Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR SLUTAR JAG ATT ÖVERÄTA?

Hej! Jag tänkte om du kunde hjälpa mig. Jag är på riktigt alltid hungrig & när jag inte äter blir jag illamående för att jag är hungrig & magen kurrar, jag äter som jag ska & har prövat alla medel,trick o tips. Det finns liksom inget stopp & vi ska inte prata om hur det är på kvällarna , det känns som att min magsäck är lika stor som en riktigt överviktig person, förstå mig rätt..Detta får mig att må väldigt dåligt , som ett missbruk & det har vart stunder de gått så långt att jag försökt att verkligen inte äta mer än jag bör men ibland slutat med att jag hetsätit tills jag spytt. Jag vet att det är ett helt sjukt beteende men jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag är 158cm lång och väger 60 kilo det är egentligen inte så jätte mycket , men ändå mer än jag bör, för mig betyder inte viken så mycket men jag har ändå överflödigt fett jag inte behöver ha, speciellt på magen..jag tränar varje vecka , vissa gånger 1-3 andra 5-6 alltså väldigt olika, har även hetstränat förut vilket lett till att jag tappat träningslusten & har inte lika mycket ork o motivation längre..snälla vet du någon lösning eller har några tips mer än de vanliga?

SVAR: Hej tjejen! Jag har också alltid varit en hungrig tjej och det kan vara riktigt jobbigt ibland. Nu är det svårt för mig att ge dig exakta råd då jag inte vet vad det är du stoppar i dig när du äter? Men det som hjälper för mig är att äta mer protein och bra fetter i din kost då det fortare gör att man blir mätt och det håller längre. Det är väldigt svårt att överäta protein och fett medan man nästan kan äta obegränsat med kolhydrater. Skippa alla snabba kolhydrater då det kan öka suget efter mer. Känn efter, är du verkligen hungrig eller bara sugen? Drick ett glas med pressad citron och vatten innan måltid och känner du sug efter så ta en kopp te (utan socker eller honung). Att äta ordentligt och regelbundet under första delen av dagen är nästan avgörande för mig. Har jag inte gjort det så blir jag alltid galet hungrig och sugen på saker under andra delen av dagen. Hoppas du fått lite tips. Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jag känner igen mig i vad tjejen med frågan skriver om. För några månader sedan började jag gå hos en KBT terapeut och i mitt fall har det hjälp jättemycket. Till exempel för den extrema hungern har jag nu lärt mig att bli medveten om att det räcker med några tuggor för att den ska försvinna.

  Jenny 2013-11-21 19:57:00
  Svara
 • Vissa personer som har problem med magkatarr kan få symptom som konstanta hungerkänslor även om de precis har ätit. De kan vara ett alternativ att kolla runt lite på vad som kan hjälpa magkatarr för att se om de blir bättre samt kontakta en läkare för undersökning av tarmen 🙂

  pinglan 2013-11-20 16:33:00
  Svara
 • Denna personen har antagligen någon slags ätstörning, och att påstå att mer protein kan lösa problemet låter väldigt enkelt. Jag tycker att du borde uppmärksamma ätstörningar mer bland kommentarerna och inte anta att alla äter för mycket kolhydrater och för lite protein.

  Manda 2013-11-20 15:45:00
  Svara
  • Svar på Mandas kommentar.

   Hej Manda! Jag tycker jag uppmärksammar ätstörningar väldigt ofta och jag kommer göra det mer, men bara för att man har ett problem med maten så behöver det inte vara en ätstörning heller.
   Men ätstörningar är absolut ett ämne som kommer tas upp mer på denna bloggen då tyvärr väldigt många lider av det.

   idawarg 2013-11-20 16:31:00
   Svara
  • Svar på Mandas kommentar.

   SÅ SANT! =)

   stina 2013-11-20 16:25:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind