Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VARFÖR ÄR SOJA DÅLIGT?

Hej Ida! Enkel fråga, ifall man kör mjölkfri kost som du, varför ska man hellre prioritera t.ex. havre- eller mandelmjölk istället för soijamjölk? Du har ett par gånger nämnt att havre och mandel är mycket bättre än soija, varför?
Jag har hittat mig fram till gluten- och mjölkfri kost tackvare din blogg, och det har varit en alldeles enorm skillnad, inga magsmärtor mera, så tack för det! 🙂 Kram

SVAR: Det stämmer och det är för att de sojaprodukter som säljs oftast är genmanipulerade/behandlade, dåliga för miljön och innehåller också fytoöstrogener som kan rubba hormonerna i kroppen på ett dåligt sätt. Läs mer om soja och hur det påverkar kroppen och miljön HÄR.

English: Question: Why not eat/drink soy products? Answer: Soy products mostly are genetically manipulated, bad for the environment and also contains phytoestrogens that can distrup the hormones in your body in a bad way. Read more about soy and how it affects your body and the environment HERE!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej Ida!

  Själv tycker jag att man inte behöver vara så rädd för att äta sojaprodukter av den anledningen att det skulle påverka ens hormonnivåer i negativ riktning. Många som tränar mycket har brist på östrogen i kroppen så isånnafall skulle det ju bara vara bra med soja. Själv har jag haft utebliven mens i över två år pga för låg östrogenhalt till följd av träning. Äter sojaprodukter några ggr i veckan men östrogenhalten är fortfarande för låg… Sen att man kanske borde avstå sojaprodukter av andra anledningar är ju en annan femma 🙂

  Kram

  Emelie 2014-01-26 14:40:00
  Svara
 • Om du tar en kaffe ute och får välja mellan komjölk och soja, vad väljer du då? Pest el kolera?

  M 2014-01-24 16:33:00
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Svart 🙂 Dricker faktiskt alltid svart kaffe. Skulle jag vara sugen på en capuccino så skulle jag ta den mjölken jag känner mig mest sugen på 🙂 Att dricka en latte i månaden spelar ingen roll om det är varken ko eller soja.

   idawarg 2014-01-24 16:51:00
   Svara
 • Hej! Gäller det alla soja-produkter eller är det just enbart sojamjölk som är dåligt..? Provade soyayoghurt första gången i veckan och gillade det verkligen men vill inte stoppa i mig massa konstigheter som ställer till det i kroppen och som dessutom är dåliga för miljön…

  Louise Stöök 2014-01-24 08:29:00
  Svara
 • fytoöstrogener påverkar väl bara friska människor om du äter väldigt stora mängder, som är svåra att komma upp i. Om du har kommit i klimakteriet kan fytoöstrogener tillochmed påverka positivt som jag förstått 🙂 Angående miljösynpunkten så finns det ju märken som garanterar att deras sojabönor inte odlas på fd regnskogsområden. Om det är frakten du pratar om undrar jag om mandelmjölken är så mkt bättre. Jag är ingen expert, ämnet är väldigt intressant! Gräver också i detta.

  mjolkfrimjolksyra.blogspot.se 2014-01-23 22:45:00
  Svara
  • Svar på mjolkfrimjolksyra.blogspot.ses kommentar.

   Du har helt rätt. I klimakteriet och personer med låga nivåer av östrogen kan soja vara bra att tillföra. Har du läst den sidan jag länkade? Jag är heller ingen expert så därför länkade jag till någon som har bättre koll. Jag håller också på att undersöker just soja. Hittar du något intressant så tipsa mig gärna 🙂

   idawarg 2014-01-24 16:54:00
   Svara
 • Hej Ida! Jag undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg om proteinpulver, vad du tycker om det, om det är nödvändigt eller inte? Och i sånna fall tipsa om några märken som passar tjejer. 🙂

  Matilda 2014-01-23 21:58:00
  Svara
 • Hej!
  Blir bara lite nyfiken vad du har istället för soja på typ mat och till sushi osv? Eller skippar du det helt? 🙂

  Gabriella 2014-01-23 18:49:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind