Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÖVNING FÖR LÄNDRYGGEN

Idag har jag en redig träningsvärk i ländryggen efter övningen nedan. Den ser inte så jobbig ut men utför man den rätt så ska det bränna riktigt galet mycket!

1. Ställ in så att kudden slutar lite under naveln. Det de flesta gör fel är att ha kudden för lågt ner så den slutar i skrevet. Har man den för långt ner kommer man koppla in rumpan och inte få lika bra kontakt med ryggen. Korsa armarna och låt dem hänga ner avslappnat som en tyngd.

2. Börja vik in hakan och rulla sakta ner kota för kota. 

3. Rulla inte hela vägen ner så du släpper allt och bara hänger utan håll bålen anspänd hela tiden och rulla upp samma väg kota för kota till utgångsläge. När du börjar att rulla upp så pusha naveln in och bak mot ryggraden.

Jag brukar köra 15×3 på denna övningen, men har man aldrig gjort den innan kan det vara riktigt tungt. Känner man att man tappar tekniken och inte kan hålla bålen anspänd så bör man avbryta och vila för att sedan köra ett nytt set då det kan vara risk att skada ryggen vid fel teknik. Börja på din nivå och öka sedan med en repetition/vecka.

Övningen tränar hela ryggen men framförallt nedre delen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Ida! Jag älskar verkligen din blogg, jag är väldigt tacksam över att du inspirerar mig och många andra.

  Vart ska jag börja? Ja, jag är femton år gammal och jag älskar verkligen att träna. Jag tränar både kondition och styrka men mitt problem är att jag inte är så noggran med kosten. Jag tränar nästan varje dag i 1-2 timmar. Jag småäter väldigt ofta och det är verkligen jobbigt. Jag vill verkligen sluta med det men jag vet inte hur, jag är liksom beroende. Jag vill se resultat och jag vill verkligen få min kropp ”fastare”. Jag blir så förbannad på mig själv och jag får ångest efteråt. Hur ska jag gå till väga? Jag försöker dricka vatten men det funkar inte.

  Annars försöker jag att äta nyttigt. Alla andra i min familj äter t.ex vittbröd men jag äter mörkt. När jag oftast småäter så äter jag något sött… jag skulle vara tacksam om du svarade. /en tjej slm alltid småäter

  anonym 2013-12-29 00:20:00
  Svara
 • Åh, vad bra att jag läste det här! Jag sätter alltid ”kudden” väldigt långt nere och märker att det drar lite i låren då. Ska testa det här nästa gång! Tack! 😀

  Mathilda 2013-12-28 17:38:00
  Svara
  • Svar på Mathildas kommentar.

   Ja testa detta. Mycket lättare att koppla ur ben/säte och få det att ta på rygg istället 🙂 Lycka till Kramis

   idawarg 2013-12-28 20:03:00
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag älskar den övningen och kör den ofta på gymmet! Jag brukar dock köra med en 5 kg vikt och då färre reps. Brukar köra 10×3.
  Vad tror du om det? Är det bäst att som du, skippa vikterna och köra fler eller är det bra att köra med vikt också, såklart med variation. Behöver ju inte alltid ha vikt, något jag inte riktigt tänkt på innan faktiskt, tack för tipset! 🙂
  Stor kram Olivia!
  www.petrick.spotlife.se

  Olivia 2013-12-28 12:30:00
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Jag skulle rekommendera att skippa vikterna. Har du rätt teknik och rullar upp och ner sakta kota för kota så ska det vara så jobbigt att ingen vikt behövs. Just dessa ryggövningar kan vara lite riskabelt att använda vikt då det blir ojämt tryck på diskarna och speciellt om man råkar tappa buktrycket. Testa i så fall att göra saktare och pressa in navel mot ryggraden under hela övningen. Kör hårt 🙂 Kram Ida

   idawarg 2013-12-28 20:06:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind