handlar om att få snygg rumpa och säljs in med att deltagarna kommer att bära snygga träningskläder.

  Det krävs en jäkla styrka att objektivt analysera någon som man själv varit med om att skapa, därför förstår jag att kritiken gör dig upprörd. Men jag tror ändå att man alltid vinner på att ta ett steg tillbaka och fundera: hade vi kunnat göra något annorlunda?

  sofie 2014-03-22 17:28:19
  Svara
 • Såg slutet av programmet när det gick och reagerade på att programledaren typ letade efter konflikter och fel. Alla har väl mål med sin träning annars skulle man ju inte komma någon vart, alla behöver mål! Blev också irriterad på henne och tyckte du svarade bra! Du är grym Ida och en jättebra förebild! 🙂

  Neta 2014-03-22 16:09:05 http://netas.nu
  Svara
 • De mobbar ju inte dig? Eller vad menar du är mobbning i programmet?

  E 2014-03-22 13:49:56
  Svara
 • Det är ju en programledares uppgift att ifrågasätta. Dock tycker jag hon gör det på helt fel sätt? Hon kunde ha frågat: ”Vad är huvudsyftet med programmet?” och förstå, istället för: ”du skapar hets”.
  De lustiga är att hon säger at du är professionell och så ändå anklagar hon dej. De är ju inte direkt som att du har smygpropaganda för anorexi eller hets haha. Tycker hon va ganska dålig överhuvudtaget. Hon skulle ha hållit en röd tråd och skapa diskussion istället för att slänga ut frågor lite hipp som happ. Kändes som att hon bara va ute efter en grej istället för att ha ett flytande samtal med er. Tyckte du va väldigt duktig!

  Petra 2014-03-22 13:10:45 http://dodiser.blogg.se
  Svara
 • Usch, du är en jättebra förebild ingen som hetsar andra till att bli smala. När jag läser din blogg får jag lust att träna och äta nyttig mat inte banta ner mig och sluta äta:) <3

  Lineh 2014-03-22 07:42:40 http://Schlant.blogg.se
  Svara
 • Från en som hela sitt liv haft komplex åt det andra hållet så kunde jag inte hålla med mer. Det borde vara självklart för de flesta som mått dåligt över sitt utseende, vikt etc. att det inte är ok att mobba, påpeka eller trycka ner någon pga av utseende eller vikt, smal som tjock. Man kan anta att det var det dom programmet SKULLE handla om, hur viktigt det är att visa unga människor att det duger som de är men att hälsa och träning (i sund mängd) är viktigt, och det förmedlar du. Kram

  Elise 2014-03-22 02:52:50
  Svara
 • Tack för en fantastisk blogg som jag har följt i över ett år!!!
  Du är inspirerande och en stor förebild för mig.
  Läser din blogg varje dag och tycker om det nya programmet Kickstart jättemycket!!!

  Tack för det och fortsätt som du gör!!!

  Stor kram från en annan Ida 🙂

  ida 2014-03-21 23:15:08
  Svara
 • En sak till, gillar inte att folk jämför att klaga på ohälsosamma människor som tjocka. Alla blir lika sårade, men jag hoppas jag inte är ensam om att veta att det är en kropp som censureras överallt och aldrig får synas eller höras, inte ens på bilder med ”kurviga”(smala med bröst o höfter) får de synas och det är tjocka människor som kallas lata och inte har någon karaktär. Tar väldigt illa upp när någon jämför dessa två då jag vet hur det är att vara både smal och kunna passa i alla butikers kläder någolunda bra och att vara den som måste åka extra långt för att hitta ett snyggt fest linne som inte är till för att dölja den fula kroppen. Kram!

  Amanda 2014-03-21 23:09:05
  Svara
 • Jag håller med om att man aldrig ska mobba smala, tjocka whatever.
  Men ska jag vara ärlig tyckte jag din blogg var bättre när den inte var lika ytlig son nu:( och programmet gav knappast mig, som verkligen inte smal, ett sug att må bra, bli positiv och träna utan snarare att få komplex över att exakt varje kropps del på mig var ful. Jag ifrågasätter inte dig elle tjejerna . Utan mer TV3, blir lite trött på att det ALLTID ska vara smala tjejer i rampljuset som får höra hur snygga de är, mesans en överviktig person får höra som bäst: ”snygg MEN tjock” mesans smal får höra : ” snygg OCH smal”. Förstår du?:(

  Jag kritiserar inte alls att just ni är smala, utan att alla som syns är det, förutom i program om att gå ner i vikt. Jag tkr de blir problematiskt när man förknippar träning med utsidan, vilket alla gör i nuläget, det kanske är motiverande för vissa men för många är det ångest laddat och många är ätstörda utan att veta om det och triggad.

  Som sagt, min kritik är mot TV3, inte dig alls Ida. Du är den enda tränings bloggen jag följer därför att du nästan aldrig skrev innan om att ”bli snygg till stranden”, även om du gör det lite mer nu, men jag hoppas att media lämnar lite rum för de du menar ”4 överviktiga och fula tjejerna” och att vi får lära oss att de kan också vara hälsosamma och fina!

  Amanda 2014-03-21 23:04:32
  Svara
 • Så grymt bra skrivet! Känner igen mig otroligt mycket i din text, är själv 16 år och har ett flertal gånger blivit kallad för anorektiker därför att jag tränar, valt att avstå från godis och att låta bli att äta för mycket vete som du säkert vet inte är så bra för kroppen i allt för stora mängder.. Har dessutom hela mitt liv framstått som 3-4 år yngre än vad jag egentligen är och antagits att klasskompisar var äldre syskon pga jag var så smal. Vilket jag kan hålla med om är otroligt jobbigt. Nej, hatten av för dig Ida! Grymt inlägg och fortsätt med det du gör!! :))

  Erika Augustsson 2014-03-21 22:58:51 http://www.nattstad.se/ErikaAugustsson
  Svara
 • Åh Bästa Ida! Du ser vilket stöd du har av alla läsare, hur många bloggare är det som har det? Vi alla står på din sida och du har så sjukt rätt!! Så stolt över dig och du är GRYM!!!!

  Elin§ 2014-03-21 21:24:48
  Svara
 • Jag tittade faktiskt på inslaget innan jag läste det här inlägget på din blogg. Jag måste säga att jag blev riktigt paff när dem vände den här diskussionen emot dig, för det intressanta är att Antonia med sin anorexia inte kommer från en bakgrund med sund mental hälsa eller relation till mat och träning. Och jag vill inte verka fördomsfull men Julia var åt andra hållet: Hon var ju överviktig. Och det är absolut inget fel på det, men om samhället någon gång ska komma ifrån de osunda idealen som unga tjejer i många fall slavar efter så måste media uppmärksamma det på annat sätt och då är t.ex. fitnessbloggar och att personliga tränare dyker upp i offentliga sammanhang på ett eller annat sätt ett perfekt sätt att motarbeta det på.

  Många gånger så sätts unga tjejer i en offerroll där vi är så utsatta för det sjuka idealet som samhället ständigt marknadsför genom reklam o.d. Genom träning och att ha kontroll över vad man äter så finner man ju någon slags inre styrka som inte bara ger en ung tjej en snygg kropp utan även självförtroende, en positiv attityd, ork till annat i vardagen, social kompetens och listan kan göras lång. Med det sagt så tycker jag helt enkelt att dem kan köra upp sitt ifrågasättande i arslet på sig själva 😉

  Una (RockyRoute) 2014-03-21 20:19:54 http://rockyroute.rocknytt.net
  Svara
 • Åh Ida! Jag läser sdin blogg varje dag och tycker att allt du skriver är så vettigt, och detta inlägg bekräftade verkligen det! Så sant och så bra skrivet! Tack! <3

  Anna 2014-03-21 17:17:56
  Svara
 • Klart man ska få ha träningsmål som är mätbara! Utan mål kommer man ingenstans. Det är ju en prestationshöjare. Visst att man kan ha som mål att känna sig piggare och starkare. Men det är inte så lätt att mäta. Finns inget negativt med snygga tjejer som tränar och äter nyttigt för att se bra ut. Däremot snygga tjejer som bantar för att se bra ut kan ju hålla sig undan i så fall. Du har ett inspirerande program som kommer få många att leva ett lite nyttigare liv.

  Amanda 2014-03-21 16:46:05
  Svara
 • Sa tidigare till en vän idag innan jag ens läste detta att du är en av få inom träningsvärlden som verkar ha sunda ideal och tankar kring kost och träning. Du är grym Ida och jag vet inte hur många gånger om dagen jag kikar in på din blogg för att få inspiration! Är både gluten och laktos så dina mat-tips går varma här hemma 🙂 Fortsätt som du alltid har gjort, du är en riktig inspiration!

  Denise 2014-03-21 13:57:29 http://dlarsson.shapemeup.se
  Svara
 • Hej
  Jag tycker att man aldrig ska behöva bli moddad vare sig man är smal, tjock, kort, lång eller för vad man har för intressen eller fritids aktiviteter. När jag gick i skolan så hängde jag väldigt mycket i stallet och blev såklart retad för det. Vi borde uppskatta våra kroppar mer än att bara döma den . Se allt vi kan göra med den som att hoppa, skutta, rida, dansa, träna, spela fotboll ja allt i stället för att gå runt och må dåligt över den. Sen är det helt rätt som du säger att smala behöver träna precis lika mycket som tjocka. För att vara smal är inte alltid samma sak som att vara hälsosam eller att leva ett hälsosamt liv. Alla mår bra av träning och alla skulle må så mycket bättre av träning =)

  Du är grym ta inte åt dig fortsätt och inspirera oss andra till ett hälsosamt liv

  kram Anna

  Anna 2014-03-21 13:36:11 http://carlsson.blogg.se
  Svara
 • Är det bara jag som inte kan se? Vill så gärna se :/

  Maria 2014-03-21 13:10:08
  Svara
 • Tycker du är helt fantastisk! Älskar din blogg!!!!
  När jag gick i grundskolan tränade jag 5-6 ggr i veckan, elitgymnastik. Jag var SÅÅ SMAL. Blev kallad plankan ”Gud vad du är tanig” ”Du har inga bröst” ”du är så smal så din ryggrad syns” BLA BLA BLA. Det är hemskt att växa upp o höra sånt. Jag slutade gymnastiken. Jag kom in i puberteten och fick kurvor LYCKA, tänkte jag. Tränade inte och blev rund, INTE tjock. Fick lite hull. Nu fick jag istället ”Vad hände med den smala o snärta? Nu är du väldigt rund” ”Varför tränar du inte?” ”Du såg bättre ut förr”

  Jag mår jätte bra idag. Är 26år och lever precis som jag vill. äter sunt, tränar och är nöjd! Men det är hemskt hur människor kan hålla på. Det är inte okej.

  malin 2014-03-21 11:43:14 http://malinjoannag.spotlife.se
  Svara
 • Sorgligt vart världen är på väg! 🙁
  Jag gillar dig, du är grym.
  Kram

  Jennie 2014-03-21 10:02:42 http://kostotraning.shapemeup.se/
  Svara
 • Men alltså snark säger jag bara! Precis som du säger så är det typ ok att prata ner vältränade och smala tjejer. Likadant när folk ska påpeka hur kort jag är hela tiden. Mm men jag väger mindre än dig brukar jag svara. Men det är absolut INTE ok att svara så eftersom det handlar om vikt. Helt sjukt. Att jag är kort går inte att ändra på hur mycket jag än vill. Men vikten kan man iaf göra något åt. Kan inte folk bara få se ut som de vill. varför är det så fel att ha mål med sin träning exempelvis. Energin och tiden det tar för människor att orka prata ner oss smala och vältränade människor borde de lägga på gymmet istället. För jag antar att det inte är de som är nöjda med sin kropp som hetsar med detta hela tiden. Återigen snark! Håller med dig om allt du skriver!

  Andy 2014-03-21 09:36:33
  Svara
  • Svar på Andys kommentar.

   Andy: tack för din kommentar och jag kan inte annat än att hålla med. Folk som kommenterar försöker bara trycka ner och det är tecken på dålig självkänsla. Stå på dig! Kramar

   idawarg 2014-03-21 09:44:20
   Svara
 • Bra att du skrev detta så folk får läsa. Dock kanske man ska passa sig för att ta ordet just snygg i samband med smal. Det är inget fel att tycka att man ser bra ut men bara för att man är smal är man inte snygg eller vacker. Det tankesättet måste först o främst bort. Det triggar folk att ha fördomar. Dock bör alla bloggare som dessutom har mycket läsare faktiskt tänka en gång extra på att de är just förebilder för folk. Det ligger i vårt allas ansvar att tillsammans bidra med att förbättra. Lycka till o ha det bra.

  Dajana 2014-03-21 09:36:14
  Svara
  • Svar på Dajanas kommentar.

   Dajana: Det är inte mitt ordval utan Reporterns som intervjuar mig som säger smal, snygg och sexig. Sedan så åker jag alltid på fördomar för att folk just tycker att jag är vacker, vilket de ofta förknippar med korkad. Absolut har vi bloggare ett ansvar och det är just därför jag skrivit detta inlägg då många är i samma situation som mig.

   idawarg 2014-03-21 09:42:33
   Svara
 • Du är grym och din blogg är otroligt inspirerande på ett hälsosamt sätt! Negativa människor är bara så himla avundsjuka, jag blir så himla irriterad på att det tydligen är fritt fram att säga vad man tycker om oss hälsosamma. Får alltid kommentar om min mat på jobbet.. Även fast det är riktig hälsosam mat! (Jag är verkligen normalviktig och brinner för träning och hälsa! ) bara för att dom själva trycker donken i stort sett varje dag.. Avstår jag från fikat får jag också massa skit! Typ ”man måste ju få leva” (sen massa snack bakom ryggen) eller typ ”aha är du en sån där nyttig jävel” (hånskratt)
  Har tom fått höra på fredags-fikat en gång ”att det sitter bara i huvudet det där, jävla ätstörning, tror du att du blir fet av en kaka?” så sitter människan själv och trycker massa godis… Ohälsosam får man vara och hoppa på hälsosamma människor, men skulle de va tvärtom skulle de bli ett jävla liv.
  Det är tur att jag är en jävligt stark person, för det dom gör är fan mobbning!
  Jag älskar att svara något i liknande med att : man mår så himla bra utav träning och hälsosam mat! Ni skulle testa det! Man blir så mycket gladare som person…

  Fortsätt med det du gör för du är grym, ha en bra helg! kram <3

  Siggi 2014-03-21 09:29:36
  Svara
  • Svar på Siggis kommentar.

   Siggi: ja det där är ju en annan historia. jag skulle vilja veta hur många timmar jag lagt ner på att förklara varför jag äter som jag gör ochvarför jag inte vill ha fika eller alkohol. Folk vill inte acceptera. Men att de säger så är bara en brist på kunskap och en dag förr eller senare när de drabbas av sjukdom, övervikt eller annat så kommer de förstå vikten av en häslsosam livsstil och komma ihåg dig. Fortsätt stå på dig! Kramar <3

   idawarg 2014-03-21 09:38:50
   Svara
 • Åh fan vad vettig du är! Jag har exakt samma ”problem” som du. Har varit smal och underviktig hela mitt liv och kämpar som tusan med att gå upp. Tränar massor för att då går jag upp i vikt och äter mer. Men det är så provocerande för folk och man är helt plötsligt ”dålig” för att man gör det, vilket i mina ögon är helt sjukt!

  Go go go Ida! Du är en fantastisk förebild!

  Emma 2014-03-21 09:24:40 http://evdahlin.wordpress.com
  Svara
 • Du har fått så många kommentarer så jag vet inte om du orkar med att läsa en till krönika, hahaha 🙂

  Ville bara säga. Jag håller med dig helt, Älskar din blogg. Inspireras av dig varje dag. Läser alla dina inlägg. du är bäst!!!

  Kram E

  e 2014-03-21 08:58:33
  Svara
 • Ida du är fantastisk! Heja! Känner igen mig så väl i monopolet på att öppet få dissikera och kommentera oss som naturligt är små med frågor: ”Äter du ordentligt?” ”Vart tar all mat vägen?” ”GUD vad du är smal” MEN oj vilken förolämpning det vore att tala om en överviktig människas kropp på samma vis. Fortsätt sprida din energi! Kram

  Anna 2014-03-21 08:06:47
  Svara
 • Hej! Oj vad jag blev glad när jag läste det här. Har alltid varit smal och underviktig och har väldigt svårt att få fett på mig, jag tränar mycket på gym för att bygga muskler och där kanske gå upp lite i vikt. Väldigt irriterande när folk säger ”du som är så smal kan ju äta vad du vill” t.ex. Men jag tycker inte att det är roligt att jag kan äta vad jag vill. Jag vill inget annat än att få lite mera fett på mig men de kommer aldrig. Ge gärna tips om du har! Här har du fått en till läsare 🙂

  lotta 2014-03-21 08:05:51
  Svara
  • Svar på lottas kommentar.

   Lotta: Hej Lotta och kul att du hittat hit. Nej så störande alla de här kommentarerna man får stå ut med. Jag förstår dig precis och mitt bästa tips för att lägga på sig lite former är att köra ganska tung styrketräning och äta riktig mat med ganska högt proteininnehåll. Ät mycket Fisk, fågel, skaldjur, nötter, frön, ägg mm och även långsamma kolhydrater och bra fetter. Jag har lite samma problem och för att jag ska få mina former att stanna så skippar jag långdistans cardio helt. Kram Ida

   idawarg 2014-03-21 09:19:19
   Svara
 • Ja, det är så märkligt det där att det i media endast pratas om hur man går ner i vikt osv. Inte lika mycket om hur man blir mer hälsosam. Både jag och min sambo är väldigt smala, till gränsen på underviktiga, i alla fall enligt BMI, men vi mår bra! Vi tränar och äter, men har svårt att gå upp i vikt och därmed bygga muskler. Jag har inte någon gång i media stött på hur man ska äta för att gå upp i vikt, men gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt. Om du har några tips på hur man kan äta när man är smal men vill få en mer stark kropp får du mer än gärna dela med dig.

  Tack för en bra blogg!

  Emelie 2014-03-21 07:10:57
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Emelie: ja jag vet i många fall kan det nästan vara svårare att gå upp i vikt. Jag förstår dig precis och mitt bästa tips för att lägga på sig lite former är att köra ganska tung styrketräning och äta riktig mat med ganska högt proteininnehåll. Ät mycket Fisk, fågel, skaldjur, nötter, frön, ägg mm och även långsamma kolhydrater och bra fetter. Jag har lite samma problem och för att jag ska få mina former att stanna så skippar jag långdistans cardio helt. Att ösa i sig massa skräpmat är ingen bra lösning. Kram Ida

   idawarg 2014-03-21 09:20:57
   Svara
 • Du verkar vara så klok Ida! Förstår till fullo vad det är du syftar på och tycker precis som du. Fortsätt blogga och pusha på oss läsare med sån himla positiv energi, du är så grym!

  Anna 2014-03-21 00:16:05
  Svara
 • Såg att någon delat en bitter historia om dig och kickstart på fb så jag va ju tvungen att se debatten och programmet. Jag är ingen tjej som är varken tjock eller smal, jag är ganska nöjd men även jag har mål med min träning och jag ville bra säga heja dig!! Och det ska bli så kul att följa kickstart. Du är en inspiration för alla sorters människor och jag är så glad att jag hittade till just din blogg, du kommer hjälpa mig mycket! Tack <3

  Johanna 2014-03-21 00:13:31
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Å tack för dina ord. Verkligen kul att höra! Välkommen hit och ska bli kul att ha dig här <3 <3 Kram

   idawarg 2014-03-21 09:22:06
   Svara
 • Delar din åsikt rakt av!
  Blir så jäkla arg när jag hör debatten…Det som skapar ideal är väl snarare att peka på yta och säga något som låter i stil med ”ni som redan ser ut som man SKA (!?!) se ut får inte ha ytliga mål”. Att peka på er yta och lägga fokus där är vad som skapar detta, och vad som är fel, inte att se ut på ett speciellt sätt. Alla är vi olika!

  Alla dessa ”ät mer pizza” etc gentemot naturligt smala tjejer visar enbart på okunskap och ytlighet. Varför skulle vår insida må bättre av näringsfattig snabbmat? Man går upp i vikt när man under en längre period ligger på ett energiöverskott, inte när man äter en specifik sak…Man kan gå upp i vikt av laxfile, havregrynsgröt och kvarg, och man kan gå ner i vikt av att enbart äta godis – tekniskt sett.
  Att ständigt få försvara sig och berätta sina avsikter med träning och näringsrik, sk ”nyttig” mat (vad är egentligen ”nyttigt”…) är så tröttsamt. Det är inte okej att trycka ner någon, oavsett storlek och det är inte okej att ta sig friheten att kommentera andras kroppar, plantera komplex hos andra, att kalla någon ”för” hit eller dit..

  TACK för att du är du och en fantastisk inspiration och för att du gav mig en fet pusch med detta inlägg! Du är grym!

  Ida 2014-03-20 23:25:38 http://idaacarleborn.blogg.se
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Ida: WORD! Håller helt med dig och du har helt rätt! Vid viktuppgång rekommenderar jag alltid att skippa all skräpmat och istället äta mycket protein, långsamma kolhydrater och bra fetter i samband med ganska tung styrketräning. Skräpmat är det sämsta att ösa i sig i alla lägen! Kram på dig

   idawarg 2014-03-21 09:24:24
   Svara
 • Heja dig Ida!
  Det var väl tur att just du var med och inte nån som de kunde köra över.
  Bra jobbat, du är grym!

  Malin 2014-03-20 23:09:24
  Svara
 • Tycker att du är en stor förebild för många tjejer Ida, och det är bra att du står på dig. Precis som du säger så verkar det störa människor att man är smal och snygg, men det ska inte betyda att man inte får vara hälsosam för det. Jag har haft massa komplex över min kropp, och förra året drabbades jag av ätstörningar och gick ner ca 12 kilo. Under sommaren blev jag mycket bättre då jag fick hjälp av en klinik, men överallt fick jag höra negativa kommentarer om hur smal jag var och att jag måste äta mer. Att folk inte kan förstå att de kommentarerna gör lika ont som att kommentera hur tjock man är. Mitt mål idag är att bli stark och trivas med min kropp.
  Tack för all inspiration!

  Nadia 2014-03-20 22:58:57
  Svara
  • Svar på Nadias kommentar.

   Nadia: tack för din kommentar <3 ja det är helt sjukt att det ska vara ok att hoppa på och kommentera smala människors utseende på det viset. Nästa gång någon säger något du tar illa upp så säg till tycker jag! Då kanske de lär sig. Jag skickar massor av energi och kärlek till dig och är säker på att du kommer att bli frisk. Öva självkänska varje dag <3 Yo Go girl! Kramis

   idawarg 2014-03-21 09:29:35
   Svara
 • Usch! Du hanterade den situationen riktigt bra. De har uppenbarligen ingen aning om hur många du hjälper och inspirerar dagligen. Du är en stor anledning till att jag tagit mig an och håller mig till en sund livsstil. Tack för ditt svar på kommentar på förra inlägget, det hjälpte mig att få respons! Fortsätt vara stark! Kram!

  Ida L 2014-03-20 22:53:35
  Svara
 • Hej Ida! Jag tycker du har väldigt bra inställning till träning och hälsa och ska absolut inte bli anklagad för att ”bidra till ätstörningar”! Du är en av dem som får mig att inspireras till att äta bra och mycket mat 🙂

  Josefine 2014-03-20 22:35:36
  Svara
 • Tack för att du skriver precis det jag känner. Precis som du är jag naturligt smal, har alltid varit det och kommer förmodligen alltid vara det. I praktiskt taget hela min grundskoletid blev jag retad för att jag var så smal. ”Äckligt smal” hette det och det krossade mig. Ända sen dess har jag hatat min kropp, hatat hur smal jag är och försökt gå upp i vikt. Än idag säger folk till mig, VUXNA människor, ”Herregud vad smal du är, du måste verkligen äta mer”. Hur skulle det se ut om man sa till nån ”Herregud vad fet du är, du måste verkligen äta mindre”. Tydligen är det okej att trycka ner smala tjejer.
  Jag har inte läst din blogg förut, jag hittade dig via Kickstart och klippet på Aftonbladet, men jag ska börja nu. Jag hoppas och tror att jag kan få bra träningstips från dig. Jag vill bli stark, gå upp i vikt och kunna titta mig i spegeln utan att hata det jag ser.
  Tack igen!

  Lisa 2014-03-20 22:30:38
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Lisa: Jag blir så ledsen av att höra det och vet precis hur du känner! Tycker det är så fel att man tycker man har rätt att kommentera en människas utseende bara för att amn är smal. Välkommen hit och här kommer du få massa tips. ja själv tränar för att lägga på mig mer muskler och forma kroppen så kolla in de passen jag kör 🙂 Mer tips på både kost och träning kommer. Ska bli kul att ha dig här framöver! Kramar Ida

   idawarg 2014-03-21 09:34:54
   Svara
 • Tack Ida! Du är en sund person med sunda värderingar. Dessutom vågar du stå upp för en grupp tjejer som sällan någon lyssnar på. Jag har också problem med att många säger att jag är för smal, att jag borde äta mer, att jag inte behöver träna, att jag har TUR som är smal. Jag älskar att träna eftersom jag mår bra av det, inte för att jag vill vara smal. För mig är en definierad kropp en hälsosam kropp. Jag tror de flesta mår betydligt bättre med muskler på kroppen än med fett!
  Tack, åter igen. Du gjorde min dag!
  Kram

  PandaPolarbear 2014-03-20 22:24:57 http://pandapolarbear.wordpress.com/
  Svara
 • Hej, tycker det är så skönt att någon står upp för oss som är naturligt smala! Har också fått hör ”va smal du är” hela mitt liv, men istället för att svara med ”o va tjock du är” har jag fått ta det med ett leende på läpparna. Tycker du är såå bra som visar var skåpet ska stå och står upp för oss smala, förebild! <3

  Cajsa 2014-03-20 22:12:54
  Svara
  • Svar på Cajsas kommentar.

   Cajsa: Tack 🙂 Jag har också bara svalt och tagit emot men igår gick droppen! Ingen mer skit ska tas! <3

   idawarg 2014-03-20 22:23:50
   Svara
 • Tycker du gav dom grymma svar! Undra om dom kollat ordentligt på Kickstart, där en av tjejerna säger att hon festat väldigt mycket den senaste tiden som en anledning till varför hon behövde komma igång. Det är väl ett jättebra exempel på att hälsa handlar om så mycket mer än utseende! För övrigt så är min syn på hälsa en helhetssyn på människan. Hälsa handlar inte bara om den fysiska hälsan utan även den psykiska. jag menar, hur bra psykiskt mår man efter en massa festande? Även om någon gång ibland kan vara jättebra för hälsan av andra skäl (Jag pluggar folkhälsovetenskap och en lärare sa en gång att det som är mest hälsofrämjande i livet kan uppkomma under en fylla…. Att man träffar sin livspartner 🙂 ). Annars handlar ju hälsa om allt i livet egentligen. Att jag kan se en mening med livet, att jag känner delaktighet och inflytande i samhället och de sammanhang jag befinner mig i, att jag har ett socialt sammanhang, att jag har ett arbete som jag trivs med, att jag kan vara egenförsörjande osv osv osv! Man kan vara sjuk fysiskt men ändå ha hälsa samtidigt som man kan vara frisk fysiskt men ändå ha ohälsa.

  Sandra 2014-03-20 22:12:31
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Sandra; tack 🙂 Nej jag tror inte ens att de har kollat på programmet och det är riktigt dåligt. Gör man det så ser man att det är gjort med humor och glädje. Håller helt med dig. Den psykiska hälsan är den största delen av välmående och båda gynnar varandra. 🙂

   idawarg 2014-03-20 22:23:06
   Svara
 • Håller med om det du skrev och dina värderingar, men tycker knappast att du blev anklagad för något. Det var en relevant fråga i en intervju som man kan undra om om man inte har sett programmet eller läst din blogg.

  Linde 2014-03-20 22:08:12
  Svara
  • Svar på Lindes kommentar.

   Linde: Som journalist borde man ha läst bloggen och gjort lite research innan man gör en intervju. Jag frågade noggrant exakt vad de skulle ta upp med mig dagen innan och det var inte det här. Sedan så var Julia inte toktrevlig mot mig innan sändning heller

   idawarg 2014-03-20 22:20:39
   Svara
 • Det gör ont i hjärtat att läsa det här.. Så fel att behandla någon på detta sättet. Du verkar vara en så himla glad och snäll tjej, som verkligen bara vill alla väl. Att kritisera dig, din blogg och kickstart är så fel, allt de har hjälpt mig mot en bättre hälsa! Tack för det<3 kram

  Sofia 2014-03-20 21:55:41
  Svara
 • Du är så himla grym Ida, ser verkligen upp till dig och du är en av mina främsta förebilder! Supersnygg är du också! 😀 många kramar till dig <3

  bella 2014-03-20 21:50:08 http://isabelleszabo.blogg.se
  Svara
 • Såg hur arg du blev.. Fy fan, blev lika arg jag !! Du va så himla duktig, fin och smart i kickstart !! ❤

  Fia 2014-03-20 21:39:34
  Svara
  • Svar på Fias kommentar.

   Fia: Ja gud vad det kokade. Tur att man har en blogg som man kan avreagera sig i efter. haha. Tack snälla <3 Saknar dig och snart ses vi! Puss

   idawarg 2014-03-20 22:06:07
   Svara
 • Tänkte faktiskt på detta när jag såg debatten, utan att ha läst ditt inlägg. Märktes att ”reportern” inte var riktigt påläst om vem du är och vilka värderingar du har, pinsamt!

  Annie 2014-03-20 21:09:17
  Svara
 • Sånt här är så sjukt, du är fin ida precis som du är <3 och din blogg ger mig så otrolig styrka att årka skemppa mot min ätstörning! Du är värkligen stark, det är värkligen inte lätt att hanskas med kroppstankar osv om man haft en ätstörning! Din blogg ger mig styrka och du inspererar mig att mat inte är farligt!

  Milla 2014-03-20 21:07:38
  Svara
  • Svar på Millas kommentar.

   Milla: Alltså TACK fina underbara du! Din kommentar betyder så mycket då det är exat det jag vill inspirera till. Du är vacker och stark och kommer ta dig ur skiten! Skickar massa energi och kärlek till dig! <3

   idawarg 2014-03-20 21:12:18
   Svara
 • Hej kompis!
  Fy fan vad trist att det ska behöva vara så och jag hoppas att du märkt att jag verkligen inte tycker du är korkad eller dum när vi snackat? Jag tycker tvärtom att du är en smart och driven tjej som har ambitioner…
  Gör din grej, fortsätt var en bra förebild så får vi hoppas att de som inte är bra förebilder nån gång lär sig att inte döma andra pga sina egna förutfattade meningar.
  Vi har ju pratat en del om det som händer för dig och det borde vara ett resultat av den du är och vad du står för…?

  Hans 2014-03-20 21:01:41 http://hans.shapemeup.se
  Svara
  • Svar på Hanss kommentar.

   Hans: Hej Polaren! Tack snälla och det behöver du inte oroa dig för 🙂 Det ska jag absolut. <3 <3

   idawarg 2014-03-20 21:14:16
   Svara
 • det är aldrig ok att mobba någon !!! se det som att det är intervjuarens inre rädslor som kom ut för det här handlar verkligen om henne själv och ingen annan (med tanke på hennes frågor) att hon inte kan avgöra saker som sägs från deltagarna (som handlar om deltagarnas egna önskningar) i ett program, det är ett tufft ämne att prata om (menar ätstörningar) där har jag varit men jag gick upp i vikt i stället för ned i vikt.. de ni inspirerar med i kickstart är att…börja träna och göra en hållbar träning till en rutin i stället för slentrian fortsätt framåt ge inte upp nu pga någon annans inre saker

  Linnéa 2014-03-20 20:47:24 http://www.kroppens-helhet.se
  Svara
 • Håller helt med dig. Likaså att kommentera vid lunchbordet ”gud vad lite du äter är du rädd för att bli fet” och man har lika stor lust att säga till de som är storlek för stora för att det är hälsosamt ”gud vad mycket du äter, du kanske borde tänka på portionsstorleken så du inte dör av fetma”. Varför ska allt vara svart eller vitt?

  Dock måste jag säga att jag inte tyckte Kickstart programmet var speciellt bra. Det var väldig oproffsigt gjort.

  http://pernillabredolt.com

  pilla 2014-03-20 20:38:15 http://pernillabredolt.com
  Svara
 • Vi är alla vuxna människor, och vi borde alla veta att det ät inte okej att mobba ngn pga någonting! F*n för alla som trycker ner andra människor! Bra gjort Ida som inte kokade över!

  Karolina 2014-03-20 20:31:36
  Svara
 • Håller med dig, förstår inte varför man ska hacka på människors kroppar och peka ut människor till bovar hela tiden. Vad spelar det egentligen för roll om man är frisk och mår bra? Tyvärr väljer människor själva vad dem provoceras av många gånger och det är inget man kan styra över. Jag var själv under min tonår mullig och kände mig aldrig riktigt provocerad men kopplade ihop smal med lycklig eftersom att alla människor jag kände som var smala verkade ha det bekymmersfritt. Det är en konstig tanke men hade otroligt kass självkänsla och det har många tjejer/killar idag och det kanske man ska jobba på redan i skolåldern att erbjuda att de ska få någon att prata med. BUP har alldeles för långa kötider i dagens läge vilket gör att många som söker hjälp inte får det.
  Är såklart emot att man retuscherar bilder och idealet som cirkulerar i media, hade hellre sätt att människor i olika storlekar/längder lyfts fram.

  Tycker inte att Kickstart gör att jag får ångest trots att jag inte ser ut som tjejerna i programmet, har fått bilden att det handlar just om träningsglädje 🙂

  Arw 2014-03-20 20:30:18
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Arw: Hej fina du och tack för din kommentar! Det glädjer mig verkligen att höra att du inte uppfattar Kickstart på det sättet! Det tyder på att du har självkänsla nu! Smalhet är absolut inget tecken på att vara lycklig. Jag har aldrig varit så olycklig som när jag var som smalast i mitt liv som vuxen. Självkänsla är ett tecken på ”lycklighet” och det kan man ha hur man än ser ut. Håller helt med dig att det borde man införa som träning redan i tidig ålder. Det kan hjälpa så många! Stor kram på dig

   idawarg 2014-03-20 20:42:24
   Svara
 • Ida du är grym! Punkt slut.

  Amanda 2014-03-20 20:29:01
  Svara
 • Hej! Jag driver en blogg om hur det är att vara en väldigt fet tjej i en väldigt spinkig stad! Tänkte att du kanske skulle vara intresserad av den ”andra sidan” 🙂

  Kimberly 2014-03-20 20:26:30 http://kimblerlylidner.wordpress.com
  Svara
 • Tycker det värsta i debatten är när Julia säger ”äckelsmal”
  Hur bra uttalande är det. Är det ok att säga ”äckeltjock” till någon som har problem med ätandet på andra hållet?

  stella 2014-03-20 20:24:39
  Svara
 • Jag håller med dig Ida! Är så förbannat trött på att behöva försvara mig ständigt mot folks kommentarer varför man tränar, äter nyttigt osv. Läste en annan artikel igår som hånade kickstart, där bland annat kosten togs upp. Pinsamt att tjejer trycker ner andra tjejer på det här sättet. Du är en sån otrolig inspiratör för mig och många fler! Fortsätt som du gör, för du är skitbra!

  Anna 2014-03-20 20:24:17
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Anna: Åh tack snälla. Ja jag såg den artikeln/inlägget och det där är bara bitterhet och brist på självkänsla och även brist på kunskap om kost. Att döma ett program man inte sett och personer som man inte träffat är för mig obegripligt och skrämmande hur mycket hat som kan komma enbart för ett litet TV-program. haha hon som skrev det kan ju inte ha mycket annat för sig. Kram på dig <3

   idawarg 2014-03-20 20:27:58
   Svara
 • WORD! Du är bara för bäst!

  bästa du 2014-03-20 20:17:48
  Svara
 • Du har så rätt i allt du säger Ida 🙂 Ser verkligen upp till dig och dina sunda ideal, det behövs verkligen i denna skruvade värld vi lever i. Mycket tack vare dig har jag fått upp mitt intresse för träning och jag hoppas även att din ”Warg-run” ska hjälpa mig komma igång med löpning, då jag tidigare fått så ont i mina benhinnor. Stor kram till dig Ida, du är en förebild <3

  Julia 2014-03-20 20:00:59
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Julia: Tack fina du, det glädjer mig att höra <3 Kör hårt med Wargrun och glöm inte stretcha höftböjare och vader 🙂 Kramar Ida

   idawarg 2014-03-20 20:10:25
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind