Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NYTTIGT GLUTENFRITT FRUKT- & NÖTBRÖD – RECEPT

 I lördags bakade jag ett supergott bröd som är helt fritt från gluten, mjölk och jäst. När man utesluter jäst så blir inte brödet lika fluffigt men det gör mig ingenting eftersom det utan jäst blir mycket snällare för magen.  Jag tyckte det här brödet var magiskt gott och något ni borde testa 🙂

English: Use Google translate.

Ingredienser: 2dl havremjöl, 2dl rismjöl, 1dl bovetemjöl, 1dl blandade hackade mandlar/cashewnötter, 1 dl blandade gojibär/hackade dadlar/russin, 2tsk fiberhusk, 2 ägg, 0,75dl färskpressad apelsinjuice, 1,5dl rismjölk, 1,5tsk kanel, 1,5tsk kardemumma. 

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda de blöta ingredienserna i en annan bunke och vispa ihop. Häll sedan ner alla blöta ingredienser i de torra och rör ihop till en smet. Smörj en brödform och häll ner smeten där. Jag toppade mitt bröd med sesamfrön, havssalt, russin och gojibär men man kan toppa med andra frön torkade bär/frukter om man vill.

Grädda i 175grader i ca 40min.

Inspiration till receptet hittade jag hos duktiga Sassa som har väldigt många fina recept ni borde kolla in. 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • […] Glutenfritt nöt och fruktbröd // Gluten-free nut and fruit […]

  5 RECEPT PÅ GLUTENFRITT BRÖD | Feed to Post Demo Site 2015-01-13 21:12:17 http://test.wprssaggregator.com/demo630334859/5-recept-pa-glutenfritt-brod/
  Svara
 • Hej Ida! Är inte sånna där russin som du har på bilden jätte besprutade? Använder du inte ekologiska eller sultan russin? 🙂

  Julia 2014-04-22 00:01:20
  Svara
 • […] Laxsallad mef kolhydratskälla rödbetor. // 2. Glutenfritt bröd gjort på torkad frukt, havre- och rismjöl. // 3. Hälsotallrik mef kolhydratskälla råris och […]

  Svara
 • Tack för länkkärlek fina Ida och kul att du kunde hitta inspiration! Ditt bröd såg riktigt gott ut:) God fortsättning och massa lycka och framgång till dig i 2014 – Stor kram! /Sassa

  FOREVERFIT 2013-12-27 07:48:00 http://www.foreverfit.se/
  Svara
 • Hej!
  Jag tränar ganska ofta och tycker det är väldigt roligt! Dock har jag väldigt svårt att träna på gym, tröttnar lätt och det blir aldrig så effektivt. Jag kör pass på Friskis och Svettis, och då oftast högintensiva pass som Cirkelgym X, spinning osv, kan man få en muskulös och ”fin” kropp av det eller rekommenderar du gym? Nästan överallt där jag försöker hitta motivation så kör de bara på gym så det känns ibland att min träning inte kommer ge något resultat..
  Jag har problem med min höft så kan inte springa eller hoppa så har du även något förslag på konditionsträning?
  Kram

  Josefine 2013-12-26 21:55:00
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Hej! Det beror helt på hur din fysik ser ut nu men att träna styrketräning på gym ger oftast bäst resultat om man önskar en muskulös kropp. Som konditionsträning så testa köra cirkelpass med styrkevningar som funkar för din höft istället. Bra pass hittar du på min youtubekanal –> http://youtube.com/idasfitness De kan du köra både i gymmet och hemma 🙂 Kram

   idawarg 2013-12-27 11:16:00
   Svara
 • Hejsan Ida, älskar verkligen din blogg, väldigt motiverande! Jag har en fråga om du har några bra övningar för att träna upp innerlåren? Du har säkert fått frågan förut, men skulle vara jätte tacksam för svar. Övningar på gymmet eller hemma, det spelar ingen större roll! 🙂

  M 2013-12-26 20:36:00
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Hej fina du och tack snälla 🙂 <3 Alla stora benövningar som utfall, knäböj mm tar på insidan. Tycker inte att man behöver isolera insidan utan den tränas bra i din benträning 🙂 Grymma övningar hittar du på min youtubekanal http://youtube.com/idasfitness och fler kommer att dyka upp här på bloggen. Lycka till! 🙂

   idawarg 2013-12-27 11:13:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt