Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BLIR MAN FET AV LIGHT LÄSK?

Något som jag har märkt är att väldigt många dricker väldigt mycket Cola light eller Cola Zero i tron om att det ska vara ett nyttigt alternativ. Får ofta frågor om just light läsk och om det verkligen är bra? Mitt svar på det utan att ha gjort någon forskning alls är NEJ! Cocca Cola tex är så surt att man kan man använda det för att ta bort rost på en bil. Att hälla något sådant ner i sin egen kropp kan möjligtvis vara bra! Tyvärr är det alldeles för många som endast bryr sig om att vara smala och skiter fullständigt i hälsan och frågar… ”om man bara tänker på vikten är det inte är mycket bättre med en Cola light/Cola Zero än en vanlig Cola? ” Jag ser det som att välja mellan pest eller kolera då jag personligen skulle jag avråda från att hälla i sig en sådan dryck med så mycket skit  i och som dessutom försurar din kropp vilket kan leda till mycket dåligt. Någon gång om året gör självklart ingen skillnad men att dricka flera Cola i månaden eller ännu värre, flera i veckan är verkligen något jag avråder från och även fast det är light läsk utan kalorier så är det varken bra för hälsan eller din vikt då det lurar kroppen.

Does drinking diet code make you fat?

Kolla på denna filmen så får du en förklaring… // Here´s an explanation…

[youtube id=”joL7EG8uvUA”]

Vill du ha en längrev och mer utförlig förklaring så kolla HÄR. // Do you want a longer explanation look HERE.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Jag tycker inte heller att man ska häva i sig lightläsk ofta. Men dock verkar studierna mer eller mindre påkostade och seriösa. Jag är diabetiker (typ 1) och det här med att lightprodukterna skulle ”lura” kroppen att det är sött är en konstig teori (jag brukar få höra om denna). Mitt blodsocker påverkas inte över HUVUD taget av att äta sötningsmedel. Och jag äter ganska mycket saker med sötningsmedel istället för vanligt socker, och det är något jag gjort under längre tid, och jag är smal för det. Jag försöker dock dra ner på det, men inte av skälet av att man kanske man bli överviktig av det? Det är mer för att ämena är relativt nya på marknaden, och man inte riktigt vet vad de kan ha för långsiktiga hälsoeffekter.
  Tack för en bra blogg! 🙂

  Julia 2014-03-20 13:17:19
  Svara
 • Det låter inte riktigt som att han är särskilt påläst om studien han tar upp. Anledningen till att man kan gå upp i vikt i samband med att man dricker (stora mängder) lightläsk är väl att det skapar ett sötsug? Inte att det skulle försämra matsmältningen så omfattande att man går upp i vikt. Om så vore fallet skulle vi ha lästa det överallt!
  Sen har det ju varit väldigt mycket prat om att dom sötningsmedel som används i lightläsk skulle vara skadliga. Men livsmedelsverket har gått ut med att det inte finns någon forskning som stödjer det:
  http://www.slv.se/sv/grupp1/Markning-av-mat/Tillsatser-i-mat/E-nummernyckeln—godkanda-tillsatser/Sotningsmedel-i-stallet-for-socker/

  Sen säger han i videon att risken för att få diabetes ökar om man dricker lightläsk. Det går helt emot artikeln hos livsmedelsverket.

  Sara 2014-03-19 19:56:23 http://sara.pm
  Svara
 • Hej Ida! Kom att tänka på en fråga, på tal om sockerfria drycker. Vad tycker du om Celsius? Har ju blivit väldigt trendigt att dricka en burk exempelvis innan träning. Tror du det ger någon effekt, eller har det samma påverkan på kroppen som lightläsk?

  Johanna 2014-03-19 15:04:08
  Svara
 • Så bra att du tar upp detta! Blir så trött på alla light läsk och folks inställning till dem. För att inte tala som all syra som inte är bra för varken kropp eller tänder

  http://kroppochkost.se/?p=22

  Gabriella 2014-03-19 12:32:36 http://kroppochkost.se/?p=22
  Svara
 • Wow, tack för att du a upp det här klippet!

  Cornelia 2014-03-19 11:16:07
  Svara
 • Dricker light läsk nästan varje dag men det är för att jag har en liten tendens till att bli beroende av något annat sedan jag slutade snusa. Något jag inte är superstolt över då enda orsaken att jag började snusa var för att jag skulle orka att studera även när jag var skoltrött :/ Men är snusfri och förhoppningsvis snart fri från läskdrickandet.

  Arw 2014-03-19 07:50:25
  Svara
 • Dricker sällan läsk, men när jag gör det så blir det aldrig lightversionerna. Dels är dem inte lika goda och dels så tror jag det är bättre att faktiskt ta riktigt socker istället för sötningsmedel om man tvunget ska ha det i sig.

  Sarah 2014-03-18 22:40:19 http://sarah-adolfsson.blogspot.com
  Svara
 • Jag har blivit kvitt mitt läskbegär helt! Trappade ner ordentligt förra våren och sedan i höstas har jag inte druckit det alls! Har luktat på cola när andra dricker men tycker det luktar för jäkligt nu! Så inget som kroppen längtar efter! 🙂 Vatten är så gott! 😀

  Neta 2014-03-18 22:10:34 http://netas.nu
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag undrar om det är bra att dricka proteinshake när man dansar disco? Om det är det, hur många gånger om dagen ska man dricka det då? Kan man dricka det när man är lite små hungrig eller sugen på något mellan tillexempel lunch och middag?

  Skulle vara jätte snällt om du kunde svara på mina frågor 🙂

  Emma 2014-03-18 22:00:00
  Svara
 • Good to know, tack för att du delar med dig!

  Jag har en fråga, (är lite nybörjare till träning och gym) är det dåligt att blanda och träna en massa olika muskelgrupper under ett pass? T.ex nu kanske jag kör 30-45 min kondition, sen lite olika squat övningar och benböj, armhävningar, och kanske 5 olika abs övningar… Borde jag istället ha en arm dag, en ben dag, osv? Jobbar man musklerna bättre då, speciellt om jag nu ibland gymmar 2 dagar i rad, då får de inte vila tillräckligt kanske? Eller är det skitsamma? Tacksam för svar! 🙂

  Amanda 2014-03-18 21:43:57
  Svara
 • Jag är personligen emot tillsatser, kemikalier och annat onödigt och slår fast vid att en ekologisk, sötad saft är bättre på alla sätt i måttfull mängd. Att hälla i sig massa onödiga kemikalier (antar att ni som dricker fun light dricker en oerhört större mängd saft än mig, kanske för att den just är ”kalorifri”) är inte bra för kroppen. Oavsett om kemikalierna kommer från cola light eller fun light. Sötningsmedel håller jag mig borta från så gott jag kan och håller mig till hederligt bregott och vanlig keso istället för ”mini” varianten. Jag tror knappast att jag får i mig mer kcal än någon annan, snarare mindre då jag nöjer mig och faktiskt blir mätt. Och ett glas saft unnar jag mig någon enstaka gång om året när det bjuds på på t.ex. kalas. Föredrar att dricka vatten och kan inte förstår vilken njutning man får av att hälla i sig lightläsk och lightsaft ungefär som om det vore vatten?

  Lina 2014-03-18 20:53:27
  Svara
 • Jag undrar också hur det är med fun light, är det lika dåligt?

  alexandra 2014-03-18 20:12:59
  Svara
 • Jag dricker ofta Fun light saft. Är det också lika dåligt? 🙂

  Agnes 2014-03-18 20:04:27 http://Agnesceciliia.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt