Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HAR DU PROBLEM ATT KOMMA NER DJUPT I SQUATS?

Har du probelm med att komma ner djupt i knäböj utan att böja ryggen? (Det liksom bara tar stopp typ vid 90 grader) Eller har du ont i benhinnorna? De här problemen beror ofta på stela vader. Tränar man mycket ben, löptränar eller går mycket i klackar så är det viktigt att stretcha ut vaderna för att undvika skador och hålla en god rörlighet. Jag själv rent ut sagt suger på det här så detta inlägget borde jag ta åt mig av eftersom mina vader är som 2 stenar efter alla dansår på tå ch klackar.

Do you have problem to get down deep in your squats without bending your back? Or do you have pain in your lower legs when you run? These problems are often due to stiff calves. Do you often do leg workouts, running or use heels, it´s very important to  stretch out your calf muscles to avoid injuries. I am so bad at it and will definitly start to stretch my calves more!

Här nedanför är är min favoritstretch för vaderna. ha lite lätt böjt ben och försök att få in hälen så långt som möjligt mot väggen. // Below is my favorite stretch for the calves. Try to get your heel as close to the wall as possible.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • … [Trackback]

  […] Read More here: idawarg.wearecube.se/2014/03/13/har-du-problem-att-komma-ner-djupt-i-squats/ […]

  URL 2014-06-29 14:21:37 http://www.85vP9.net
  Svara
 • Hej Ida, denna fråga har inte till själva inlägget att göra, men jag känner mig så vilse och förvirrad över mitt tillstånd att jag skulle kunna lägga mig på golvet och brista ut i gråt.

  Jag satte igång med styrketräning för ca 2 månader sen efter att ha haft ett liv med problem (psykisk ohälsa). Läkare, psykologer har hela tiden varit på mig om hur bra träning är för hälsan och tillslut så tog jag tag i detta och jag förälskade mig i träningen. Jag hade äntligen hittat något jag ville hålla på med, något jag skulle vilja hjälpa andra med (ja du förstår säker ett kall i livet).

  Men för ca 2-3 veckor sedan så drabbades jag av fruktansvärd yrsel som höll i sig från morgon-kväll. På akuten sa dom att träning kanske kunde vara bra och jag försökte verkligen ta det lugnt på gymmet, men jag fick panik svettningar, allt snurrade och all ork rann av mig (från att ha haft hur mycket ork som helst). Efter 3 veckor gav sig yrseln och jag väntade i ca 3 dagar för att vara säker på att jag återhämtat mig. Igår gick jag till gymmet igen och då började svettningarna igen och kroppen stängde av helt (fick gå därifrån).

  Har du varit med om något liknande med dig själv eller kanske någon annan? Vad kan man göra och inte, hur vanligt är detta när man tränar?

  Jag äter alltid innan gymmet, dricker protein, sover bra osv.

  Tack på förhand / Angelica

  Angelica Lakna 2014-03-18 11:06:54 http://foxwoman.blogg.se
  Svara
  • Svar på Angelica Laknas kommentar.

   Angelica: Hej Angelica! Vad kul att du hittat träningen och att den har hjälpt dig så bra. Träning och hälsosam kost är den bästa medicinen 🙂 Jag har aldrig varit med om det problemet men vad du beskriver så behöver din kropp vila från träning ett tag. kanske har du blivit övertränad eller så är din kropp stressad på något vis? Testa köra yoga och promenader i någon/några veckor och se om det funkar? Kram Ida

   idawarg 2014-03-18 14:21:14
   Svara
 • Hi there, this weekend is pleasant in support of me, since this time i am reading this great educational article here at
  my home.

  Feel free to visit my web page: producent folii stretch

  producent folii 2014-03-13 15:19:00 http://www.europrimestretch.waw.pl
  Svara
 • Hej Ida! Tänkte fråga en sak som jag tror många verkligen kan känna igen sig i. Nu är det ju nästan vår och sommaren börjar sakta men säkert att närma sig. Folk får sommarlov och semester. Jag har precis lyckats med att få ordning på min kost om fuskar inte med sötsakerna. Men på sommaren så känns det som att allt jag byggt upp kommer att rivas ner!! Har du något tips på att göra den chansen så liten som möjligt? Du är grym och får mig så otroligt inspirerad! Tack för allt

  Emelie 2014-03-13 14:45:49 http://eyebe.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag är i stort behov av hjälp av en kunnig person inom träning och kost. Det är såhär att jag älskar bröd, skulle kunna leva på mackor.. och jag är sötsugen varenda kväll och jag äter godis och andra sötsaker flera kvällar i veckan. Att äta onyttigt gör mig på jättedåligt humör, jag känner mig konstant uppblåst i magen, ser hur låren blir tjockare, men ändå gör jag inget åt saken. Jag försöker träna några gånger i veckan då jag har haft ett aktivt liv och känner att jag mår bra av att svettas, men jag förstår ju att jag inte kommer se några resultat om jag fortsätter äta som jag gör. Jag har dessutom en massa celluliter under rumpan som jag inte har någon aning om hur jag ska få bort. Jag behöver hjälp helt enkelt, har du några tips till en 20 årig tjej i nöd? Vill verkligen ha en förändring i mitt ”grisiga” liv innan det går helt åt skogen..!! Kramar Malin

  Malin 2014-03-13 13:44:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt