Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NÄR KAN JAG BÖRJA TRÄNA IGEN?

Hej Ida!
Jag är 19 år och har under ett års tid lidit av anorexia och ska nu försöka komma upp i en normalvikt. Mina föräldrar har satt upp ett träningsförbud fram tills jag når en normalvikt, ligger nu på bmi 16,5, men då undrar jag om inte styrketräning skulle vara en god ide eftersom muskler gör att man går upp i vikt. Skulle kännas bra att få gå upp i vikt på grund av muskler också och inte endast fett. Vad tror du? Vill ju inte skada min kropp mer än vad jag redan gjort så tror du det är okej med styrketräning nu eller skulle du som mina föräldrar säga att jag först måste komma upp i ett normalt bmi? Vänder mig till dig eftersom du har mycket kunskap kring detta, och jag känner ingen annan som är utbildad. Tacksam för svar!

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar! Vad skönt att höra att du är på väg tillbaka och vill din kropp väl.

I detta fallet skule jag lyssna på din mamma och pappa och skippa träning tills du nått en hälsosam vikt och fått en bättre relation till mat. För att bygga muskler krävs det att man äter ett överskott av kalorier och gör man inte det kan man bryta ner kroppen ännu mer vilket du verkligen inte ska göra. Sedan kan det vara så att det tar tid för dina värden och kropp att återställa sig så vänta med träningen så du inte skadar din kropp mer. Dumt att riskera något.

Se det som en pepp och ett mål att nå att snart få börja träna igen 🙂 Jag skickar energi till dig! Du kommer klara det! <3

Kram Ida

English: I got a question from a girl who is about to get well from anorexia and she wonder if she can start train befor she reach her normal weight? I dont think so. Its so much better wait, rest and get a better relationship with food befor start training again. The body needs to recover properly, if you start to tarin to early it can be really harmful for the body and you break it down insted of bulid it up. It´s foolish to risk anything so wat util you reach a healthy weight. I´ll send energy to you <3 You will make it! 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • hej! tänkte att jag också skulle lägga en kommentar till frågan ovan:
  jag håller med ida fullständigt! jag var i nästan precis samma situation för några år sedan när jag själv var på väg upp ur min anorexia. själv tyckte jag att det lät jättevettigt att ”bara styrketräna” för att gå upp i vikt snabbare men det ÄR sant att det är mycket bättre att sluta träna helt faktiskt. du kommer att inse att man KAN leva utan att träna, och att din kropp inte komma bli en degklump för att du inte tränar på ett halvår, jag lovar! dock tog denna insikt mycket längre tid för mig eftersom jag envisades med att fortsätta träna även under min viktuppgång vilket gjorde att det i slutändan tog mycket mycket längre tid att bli fri från alla ätstörda mat- och träningstankar!
  sen vill jag bara säga att du är grymt duktig som tagit tag i din sjukdom och vågar bli frisk! massa styrkekramar!

  känner igen mig! <3 2014-01-07 22:57:00
  Svara
 • Du är så klok Ida! Verkligen så genomsnäll o ger så bra råd, tack för att du finns o styr upp lite bland all fitnesshysteri, känner verkligen att du vill uppmana till healthy living 🙂 sluta aldrig blogga!!

  mimi 2014-01-07 10:36:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt