Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR BLIR MAN PERSONLIG TRÄNARE?

Hej Ida! Jag är 18 år och funderar på att utbilda mig till PT när jag gått ur gymnasiet. Vad krävs det för någon utbildning? Vad krävs det för att komma in på den utbildningen? Sen undrar jag även vilken skola du gick på och om du har någon skola som du vet är bra och kan rekommendera?

Stora Kramar

SVAR: Hej tjejen och vad kul att d vill bli PT 🙂 Egentligen krävs ingen utbildning för att du ska kunna jobba som PT men jag skulle säga att det är väldigt bra och till stor fördel. Det absolut viktigaste är att du brinner för träning och att hjälpa andra och är en bra lärare. Men jag skulle rekommendera alla att gå en utbildning även hur mycket tidigare erfarenhet man har av träning. Många vet hur man förbättrar kondition och hur man får större biceps men det är viktigt att läsa anatomi och att få grunderna i hur kroppen fungerar. Att träna någon och stå och peppa kan vem som helst göra men att hjälpa någon stärka upp svaga delar av kroppen, undvika skador för framtiden och att rehabilitera skador, värk mm är avancerat och kräver kunskap.

Jag har alltid tränat mycket och har gått 4 år på professionell dansutbildning där vi både blev undervisade om kroppen men även så lärde man sig galet mycket om sin egen kropp och hur den fungerar. Lärde mig också otroligt mycket i min rehabilitering från olika skador jag drog på mig under utbildningen då jag träffade duktiga sjukgymnaster, min PT och kiropraktorer. Efter dansutbildningen utbildade jag mig direkt till Personlig Tränare på PT-School i Stockholm. Gick alla 3 stegen där och det var en grymt bra utbildning och rekommenderar den varmt!

Du behöver inga speciella utbildningar innan utan det räcker med att du är jätte intresserad av träning och hälsa så kommer du lära dig allt där. Efter utbildningen så är det också viktigt att hela tiden uppdatera sig. Jag försöker läsa så mycket jag kan, gå på föreläsningar, åka på inspirationsresor och har även gått en grundtränarutbildning på STAC efter.

Så kolla in PT-school tycker jag. De har bra rykte i branschen, grymma lärare och jag är supernöjd med deras utbildning.

English: Question… How to become a Personla Trainer? You don´t need an education but I really recommend it. The most important thing is that you are passionated about fitness and helping other people. many people knows how to get bigger biceps but it´s important to know the anatomy and to get the basics of how the body works. If you want to help someone to strengthen weak parts of the body, avoid injuries for the future, and to rehabilitate injuries and pain you need ta have knowledge.

I have 4 year education as a professional dancer at The Ballet Academy in Stocholm and I also got my PT education on PT-school in Stockholm. I really like it and recommend it. I also try to keep my self updated and read a lot, go to lecture and further educate on diffret courses.

Photo: Maria Agrell

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Vill också bli PT i framtiden! 😀

  En fråga har jag också, har frågat detta förr men inte fått svar. Jag undrar hur man får bort en sträckning på insida lår? Jag sträckte nämligen den muskeln för snart ett år sedan och har inte kunnat stretcha ordentligt p.g.a sträckningen och det är så himla trist 🙁 Så skulle verkligen vilja få ett svar på den frågan! Du kan mejla mig om det är enklare också det spelar ingen roll.
  Kram

  jjennaa.blogg.se 2014-01-16 16:22:00
  Svara
  • Svar på jjennaa.blogg.ses kommentar.

   Hej tjejen! ja PT är ett bra yrke 🙂

   Aj vad jobbigt med sträckning. jag rekommenderar dig att gå raka vägen till en naprapat som får kolla på din sträckning och ställa en diagnos. Man kan vara i olika skeden och det kan vara så att du fått ärr i muskeln och behöver behandling. Men kolla med en naprapat 🙂 Lycka till! Kram

   idawarg 2014-01-16 21:43:00
   Svara
 • Du har nämnt att du jobbat som PT och egenföretagare på heltid tidigare. Var det tufft att få kunder/driva företaget? Tog det lång tid?

  anna 2014-01-16 15:51:00
  Svara
  • Svar på annas kommentar.

   jag kombinerade danscoach, PT och dansare. Blev skadad och skaffade då heltidsjobb. Jag har dock fortfarande företag som jag driver vid sidan av. Det är tufft att leva enbart på PT jobb för man måste hela tiden jaga kunder, men det är också helt underbart. Nu har jag den lyxen att jag inte behöver jaga några kunder för de hittar mig via bloggen, men är man positiv och duktig PT så sprids ryktet snabbt men det tar ju lite tid att bygga upp en kundstock. Hoppas du fick svar 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-01-16 21:49:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind