Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TIPS PÅ INTERVALLPASS PÅ CROSSTRAINER

Hej Ida!
Jag är jättesugen på att börja köra mer intervaller då det känns som att min kropp börjar ”vänja” sig lite med min vanliga löpning på bandet. Dessutom har jag börjat få ont i benhinnorna och har försökt läsa på om detta och vad jag förstår så kan det komma av olika anledningar men att hårt nedslag med hälen kan göra att framsidan måste kompensera för detta vilket leder till inflammationen eller i alla fall ömhet och smärta som jag får. Jag tänkte därför börja köra mer crosstrainer som konditionsträning men skulle vilja ha lite tips om du har på intervaller på crosstrainer, om det går att göra liknande löpning 🙂 tack för en superblogg! kram

SVAR: Hej tjejen! Många har undrat samma sak så tar upp din kommentar här 🙂 Intervaller är kanon då våra kroppar är så finurliga att de lätt vänjer sig vid det vi brukar göra. Har man problem med knän, benhinnor, höfter mm så kan Crosstrainer vara ett mycket bra alternativ. Både jobbigare och roligare än cykel enligt min smak 🙂

Jag brukar leka med motståndet på crosstrainern.

Ex. intervallpass 1: 1 min på ”lagom jobbig nivå” + 1 min på tung nivå x 10-20 sets.

Ex. intervallpass 2: 1min lätt nivå + 1 min lagom jobbig nivå + 1 min ganska tung nivå + 1 min tung nivå. x 5-10 sets.

Lägg till några minuter uppvärmning och nedvarvning om du vill. 

Kör hårt och lycka till!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Ìbland när inspirationen tryter brukar jag få lite inspiration härifrån när det gäller crosstrainer:
  http://www.self.com/blogs/flash/2011/08/from-total-body-to-high-intens.html

  Hedwig 2013-12-06 14:23:00
  Svara
 • Tack för bra träningstips! Körde idag med 2 min tufft motstånd + 2 min lättare motstånd i 30 min och kan ju lugnt säga att svetten rann. 😉 Bra variation till att bara köra samma motstånd hela tiden!

  Sandra 2013-12-06 08:39:00
  Svara
 • När får man veta vinnarna av tävlingen? 🙂

  Lina 2013-12-05 20:40:00
  Svara
 • hur länge brukar man köra intervaller? kan man hålla på i en timme eller är det för länge?

  Angelina 2013-12-05 16:46:00
  Svara
  • Svar på Angelinas kommentar.

   Det beror på hur tuffa intervaller man kör och hur vältränad man är 🙂 Kör så länge du orkar, ju längre desto bättre 😉

   idawarg 2013-12-05 22:09:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind