Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NU SKA VI PRATA ALKOHOL

Nu ska vi snacka alkohol vänner. Jag får väldigt många komentarer och mail frå er där ni berättar hur illa bemötta ni blir när ni väljer att avstå från alkohol. Det gör mig så arg att läsa hur både vänner, bekanta och familj kan bemöta er på det sättet, när de i själva verket borde ta efter ert beslut.

Jag är inte nykterist och jag ska inte sticka under stolen med att jag tycker det är väldigt kul att festa till det någon gång om året, men att dricka varje vecka skulle aldrig falla mig in. När jag tackar nej till Alkohol på jobb eller privat blir det alltid massa följdfrågor och jag måste hålla ett föredrag om varför och många tycker att jag är konstig och en torrboll! Jag har faktiskt aldrig brytt mig särskilt mycket och vill folk tycka att jag är konstig så välkommen! Det jag tycker är fel är att folk inte vill acceptera att man faktiskt väljer bort alkohol. Jag håller inte på att fråga folk varför de väljer att dricka alkohol som gör att man blir bakis, man bryter ner muskler, man stannar upp förbränningen, man föriftar kroppen, man kan bli beroende, man tappar förståndet osv. Är det någon som borde ifrågasätta är det ju jag. Haha.

I alla fall så vill jag återigen säga att man absolut kan festa till det någon gång ibland men gör det med måtta och acceptera dem som väljer bort alkohol. Till er som redan väljer bort alkohol vill jag bara säga, STÅ PÅ ER! Era vänner, bekanta och familj kommer tillslut acceptera det!

Vad har ni för förhållande till alkohol? Hur ofta dricker ni? Varför dricker ni? Varför dricker ni inte? Berätta för mig 🙂

 Bild från en galet rolig partykväll på Gotland sommaren 2010.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
44kommentarer
 • TACK TACK TACK! Äntligen någon som säger detta. Varför ska det vara en så himla stor grej att inte dricka alkohol? Vet inte hur många gånger jag fått ”hålla en föreläsning” om varför jag inte vill bara för att det inte räcker med ett simpelt nej. Så tack för orden. Bra att någon påpekar detta!

  Amanda 2014-03-21 21:02:03 http://glossfashion.com/fannyamandas
  Svara
 • Jag vill bara börja med att säga att det är så skönt att ha någon vuxen men inte för gammal, tolka mig inte fel nu, som kan vara en inspiration för oss unga som gamla som inte vill dricka. Själv har jag alltid avstått alkohol men har alltid fått blickar och kommentarer för att jag inte vill dricka.
  Jag har inget behov utan att dricka och ser inte vitsen med det heller. Varje gång någon säger att de ska festa då är det en nästan som en självklarhet att alkoholen ska vara inblandad. Tyvärr så är det nog så att alla inte kan stå på sig när någon frågar om de inte ska dricka något, exempelvis vid insparkningar och nollningar.

  Skönt att det finns någon som dig Ida som visar att alkohol inte är ett måste!
  Din blogg är super förresten!

  Stina 2014-03-18 04:41:00 http://Stinasvarld.forme.se
  Svara
 • Det kan hända att jag dricker nån gång, men jag avstår gärna! Jag tycker för det första att alkohol är fruktansvärt äckligt, så jag måste typ hålla för näsan för att dricka det. Sedan är jag också ett träningsfreak så jag vaknar hellre upp dagen efter pigg och fräsch och kan träna, än att vakna upp bakis och inte kunna träna! 😀

  Sanna Bohman 2014-03-17 09:03:41 http://www.nattstad.se/sannamatildabohman
  Svara
 • jag dricker bara nått glas några gånger om året och bara tillsammans med personer som jag tycker om. om jag dricker är jag noga med vad jag dricker. ingen trist öl liksom utan ekoreko. men oftast så hinkar jag bara i mig vatten ändå oavsett om det är en måndag förmiddag eller klubb. tycker så mycket om att träna att alkohol känns som världens knäppaste grej även om jag tycker det är mysigt att vara salongsberusad.

  Josefine 2014-03-16 16:50:49
  Svara
 • Jag är absolutist åh har alltid varit d ! Tar helt avstånd från allt som har me alkohol att göra me andra ord ! Jag har väldigt sällan upplevt att jag måste förklara mig , folk i min omgivning har alltid vetat om d åh ifrågasätter aldrig ! Folk som jag inte känner brukar oftast säga att d är starkt jobbat ! Men varför skulle d va d ? Jag avstår för att jag tkr d smakar illa , för att folk som dricker blir pinsamma åh jobbiga , jag vill inte bli bakfull , jag vill inte tappa kontrollen åh jag har helt enkelt aldrig velat dricka ! Så jag gör inte direkt en uppoffring ! Jag är åh har alltid varit så himla säker på min sak , att jag inte vill så d skulle inte spela nån roll om folk skulle tjata lr fråga ! Jag tror helr inte mitt liv hade vart ett dugg roligare om jag hade slösat massa pengar på alkohol ! Enligt mig är alkohol slöseri på alla sätt åh vis ! Kan man inte ha kul utan alkohol , har man helt enkelt inget kul liv , tråkigt !

  Isabelle 2014-03-14 19:11:16
  Svara
 • Bra inlägg! Jag dricker ibland men det blir mer och mer sällan. Mest för att det är gott med en öl eller ett glas vin ibland! Mest blir det för att fira något/trevlig middag. Dricker jag för mycket blir jag snabbt nedstämt och sen HATAR jag att vara bakfull, så jag drickat aldrig mycket…Tycker väldigt illa om att vara yr, snurrig o illamående och tänker jämt dagen efter på hur jag sjäv och ingen annan är orsak till hur jag mår…haha. Jag har varit på fester utan att dricka och blivit retad för det flera gånger. Senast var det en tjej som hela tiden hintade att jag måste vara gravid för annars finns det väl ingen anledning att inte dricka? Tycker sånt är så tröttsamt…Som att de enda anledningarna till att dricka annat än alkohol på fester är för att du 1)ska köra bil hem eller 2) är gravid.

  Tove 2014-03-14 15:06:40
  Svara
 • Jag har druckit två glas vin på två år. Blir bara deppig av alkohol så har valt att avstå 🙂

  Evelina 2014-03-14 09:32:52
  Svara
 • Men ellerhur, så jobbigt att alltid behöva förklara sig varför man inte vill dricka !!! För mig är det inte värt att få en dag i veckan förstörd pga bakfylla, någon dag per år men inte varje vecka.
  Bryr mig inte om hur andra gör men sluta tjata, fantastiskt skönt var det att va gravid då jag slapp kommentarerna och tjatet 😉
  kramar

  Jessica 2014-03-14 07:38:33
  Svara
 • Drack ofta under tonåren då vi festade mycket. Nu är jag 21 och bryr mig mer om min kropp och hälsa. Dricker gärna inte pga att det endast förstör ,min kropp och då jag ogillar att förstöra en ledig dag till att ligga bakis i fosterställning och må dåligt…

  När jag väl väljer att dricka, dricker jag för att bli full just för att det är kul!! Och ska det vara så ska det. Det krävs dock inte mycket för att jag ska bli lite dragen, så inga enorma mängder.

  Dansar gärna och har superkul utan alkohol i blodet. Tar gärna emot tips för hur man ska tackla detta inför vidare studier? Nolle-P? Antar att alla middagar, nollningar och fester ”innebär” alkohol och jag vill verkligen inte även om jag inte heller vill ge ett ”tråkigt och torrt” intryck, för sådan är jag verkligen inte…Sååå tacksam för tips ifrån alla! Kram

  Anonym 2014-03-13 23:23:21
  Svara
 • jag har gjort det valet och bestämt mig för att köpa ett gymkort för mina alkoholpengar istället, Såklart för att jag har blivit inspererad utav dig. Tränar även väldigt mycket konståkning, och är faktiskt hällre på ishallen än ute och festar en fredag kvällar.

  Tack för en jättebra och underbar blogg <3

  Maya Juuti - Konståk 2014-03-13 22:03:16 http://MayaJuuti.blogg.se
  Svara
 • Vad kul att du skriver om det här! Är själv också otroligt trött på att folk alltid måste säga något när man tackar nej till alkohol, jag kommenterar aldrig andras alkoholvanor så varför skulle de behöva bry sig om mina.

  Jag är 20 år nu och har aldrig druckit alkohol, helt enkelt för att jag inte vill. Jag tyckte det var väldigt obehagligt att se fulla vuxna då jag var liten och redan då visste jag att jag aldrig ville vara som dem. Sen vill jag inte heller dricka för jag tycker att alkohol för med sig så mycket negativt, sjukdomar, alkoholism och olika typer av våldsbrott. Hela den här alkoholkulturen är något som jag helt enkelt inte vill vara en del av.

  Elisabeth 2014-03-13 21:37:24
  Svara
 • Dricker aldrig. Tycker inte alls om vad alkohol gör med kroppen. Får huru många frågor som helst och jag vet att folk tycker jag är tråkig som inte dricker men det struntar jag fullständigt i då mina kompisar sagt att dom är avundsjuka på mig som kan ha så roligt utan alkohol.
  Jag brukar faktiskt ha en cider i handen på fester, då slipper jag frågor. Kan ibland också fylla den med vatten, funkar as bra! Så tips till alla er som tycker de är jobbigt att inte dricka, fyll en cider med vatten (som är heltäckande förstås).

  Det viktigaste är att du ska absolut inte dricka om du inte vill det. Våga stå på er!

  Amanda 2014-03-13 21:16:35
  Svara
 • Jag drack mycket och ofta när jag var yngre. Nu är jag 25 och har inte haft en fylla på 3 år. Jag kan unna mig ett glas vin eller en drink ibland. Men då är det för att det är gott.

  Framför allt gillar jag att ta ett glas vin eller portvin med choklad hemma i soffan en fredagkväll. Men det blir max nåt glas vin i månaden.

  Jag möts ofta av att ”men du dricker ju inte”. Jag dricker, men i måttliga mängder och för att det är gott. Inte för att bli full och för att jag behöver det.

  Charlotta 2014-03-13 20:36:54
  Svara
 • Jag känner lite samma sak, fast tvärtom. Jag upplever att det i träningssammanhang nästan är förbjudet att dricka alkohol. Och visst, det är farligt, det förstör kroppen och det är inte det ultimata att kombinera med ett hälsosamt och aktivt liv. Men att dra gränser och skapa förbud är så himla tråkigt att det inte på långa vägar är värt det. Jag gillar att träna, och jag gillar också att festa och känna mig berusad. Dock verkar detta vara något som får ”träningsmänniskor” att rynka på näsan. Så jag upplever faktiskt mer kritik då jag väljer att dricka än jag gör när jag väljer att avstå!

  Sofie 2014-03-13 19:43:32
  Svara
 • När jag var 17-19 så drack jag helt galet mycket. Festade 2-3 ggr varje vecka. Tills en dag då plötsligt tog det stopp. Drack mindre och mindre.
  Nu idag är jag 21 år, drack senast i oktober. Ja även på självaste nyår valde jag att avstå från alkohol. När jag väl dricker så är det inga stora mängder, kanske 3-4 cider eller så. Jag blir alltså inte stupfull, men går gärna ut och dansar. Går gärna på fester nykter tills nyss då jag märkte att alltfler fester jag blev inbjuden till så står det ”ALLA ska dricka, annars behöver man inte komma.” . Vad är detta för påhitt, kan jag känna.
  Lyckas jag ändå komma på någon fest och tillåts vara nykter så är det ”Sluta vara så jävla vuxen, drick nu.” eller ”fan vad tråkig du är” eller ”du drar ner stämningen”. Näjag väl dricker så är det inga stora mängder, kanske 3-4 cider eller så. Jag blir alltså inte stupfull, men går gärna ut och dansar. Vi talar om folk som är 92-94. Pinsamt.

  Pernilla 2014-03-13 19:27:18 http://www.infiniite.blogg.se
  Svara
 • Bra inlägg! Det är dags att vi säger ifrån. Känns som vi lever på 1800 talet. 65% av alla gärningsmän som misshandlar är påverkade av alkohol och folk ha mage att ifrågasätta en när man väljer bort alkohol (som faktiskt är en livsfarlig drog). Tycker vi ska starta ett upprop om rätten att säga nej till alkohol!

  Artoo 2014-03-13 19:14:14 http://artoo.se
  Svara
 • ja dricker i princip aldrig.
  har fått nog av det, självklart kan det va kul nån gång ibland men det är sällan, har redan gjort allt det där med å gå på krogen varje helg nu för tiden nöjer ja mej mä å bara va med eller köra. lika kul det + att det är ännu roligare dagen efter för ja slipper den förbannade bakfyllan.

  charlotte 2014-03-13 18:52:33
  Svara
 • Jag dricker inte alkohol av det själ att jag inte gillar smaken av alkohol o vad det gör mot kroppen, jag älskar att träna! Festar och har kul med vänner det har jag, fast jag är nykter! Jag är den som dansar loss på dansgolvet ändå, nästan värst av alla 😉 …Fick en kommentar av en kille en gång att jag inte vet hur man har kul på riktigt eftersom jag inte dricker.. Mitt svar till han var att jag är nog den av oss som vet hur man har kul på riktigt eftersom jag inte behöver ta hjälp av alkoholen för att kunna släppa loss!! 🙂

  Alexandra 2014-03-13 18:05:36
  Svara
 • Jag dricker cirka 2-4 gånger per år vanligtvis. Förra året fyllde jag 18 så efter det blev det alkohol och fest ungefär 1 gång per månad. Men nu i januari insåg jag hur onödigt och DYRT (fattig studerande) det är! Så efter det har jag inte alls druckit. Spenderar hellre mina pengar på något annat än gift. Men de gångerna som jag dricker så gör jag det för att bli full, rent ut sagt. För jag tycker att alkohol smakar skitäckligt och jag kan inte dricka bara ett glas för att njuta. Istället för att njuta känns det mera som att förgifta min kropp. Dessutom så känns det som att det sätter stopp för min träning och jag känner mig så uppblåst efter en kväll med alkohol och fest. Till sommaren tänker jag nog gå ut och festa men då UTAN alkohol för jo, man kan ha roligt utan det! 🙂

  Emilia 2014-03-13 15:20:11 http://Emiliaas.webblogg.se
  Svara
 • Jaa hur ofta behöver man inte rada upp alla anledningar till varför man inte dricker…
  1. Dyrt som skam.
  2. Dåligt för både kropp och själ.
  3. Baksmälla (har dock jag aldrig upplevt, bra gener osv, men däremot är man helt korkad dagen efter också. inte bra…)
  4. Jag hörde någon gång att hjärnan inte är fullt återställd förrän 5 dagar senare.
  5. En gång blev jag drogad, därefter är det otroligt läskigt att tappa kontrollen så.

  Jag brukar försöka undvika att nämna nr 5, för att inte låta som att jag vill att folk ska tycka synd om mig, men ofta får jag ändå ta upp det, för inget av ovanstående hjälper.
  Man blir trött på det, men det går. Värst är faktiskt min pojkväns familj och mina kompisar föräldrar. Dom vill inte förstå.

  Jenny 2014-03-13 13:38:00
  Svara
 • Jag är 22 år och dricker i princip aldrig alkohol, bara vid speciella tillfällen några gånger om året då jag oftast tycker att det är onödigt att dricka annars. Känner att jag drack alldeles för mycket under tonåren också, så tycker att jag är rätt färdig med festandet just nu. Men som sagt, är det något speciellt tillfälle kan man ju ta nåt glas vin. Tycker det är bra att du tar upp diskussionen, då det är många ungdomar idag som dricker för att hävda sig, vilket absolut inte behövs! Våga stå upp för att man är rädd om sig själv, man vinner på det i längden.

  Nathalie 2014-03-13 13:27:00
  Svara
 • Jag festade ofta förut, gärna varje helg och drack alldeles för mycket.. Hade ett lugnare år när jag bodde med min dåvarande sambo men när det tog slut för två år sedan drog jag igånf igen. För ett år sedan fick jag nog och började samtidigt att upptäcka träningen. Men då kom samtidigt tjatet! Att grilla en sommarkväll och nöja sig med ett glas vin, då var man en riktig tråkmåna och fick verkligen försvara sig! Är så glad att jag träffade min nuvarande pojkvän som inte alls är intresserad av att dricka och att jag flyttat för att plugga och inte längre umgås med dessa vänner. Att man ska behöva komma på en ursäkt för att inte dricka alkohol är ju bara sjukt! Jag blir numera äcklad av dessa högljudda människor som tappar allt omdömme och som beter sig hur som helst, för det är ju ”okej” när man är full.
  Nä, vill folk dricka så varsegod men bara dom låter mig vara ifred. .

  Elin 2014-03-13 13:23:00
  Svara
 • oftast får jag faktiskt ingen kritik för att jag inte dricker så ofta, kan få en chockad min och sen ett ” men det är fan starkt av dig ” både av vänner men folk som man inte känner. Så helt ärligt har jag lyckligt vis aldrig varit med om att bli kallad ”torrboll” snarare har andra blivit imponerade av mig !!

  Louise 2014-03-13 12:03:00
  Svara
 • Hejsan, Jag är 22 och jag skulle väl säga att jag säger nej till alkohol 90% av alla gånger jag blir frågad, om inte mer. Min pojkvän är ganska van vid att jag hellre dricker en cola när vi går ut än en drink men det är jobbigare med min familj och min pojkväns familj och vänner.

  Ena halvan av in familj dricker nästan aldrig, medans andra halvan mer än gärna tar ett par glas vin till maten. Så när jag tackar nej till vin till maten så blir det liksom sådär konstigt tyst och jag är den konstiga, inte dom som dricker en flaska vin till maten liksom..

  I england hos min pojkväns familj är man jävligt tråkig om man inte blir skitfull. Så jag är tråkig väldigt ofta där. Men jag är också den som inte spyr på främlingar och spenderar resten av helgen att äta KFC och Pizza..

  Jag tycker att det är väldigt jobbigt att bli kallad för tråkig osv när jag väljer att inte dricka, men det är väl bara stå på sig.. efter en timmas tjat fattar dom flesta grejen…

  Rebecca 2014-03-13 09:00:00
  Svara
 • I min vänskapskrets har vi ett väldigt avslappnat förhållande till alkohol. Det är lika okej att dricka alkohol som att inte dricka alkohol på en fest. Ingen ifrågasätter någons val, oherhört skönt!
  Själv skulle jag aldrig dricka för att bli full! Jag är mer utav en finsmakare. Lagar gärna mat och komponerar goda vinpaket som passar måltiden. Älskar champange eller en riktigt fin whiskey, eller att provsmaka olika ölsorter. Och ibland kan det vara härligt att ta en frisk drink en varm sommarkväll. Men trots det har jag inte heller något problem att välja ett alkoholfritt alternativ.
  Att dricka för att slappna av, ha kul, att våga ”släppa loss”, nej det skulle aldrig falla mig in! Jag är tillräckligt bekväm och säker i mig själv, så jag kan festa loss ordentligt utan berusning!

  Anna 2014-03-13 08:24:00
  Svara
 • Jag är 19 och dricker kanske 1-2 gånger om året pch då räcker det liksom med 1-2 cider.. anledningen till det är främst för att jag inte vill ”slösa bort” all teäning jag lagt ner. Jag tycker också att det är så många som blir otrevliga och faktiskt äckliga när de dricker, och så vill jag verkligen inte bli!! Oftast kan jag stå för det men om nån tjatar tillräckligt mycket brukar jag skylla på att jag kör eller ska köra tidigt dagen efter.

  nathalie 2014-03-13 08:00:00
  Svara
 • Jag dricker i stort sett ALDRIG på hela året förutom sommaren, min födelsedag eller enstaka festtilällfe eller nyår. Jag har sett hur mina kompisar blir fulla och i tort sett ”äckliga” av det och jag vill verkligen inte bli det. Varför ska jag dricka om man ändå kommer må piss av det? Absolut ingen aning. Födelsedag eller nyår blir det inte ens särskilt mycket, men somrarna visst, då kan jag dricka lite mer. Aldrig dock så att jag blir full! När folk frågar mig varför jag inte dricker så säger jag ”jag känner inte att jag har ett behov av att dricka för att ha kul på en fest”, och då blir dem oftast tysta och kommer inte med följdfrågor.

  Det har inte, under mina 18 årpå jorden varit några problem alls att hålla mig borta från alkoholen. Jag känner mig trygg utan det, ju bättre, och skulle aldrig för fem öre låta något ”grupptryck” få mig att börja dricka så som klasskompisar och andra i min ålder dricker. Jag tycker det är tragiskt…

  //paulinasuonvieri.blogg.se

  paulina suonvieri 2014-03-13 07:33:00
  Svara
 • När jag var 18-19 drack jag alldeles för mycket, upp till 5-8 öl varje helg. Gjorde det för att folk tyckte att jag var rolig plus att jag fick manlig uppmärksamhet :/ Nu är jag 23 och har utöver nyår inte druckit en droppe alkohol, jag får katarr av det och mår dåligt i flera dagar efteråt.Kroppen började egentligen säga ifrån för länge sedan men jag lyssnade inte i rädsla för att jag skulle upplevas som tråkig. Tänker vara halvnykterist som det är nu och när kroppen känner sig redo kan jag ta ett glas 🙂

  Arw 2014-03-13 07:29:00
  Svara
 • Jag är 19 och har varit full två gånger i mitt liv. Jag har aldrig känt något behov av att dricka. Visst var det spännande att smaka på skummet till pappas öl när jag var liten men aldrig mer än så, det smakade ju äckligt. Jag har inte haft vänner som har druckit när jag umgåtts med dem. Jag har varit trygg i mig själv och gärna spenderat tid med min pojkvän. På så vis har jag hållit mig borta från fester och alkohol.

  Jag tycker inte om att dricka men gör det kanske varannan eller var tredje månad. Ibland går det kortare tid, ibland längre. Ofta kan jag skylla på att jag kör och då slipper jag förklara.

  För det mesta dricker jag för att andra gör det, för att jag borde, för att folk hetsar och för att det är intressant. Min pojkvän brygger eget vin och tycker om att dricka det. När jag då inte vill ha blir han sårad och ledsen. Mina föräldrar kommenterar ofta ”men vad tråkig du är, ta nu ett glas”. Jag vill inte och då blir de lite små sura på mig. Att det här ska vara så konstigt. Det smakar inte gott och jag har alkoholister i släkten. Varför skulle jag vilja?

  C 2014-03-12 21:50:00
  Svara
 • Hej!
  Jag är en tjej på 20 år som tränar ganska mycket sedan 4 år tillbaka. Min träning består av olika grupp pass på Friskis och svettis, tillexempel jympa, spinning, bok och cirkelgym. Min fråga är, hur kommer de sig att jag inte längre får träningsvärk trots att jag kör till Max på varje pass? De känns som att jag inte längre utvecklas som tidigare, vad kan detta bero på?

  Jag älskar att gå på grupp pass där man bli peppad av en grupp människor tillsammans med musik istället för gym, vilket jag inte tycker känns lika lockande. En vecka består av 6 pass av olika slag plus promenader och vardagsmotion. Otroligt tacksam för svar då de känns som jag har hamnat i en ond cirkel. Vad anser du om ”grupp pass”?

  / Lina

  Lina 2014-03-12 21:33:00
  Svara
 • Oerhört bra inlägg! Jag festade jääääättemycket innan.. alldeles för mycket. Det var fler kvällar i veckan som jag satt och drack och det tog ett tag innan jag kom på mig själv tömma en vinflaska i min ensamhet en söndagskväll.. då slog det mig att det är ett destruktivt beteende och att något var fel. Jag gömde mig för något bakom alkohol.
  Sedan dess har jag successivt trappat ned på drickandet. Just nu jobbar jag för ett företag som mer eller mindre uppmuntrar till både fest och alkohol dagligen. Det ska vara ett ”coolt” rock ‘n roll leverne som inte passar mina värderingar då jag hellre äter bra, sover bra och tränar. Jag får ofta onda ögat och efter att min chef (!!) flippade ur på mig efter en fest så har jag bestämt mig att helt avstå från utekvällar med kollegor. Just nu söker jag annat jobb också för att komma ifrån den världen. Det går bara inte.
  Ibland går jag ut, men goda vänner, men då har jag också svårt att känna mina gränser och det blir ofta för mycket. Jättejobbigt, men nu undviker jag istället att dricka överhuvudtaget så slipper jag må dåligt, kräkas, ha ångest etc.
  Mycket roligare att köra ett stentufft rövpass isåfall en lördagskväll och unna sig något gott efteråt. Dessutom får man en bättre kropp på köpet! 😉

  Malin 2014-03-12 21:11:00
  Svara
 • Kan man mejla dig om tips om träning och kost?

  Julia 2014-03-12 20:57:00
  Svara
 • Hej kan man mejla dig angående kost och träning?

  Ellen 2014-03-12 20:52:00
  Svara
 • Hej! jag känner verkligen igen det du skriver om… ”men kom igen man kan ju dricka sig lagom full så är de ju inte så farligt” får man höra… men jag vill försöka undvika alkohol så mycket som möjligt för att det är så mycket kcal i det. nu till min fråga 🙂 Jag skulle tycka de va jättekul och intressant om du visste och kunde skriva i bloggen hur mycket kcal det är i alkohol och hur mycket muskler det är som ”försvinner” pga att man dricker.

  tessan 2014-03-12 20:50:00
  Svara
 • kan man mejla dig på något sätt? har lite frågor om kost och träning.

  ellen 2014-03-12 20:45:00
  Svara
 • Fasiken va snygg du var på denna bild! Är så avundsjuk på ditt hår!! 🙂

  Jag har lite frågor angående rotfrukter. Om jag inte har helt fel innehåller de mycket kolhydrater, är det inte bästa att inte äta så mycket rotfrukter då om man vill deffa och minska sin fettprocent? Läser på flera ställen att de anses som nyttiga. Vad är det för skillnad mot vanlig potatis som många menar är sämre för att minska sin fettprocent? Spelar det någon roll hur de tillagas? Brukar köra in dem i ugn med olivolja på.

  Du är grym och fortsätt med det du gör! 🙂 Ser fram emot att se Kickstart sen!!! Kramar

  Emelie 2014-03-12 20:25:00
  Svara
 • Jag dricker nästan inte alls!jag kommer inte ihåg när jag drack sist. Just för att jag inte gillar alkohol, varken smaken eller vad det gör med kroppen Jag vaknar hellre upp pigg och glad på lördagmorgon och ger mig ut på en joggingrunda! Sedan lägger jag hellre de pengarna på god mat tillsammans med min pojkvän som nästan aldrig heller dricker så vi väljer hellre att äta glass och kolla film än att festa!

  Elsa 2014-03-12 20:08:00
  Svara
 • Jag är 23 år och har festat väldigt mycket.. Och jag har druckit alldeles för mycket 95% av gångerna och inte haft något förstånd mm. Men sedan bestämde jag mig för att satsa hårdare på träningen och kosten och det har jag gjort nu och jag mår så himla mycket bättre! Och det syns på hela mig. 🙂 min dröm är också att bli polis och jag har bestämt mig för att absolut inte min fysik ska stå i vägen och sedan vill jag självklart ha en lika snygg kropp som dig 🙂

  L 2014-03-12 19:51:00
  Svara
 • Jag är snart 19 och dricker precis som du gör, väldigt sällan. Sparar mig hellre till speciella tillfällen, som exempelvis nyår, påsk och några födelsedagar. Värt att tillägga är väl min låga konsumtion när jag väl tar något, blir på sin höjd ett par xide. Vill jag festa till det lite extra kanske jag byter ut cidern mot ett glas rosé eller en drink. Anledningen är för att jag verkligen bryr mig om min hälsa, och speciellt min träning. Blir alltid så sjukt träningssugen när jag inte bör träna, så varför välja bort två träningsdagar när jag lika gärna kan välja bort alkoholen? 😀

  Vickan 2014-03-12 18:37:00
  Svara
 • Åh, så himla rätt du har! Sen är det så fel att man tänker att man inte kan gå på festen som kompisen ska ha eller att man MÅSTE stanna hemma bara för att man väljer att inte dricka några helger. Som om man MÅSTE vara full på fest, annars har man ingenting där och göra! Det sitter lika mycket i en själv som i andra.. Iallafall för mig. :/

  Helena 2014-03-12 17:53:00
  Svara
 • Minns när jag fyllde 18 så var det en jäkla hets från de som jag var ute med att jag måste dricka. Fast jag är stark som person så brydde mig inte så mycket om deras snack. Nu när jag snart fyller 21 så har alla i min omgivning vant sig vid att jag inte dricker några mängder när jag väl dricker. Dock tycker jag att mina föräldrar har haft en sund syn kring att jag inte vill dricka alkohol. Då de menar på att det är mitt beslut och att varför dricka något som jag inte gillar och skadar kroppen. Jag dricker helt enkelt inte alkohol för jag tycker det smakar riktigt vidrigt. Gillar cider sådär men har slutat med läsk helt sen ett bra tag tillbaka och nu smakar cider inget vidare heller längre. Jag kanske tar någon cider/drink några gånger per år, när jag helt enkelt själv känner för det! 🙂
  http://netas.nu

  Neta 2014-03-12 17:42:00
  Svara
 • Jag är 17 år men snart fyller 18 år och jag dricker mycket mindre än vad mina kompisar gör när många av dem dricker varje helg. Jag dricker ofta inte på grund av att det är för dyrt och jag är heller inget ”fann” av att dricka på ex hemmafester, jag förstår inte poängen med att bli full hemma och sitta o prata. Gör jag lika gärna nykter!
  Jag dricker heller inte på hemmafester för att det känns onödigt när min kropp inte gillar och tål inte alkohol när jag är väldigt känslig mot det. Om man ska bryta ner sin kropp ska man göra det med något som är värt det.

  Så jag dricker när det känns värt, som på lokalfester (när jag inte får gå på krogen än). Jag älskar att dansa och det är inget konstigt att jag är på dansgolvet hela kvällen medan kompisar kommer och går. Så det har blivit som en trend de senaste två åren att dricka = dansa. Därför dricker jag väldigt sällan och det blir säkert 1-2 ggr per halvår.
  Inget alkoholistliv här inte! 😀

  Catrine 2014-03-12 17:31:00
  Svara
 • jag var född sent på året och vännerna runtom tidigt/hade syskon som köpte ut. Jag fick aldrig tag på det på samma sätt, så det ena leder till det andra och jag dricker inte. Inte så mycket iaf. Är aldrig ute. Kan hända att vi sitter på baren med kompisar och jag tar max en cider. Dock tycker vännerna det är kul att trackasera mig och tjata om att jag ska dricka mer!

  hej 2014-03-12 17:30:00
  Svara
 • Jag har väl lite samma inställning som dig – att jag dricker ibland. Men jag kan inte påstå att jag alls fått det bemötandet när jag tackat nej. Mest ett ”ok”. En gång fick jag ett ”Är du gravid?”, men efter ett nej från mina sida där så ifrågasattes jag aldrig. Jag har gått från att alltid dricka på varje fest till att de senaste månaderna dricka väldigt sällan. Jag känner inte att jag ”sparar” det till speciella fester, utan mer att jag helt enkelt inte känner för att dricka varje fest. Och jag jobbar tex varje söndag så att jobba bakfull är gärna något jag väljer bort. =)

  Sarah Adolfsson 2014-03-12 17:30:00 http://vadharsarahbakat.blogspot.com/
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind