Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VECKANS BENTRÄNING

Igår körde jag ett tungt benpass. Ska jag vara ärlig så hatar jag benpass. I knäböjen så vill jag bara börja gråta och i benpressen så känns det som huvudet ska sprängas och att jag ska svimma. haha. Trots det så älskar jag ändå benpassen och längtar efter dem fast att jag har grov ångest över dem.

Nu kanske ni tycker att jag låter helt galen men finns det något bättre än när benen viker sig i trappan på väg hem efter avslutat pass eller när man vaknar mitt i natten av värk av att rumpan nuddar madrassen? GÖTT MOS!

Hur känner ni för just benpass? 

English: Yesterday I did a heavy leg workout. I both love and hate them. Squats makes me feel nausea and leg press almost makes me swoon. haha butt still I love leg/butt workouts. Now you might think I sound crazy but is there anything better than shaky legs and a sore butt after a really heavy leg workout? LOVE IT! 🙂

How do you feel about leg/butt workout?

My new neon PUMAS Faas 300s. Love them!

Gårdagens benpass bestod av 3 övningar. Knäböj, marklyft och benpress.

Yesterdays leg workout consisted of 3 exercises. Squats, Deadlifts and leg press. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Jag älskar benpass! Ser alltid fram emot ”ben-dagar”. Själv gillar jag inte att träna armar, känner bara att jag vill gråta och gå och köra benpress istället haha! Men jag får den där stolt-känslan efter varje armpass, när man känner att man knappt orkar dra upp dörren till omklädningsrummet 😀

  Maria 2014-01-05 13:38:00
  Svara
 • Jag älskar att träna benen, det som är mest kul vad gäller styrketräning! Det som jag har jobbigast med är axlar, men jag förstår din känsla. Det är skönt att plåga sig själv lite, därefter får man gudomliga endorfiner 🙂

  anonym 2014-01-05 10:34:00
  Svara
 • Hej!
  Jag brukar löpträna väldigt ofta (4-5 gånger i veckan) men har lite hamnat i en svacka då jag inte tycker att det är särskilt roligt längre.. Jag har helt enkelt tappat träningsmotivationen och jag vill hitta den igen, dels för att jag vill må bättre och dels för att jag vill få en mer tränad kropp. Problemet är att jag inte bor nära ett gym.. Har du några rekommendationer för träning/löpning som är tuff (för en som ändå är i relativt bra fysisk form) men som ändå varierar? Så att jag fortsätter bygga på min kondition och även förbättrar min styrka. Tack!!!

  Ebba 2014-01-04 23:05:00
  Svara
 • Hej! Körde ett 7-in i hel**tes grymt ben & rump pass med min PT igår och idag kan jag knappt sitta! Ändå kan jag inte låta bli att spänna till skinkorna då och då bara för att känna det där lilla extra, haha 🙂 En fråga till dig om Squats… Det sägs ju vara den mest effektiva övningen om man vill tighta upp rumpan lite, men hur många och hur ofta bör man göra dessa fantastiska (?????!!!!!!) övningar? Tack för en grym blogg och att du delar med dig till alla oss som undrar en massa 🙂

  charlotte 2014-01-04 21:21:00
  Svara
 • Benpassen är faktiskt de enda jag ser fram emot haha. Vilket på ett sätt är konstigt för mina knän mår så fruktansvärt dåligt av allt som innebär att de måste böjas = ca alla övningar haha.

  Förresten, angående Faas-skorna, tycker du att de funkar att springa i? Har kikat på ett par 600s men har aldrig tidigare testat Pumas skor! Eller har du tips på några andra som är bättre? 🙂

  Petra 2014-01-04 20:27:00
  Svara
 • Var kan man hitta dessa skor i orange?:) har letat överallt.. Kram Felicia

  Felicia 2014-01-04 19:40:00
  Svara
 • Hej! En fråga om kost… Jag vet att du är emot mat med gluten, men har för tillfället svårt att sluta helt då jag bor hemma hos mina föräldrar. Jag brukar bland annat äta knäckebröd (Wasa delikatess). På förpackningen står det att de innehåller endast fullkornsrågmjöl, 350kcal/100g. Jag googlade på denna sorts mjöl och läste att fullkornsrågmjöl är rågmjöl utblandat nämnd vetemjöl. Stämmer detta? Trodde att de var nyttiga, men innehåller de vitt vetemjöl känns det ju inte speciellt nyttigt.. Äter ganska kolhydratsfattigt förövrigt, och de jag äter består mest av fullkorn och fiber.
  Så himla tacksam för svara! Din blogg är helt underbar❤️

  Kajsa 2014-01-04 13:28:00
  Svara
 • Jag älskar att träna ben! 😀 Nog min favorit, förmodligen för jag är starkast i benen! ^^
  http://netas.nu

  Neta 2014-01-04 12:42:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Vill bara inleda med att säga att jag älskar din blogg och dina träningstips. Du har motiverat mig mycket!
  Jag har tränat mycket hela mitt liv men alltid haft väldigt mycket problem med knäna, bland annat för att jag är så överrörlig. Jag undrar om du har några tips på hur man kan träna eller några övningar för att stärka upp musklerna kring knäna? Vore väldigt tacksam för tips. 🙂

  Linnea 2014-01-04 11:57:00
  Svara
 • Antal reps set och vikt? 🙂
  Själv älskar jag benböj men hatar benpress

  Linde 2014-01-04 11:14:00
  Svara
 • Jag är alltid illamående under benpassen och ibland får jag fruktansvärd kramp i fram-eller baksida lår… Men på något sätt är det grymt ändå. Igår körde jag utfall och intervaller i ”Kräkbacken” som finns på mitt motionsspår. Väl värt sitt namn kan jag tala om 😉 Härligt!

  Vickan 2014-01-04 10:57:00
  Svara
 • Ha ha, love it! Körde oxå ben igår, å nu börjar jag få grym träningsvärk! Fruktansvärt ont, men fantastiskt skönt!!!

  Sophie Johansson 2014-01-04 10:32:00
  Svara
 • Hur ofta har du träningsvärk?

  hedda 2014-01-04 09:58:00
  Svara
 • Benpass:

  Är pirrig och lite nervös inför.
  Hatar under tiden jag kör dom.
  Gillar känslan när jag är klar med benpasset, känner mig stolt.

  Men jag ÄLSKAR känslan som mina benpass gör med mig över tid, jag blir starkare!

  Typ så… 🙂

  Hans Hellberg 2014-01-04 09:15:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind