Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VAD TYCKER JAG OM PERIODISK FASTA? ÄR DADLAR OCH FIKON NYTTIGT?

Vad tycker du om periodisk fasta? Vad är viktigt när man fastar? Funderar på att testa 16/8.
.
SVAR: Jag tycker att det kan vara skönt i någon vecka att testa för att vila magen men för mig är det ingen hållbar diet. För de som inte gillar frukost kan det vara bra men även fast man går på fasta tycker jag man ska vara noga med kvalitén på maten och närigsinnehållet. Jag rekommenderar alltid att inte gå efter någon strikt diet utan istället hitta sitt sätt att äta hälsosamt så det kan hålla livet ut.
.
What do I think about periodic fast? Answer: I think it can be nice to try in a couple of week to rest the stomach, but to me it´s not a sustainable diet. It can be good for those who not like eating breakfast but even though you go on fasting I think you should focus on the quality of the food. I never recommend to go after any strict diet, instead find your own way to eat healthy that suits you and can last a life time. 
.
Hej Ida! 
Jag undrar hur du resonerar kring dadlar och fikon, är det bra att äta några som mellanmål? Om ja hur många ungefär? 
Tusen tack för en grym blogg!!
.
SVAR: Tack snälla. Det beror på vad du har för mål? Jag själv älskar dadlar och fikon och har dem gärna i tex. bröd, smoothies och bars. Både dadlar och fikon är söta och innehåller kolhydrater så har man problem med sötsuget och/eller vill gå ner i vikt bör man vara sparsam med intaget. Har man inte det tycker jag absolut att det är ett bra alternativ till mellis eller snack.
.
Is dates and figs healthy? Answer: It depends on what goals you have? I love dates and figs and have them in bread, smoothies, bars etc. Both dates and figs are sweet and contains carbs and if you have problem with sweet tooth or want to loose some weight you should be careful with how much you eat. If you don´t, I think it´s a great choice of snack. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej ida
  vad tycker du man ska äta efter träning för att bränna fett men sammtidigt bygga muskler?
  Tack för en inspirerande blogg

  hannah 2014-03-06 10:12:00
  Svara
  • Svar på hannahs kommentar.

   hej! Du ska äta bra ren mat med mycket protein, bra fetter och långsamma kolhydrater. Det är vad du i det stora hela äter som spelar roll. Kram Ida

   idawarg 2014-03-06 16:05:00
   Svara
 • Hej! jag har under några månader haft svullen/gasig mage och har nu förstått att det berott på att min kropp varje dag fått ett överskott av fibrer. Jag har därför undvikit fiberrik mat osv ett tag vilket har hjälpt men nu är det största problemet för mig frukosten. Jag är nämligen van att äta ett ägg och något mörkt bröd på morgonen, vilket jag står mig på tills lunch. Nu blir det istället att jag äter ägg och lite frukt vilket inte är lika mättande för min del, har du några tips på alternativ frukost utan fibrer?

  Tina 2014-03-06 09:26:00
  Svara
  • Svar på Tinas kommentar.

   Hej! Jag har samma problem och kom på att jag var överkänslig mot gluten och vetemjöl. Därför funkar glutenfria havregryn för mig och äter det som gröt med 2 ägg och bär + kokosolja och det håller jag mig mätt på fram till lunch. Ibland varierar jag det med en smoothie på banan, äpple, citron, kokosolja, hampaprotein, risprotein och vatten toppat med gojibär, naturella nötter + 1 kokt ägg vid sidan. Kram Ida

   idawarg 2014-03-06 16:07:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind