Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

UTVECKLING I MIN RUMPTRÄNING

Igår körde jag ett benpass. Som jag berättat innan så kämpar jag för min rumpa! Tycker just nu att min lilla rumpa är helt perfket men slarvar jag med träning och mat så försvinner den och det vill jag inte så är väldigt noga med att underhålla den.

Kör 1 benpass i veckan och då kör jag så tungt som jag kan med rätt teknik på ca 10-15 rep av varje övning. En övning som varit i mitt rumpprogram det senaste månaderna är benpress och där märker jag verkligen en förbättring på styrka. När jag började för ca 4 månader sedan, körde jag 3 set med 12 rep på 80kg. Igår körde jag 6 set med 10 rep på 160kg och tyngre ska det bli!

Igår blev det 60rep benpress, 60rep utfall i smith maskin, 45 rep goodmornings i CB, 60 rep höftlyft med vikt. Efter passet mådde jag riktigt illa för bepressen var väldigt tung för mig.

Haha.

Gick från gymmet med sparrisben och just nu känner jag hur träningsvärken börjar smyga sig på. UNDERBART!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag har, som många andra också problem med mina knän. Smärtan kommer när jag tränar tungt eller länge, även vid löpning(med bra löpteknik) på hårdare underlag (vilket är jättetråkigt för jag älskar intervallöpningen, men det är svårt att löpa i skogen under vintern). Har tränat upp mina knän väldigt noga efter tidigare knäskador från både fotboll och alpinåkning och har även varit på undersökningar efter det, men inget som verkar fel. Smärtan finns dock kvar. Några tips?

  Stina 2013-12-14 01:46:00
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Hej Stina! Förklaring på knäont kommer jag ta upp i ett framtida klipp med fråga kiropraktorn som sänds på min youtubekanal –> http://youtube.com/idasfitness så håll koll. Kommer även posta det här på bloggen så klart 🙂 Kram Ida

   idawarg 2013-12-14 12:18:00
   Svara
 • Ja hur gör du för att inte överbelasta knäna? Jag har fått ont efter ganska mycket ben träning.. Med vänlig hälsning, Linn

  Linn 2013-12-13 22:12:00
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Kommer ta upp det i ett framtida avsnitt av fråga kiropraktorn, så håll koll och prenumerera på min youtube kanal så mussar du det inte 🙂 http://youtube.com/idasfitness

   idawarg 2013-12-14 12:19:00
   Svara
 • Tror att jag också ska köra lite benpress imorgon. Tar så fruktansvärt bra på rumpan! 😀 Fast 160 kg lät lite för tungt för mig, jag brukar köra 40 kg hahah… ^^’

  imathildashufvud.blogg.se 2013-12-13 16:54:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har en liten fråga angående knäböj…
  Jag kör en del knäböj och utfall, men får väldigt ont precis ovanför knäskålarna, mest på höger sida dock. Känns som att det är något muskelfäste eller nått.. Jag är väldigt noga med att stretcha, värt att nämna. 🙂
  Vet du vad detta kan bero på, och i så fall vad kan jag göra för att underlätta för knäna eller något jag kan göra för att förbättra det?

  Och tack för en grym blogg!
  Kram, Emelie

  Emelie 2013-12-13 15:47:00
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   hej och tack snälla för din kommentar <3 Kommer ta upp det i ett framtida avsnitt av fråga kiropraktorn, så håll koll och prenumerera på min youtube kanal så mussar du det inte 🙂 http://youtube.com/idasfitness Kram Ida

   idawarg 2013-12-14 12:20:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind