Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FÅR JAG I MIG TILLRÄCKLIGT?

Hej Ida!
Jag har motsatt problem mot vad många andra har att jag har svårt att få i mig tillräckligt med mat, eller jag är rädd att äta för lite snarare, främst protein men också kolhydrater innan träning. Jag är inte rädd att gå upp i vikt, förstår att min kropp behöver mycket mat då jag tränar bodypump, spinning osv 4 gånger i veckan, men jag får ofta ångest efter träningen för att jag inte orkar äta all det protein jag tror att jag behöver för att nå bästa resultat med min träning. Ibland trycker jag i mig mat för annars får jag ångest för att jag äter för lite och på så sätt har ”slösat bort” träningen eftersom jag verkligen vill ha muskler.
Har du något tips på hur man ska äta för att bli så hoppats hungrig efter träningen att man orkar äta all mat man behöver för att nå bästa resultat men ändå äta mycket innan så att man verkligen har mycket energi till passet?
Världens bästa träningsblogg, kramis!

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar! Jag förstår din rädsla över att äta för lite då jag ibland också får det och jag äter alltid en portion för mycket än en för lite. Ett bra tips är att försöka äta många portioner under dagen istället. Det där med proteinintaget tror jag inte du behöver vara rädd för. Äter du en varierad kost och får in protein i varje måltid så kommer du garanterat få i dig tillräckligt. Äter du inte protein till varje måltid så kan ett proteintillskott vara bra.

Där emot så går det åt väldigt mycket energi till Spinning och Bodypump så se till att få i dig tillräckligt med bra kolhydrater och fetter som energikälla innan. Får du inte det så kan det bli så att kroppen måste använda det protein du ätit och omvandla det till energi/bränsle istället för att använda det som byggstenar och då kan det bli ett energiunderskott. Så fyll på med mycket energi inför passsen och lite extra protein efter så ska det vara lugnt.

Jag brukar inte gilla att få i mig för stor volym mat innnan träning utan brukar istället satsa på att få i mig mycket och bra energi på liten yta. Exempel på det är nötter, Rawfoodbars, banan + jordnötssmör, kokosolja mm.

Lycka till och kör hårt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Petra Tungården
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Foodjunkie
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Paulina Forsberg
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Man
  Niklas Berglind
  Marie Serneholt