Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BOOSTA DIG SJÄLV MED POSITIV ENERGI

Hej Ida!
Jag är en fjortonårig tjej som under den senaste tiden har jag haft lite dåligt med motivation och tid och därför har det varit svårt för mig att komma iväg och träna. Dessutom är det kallt och halt så jag vill helst inte ta en löptur, då jag är rädd för att springa vilse eller halka.
Jag är van vid att träna ungefär fem gånger i veckan och nu när jag inte alltid hinner med det ser jag min kropp på ett helt annorlunda sätt och jag har svårt att hålla mig från att tänka negativt om mig själv och om hur jag ser ut…
Vad tycker du jag ska göra? Hur blir jag av med tankarna och känner att jag duger även under en lugnare vecka? Och vad kan jag träna hemma en dag när jag har ont om tid?
Tack för en bra blogg! ♥

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar 🙂

Jag tror att det är många som känner igen sig i dina tankar och det är så synd. Mitt bästa tips är att boosta sig själv med kärlek och positiva ord varje dag. Börja dagen med att kolla dig i spegeln och säg:

Jag är vacker.

Jag är smart.

jag har en stark och frisk kropp.

Jag är helt perfekt!

Det kanske låter löjligt men det hjälper verkligen 🙂 Ingen kan vara perfekt så bort med alla dumma tankar om dig själv och boosta med massa positivt!

Kan hålla med dig om att det inte är så lockande längre att gå ut i kylan och träna. Skulle verkligen rekommendera att köra cirkelpass med styrka hemma. Man kan utan redskap få till ett galet jobbigt och svettigt pass. jag har lagt ut flera på min youtubekanal och fler kommer. Här har du ett av dem…

[youtube id=”dLo5NBvFnQk”]

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Ida! Du verkar klok och smart på allt som har med kost och hälsa att göra så därför ställer jag denna frågan till dig.. jag har väldigt mycket problem med min uppblåsta mage. Jag tränar mycket, äter bra och ofta och är väldigt vältränad i hela kroppen annars. Jag funderar på om det kan hjälpa att utesluta gluten? Men så länge jag bor hemma så är det lixom maten som serveras här som ska ätas. Men jag jobbar ju mycket och är inte alltid hemma och funderar därför på om jag ska äta glutenfritt just då. Hjälper det att dra ner på gluten istället för att utesluta de helt? Eller måste jag utesluta de helt för att ens märka någon skillnad?

  Hoppas att du har något bra svar. Du är föresten grymt inspirerande! Fortsätt så. Kram på dig! 🙂

  Nathalie 2013-11-14 22:26:00
  Svara
 • Tack Ida, för ditt svar till mig! Jättebra tips, det kommer verkligen hjälpa! 🙂 ♥
  Vill bara tillägga (om någon undrar) att det är simning jag tränat innan, och då är fem pass i veckan inte skadligt för kroppen på något sätt! Jag har dragit ner på träningar litegrann, nu när jag tränar andra saker. 🙂

  Anonym 2013-11-14 18:31:00
  Svara
 • Till att börja med vill jag säga att jag älskar din blogg/instagram för den är så otroligt inspirerande! Jag vet att du har fullt upp och späckat schema men jag skulle behöva lite hjälp. Jag är just nu i behandling mot min ätstörning (tränar gym 3 ggr i veckan 1 timme inkluderat med 10 min spring.) Mitt mål är att få lite fina muskler (som du) och vackra ben. Jag har som tusen andra tjejer ångest över mina ben och jag skulle verkligen vilja tighta till dem lite. Hur ska jag göra? jag vågar inte köra mycket vikt för då får jag känslan av att de kommer växa och bli större samt som fettet är kvar men hur ska man träna på bästa sätt?

  Gud vad flummig jag låter men jag behöver verkligen hjälp för jag blir helt galen. Hur ska jag alltså göra för att få en bättre mindre/snyggare/tightare kropp? Kommer man gå UPP i vikt av träning? om jag äter lika mycket som innan? gud förlåt mig men jag är verkligen vilsen och vet inte vart jag ska ta vägen, vill verkligen träna för jag älskar det men min rädsla över stora ben tar kål på mig.

  Hoppas jag inte slösat din tid eller liknande men jag hoppas att jag får något litet svar eller något.
  Du är grym, fortsätt tjejen för du är världens inspiration.
  KRAM

  www.hemligalouise.se 2013-11-12 16:31:00
  Svara
  • Svar på www.hemligalouise.ses kommentar.

   hej tjejen och tack snälla för din kommentar! Skönt att höra att du fått hjälp och är på bättringsvägen från din ätstörning. Att man skulle bli större av styrketräning är bara en myt, för att bli stor så krävs noga planering med både träning och kost. man kan absolut gå upp i vikt då muskler väger mer än fett men det betyder inte att du blir större. Styrketräning gör ofta att man blir tajtare. Jag kör endast tung styrketräning, knappt någon kondition. Jag tror att du måste jobba bort lite hjärnspöken som har med din ätstörning att göra. Fullfölj din behandling och bli frisk. Träna och ät för att du ska må bra och lär dig tycka om din kropp. Först då kommer du bli nöjd! Kram Ida

   idawarg 2013-11-13 10:37:00
   Svara
 • Hej Ida undrar om det är vanligt att man känner sig varm när man ökar sitt näringsintag? Tränar mycket kondition för att kunna springa lopp nästa år men vill inte gå ner massor i vikt så äter lite mer än vanligt. Upplever dock också att min kroppstemperatur blivit högre och jag som tidigare varit smått frusen lider av att vara så varm. Är det här något man vänjer sig med eller som stabiliseras?

  Arw 2013-11-12 13:52:00
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Bra fråga. kan vara så att kroppen ökar kroppstemperatur när den tar hand om maten. Måste läsa på lite mer om det innan jag ger dig ett ordentligt svar. 🙂

   idawarg 2013-11-12 17:36:00
   Svara
 • Hej Ida! Vill bara påminna dig om denna tjej endast är fjorton år.. hon behöver kanske inte träna fem gånger i veckan som hon nämner att hon gör eller ta del av dina, ändå väldigt fysiskt ansträngande träningspass.. hon är ju inte ens fullt utvecklad. Tänkte bara att du kanske inte reflekterade över att hon var så ung 🙂

  stina 2013-11-12 11:26:00
  Svara
  • Svar på stinas kommentar.

   Nej hon behöver ej träna 5 gånger i veckan men eftersom hon går på konståkning och vill utvecklas där så behöver hon stärka upp kroppen. Inget farligt att träna styrketräning även om man är ung och speciellt inte om det är med egen kroppsvikt.

   idawarg 2013-11-12 17:32:00
   Svara
 • strålande! fler såna tips!

  asal 2013-11-12 09:24:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt