Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRÅGA KIROPRAKTORN

Har ni någon fråga om en skada eller något annt som rör kropp eller muskler? Kolla då på filmen nedan så kan ni få hjälp…

[youtube id=”ssUCJSgYnQg”]

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
39kommentarer
 • En fråga som jag och antagligen väldigt många andra skulle veta svaret på: hur får man tillbaka sina framåtroterade axlar?

  Ellen 2013-11-18 18:46:00
  Svara
 • Hej! Är studerande och då blir det tyvärr hela långa stillasittande pluggpass hela dagarna. Det är lätt att man börjar hänga över skolbänken man blir trött och framförallt axlarna och nacken tar stryk på mig. Har läst att man inte ska sitta rakt upp utan lätt bakåtlutad med öppen höft. Det gör att trycket på axlarna lättar men istället får jag ont i svanskotan och blir trött i svanken istället. Ingen av positionerna är särskilt skön och jag får ont hur jag än sitter. Min fråga är då vilka muskelgrupper som behöver tränas upp ( mest ont i svanken), om man kan göra övningar som sträcker ut spända ryggmuskler s¨att de slappnar av, och även om du har några andra tips för oss som tvingas sitta still flera timmar om dagen?
  Tack på förhand!

  Linnêa 2013-11-12 14:04:00
  Svara
 • Blev visst dubbelt, denna kan tas bort

  Malin 2013-11-11 18:24:00
  Svara
 • Jag har väldigt stela och onda ljumskar, det kommer och går i perioder, kan det vara något som har med en svag rygg att göra? Kan en kiropraktor hjälpa mig att få bort det?

  kristin axelsson 2013-11-09 11:37:00
  Svara
 • Så himla himla bra denna frågestund!!! Jag har börjat träna lite hårdare och med vikter på sista tiden, innan har jag alltid kört med min egen kroppsvikt när jag tränat. Nu mycket fokus på rumpa och börjar få resultat! Det som är mindre roligt är att mina knän knäpper mkt när jag tränar. och både på gymmet och annars känns det ibland som om knäna är påväg ur led…

  Jag är jätterädd att detta ska hända och när det känns som om knät är påväg ‘ur’ gör det väldigt ont i ca 30sek. Detta kan hända när jag t.ex. bara går på gatan…
  Hjälp! Vad ska jag göra? Tränar jag fel? Jag har funderat på nåt slags av knäskydd men det känns inte som om det löser problemet i långa loppet….

  Danielle 2013-11-09 00:08:00
  Svara
 • Hej! När jag kör utfallsteg och djupa knäböj (med lätta vikter) får jag ofta väldigt svullna knän dagen efter, vad kan detta bero på? Väldigt tacksam för svar. Kram.

  anonym 2013-11-08 17:51:00
  Svara
 • jag vet inte om denna frågan hör till men jag sträcker ofta min nacke finns det något jag kan gör för att förhindra att det händer?

  anonym 2013-11-08 14:56:00
  Svara
 • Hej! När jag för några månader sen gjorde en ryggövning på gymmet så fick jag en plötslig smärta i nedre delen av ryggen på höger sida. Slutar direkt och ställer mig upp för att känna efter, kan gå normalt osv men det var helt omöjligt att sätta sig/böja sig. I två dagar hade jag extrem smärta när jag böjde ryggen eller satte mig, inte lite ont utan att rörelserna knappt kunde göras. Gick över efter någon vecka men direkt jag började träna igen, inte rygg utan övningar som knappt belastade ryggen, så kom det tillbaka, dock inte lika extremt som första gången. Antar att det är någon slags belasningsskada men det vägrar gå bort helt trots månaders vila. Vad kan det vara som har hänt och vad kan jag göra för att det ska bli bättre? 🙂 tack!

  Clara 2013-11-08 14:03:00
  Svara
 • Hej
  Jag är en 17 årig tjej med stora problem med en oerhört stel rygg med mycket smärta, speciellt nedre delen av ryggen. På senare tiden får jag en ihållande smärta i höger framsida lår, smärtan kommer oftast på kvällen. Kan detta ha något med ryggen att göra? Kram från orolig tjej

  Therese 2013-11-08 09:17:00
  Svara
 • hejhej! på senare tid har jag börjat tappa känseln i tårna när jag springer eller använder crosstrainer, vad kan detta bero på och vad bör göras?!

  felicia 2013-11-08 08:34:00
  Svara
 • Jo, att knäcka fötter händer nacke osv, är det dåligt på något sätt? Vad händer?

  Och när jag liksom ligger på rygg och cyklar med benen så ‘hakar’ det liksom i främre delen av höften, är detta farligt? Det typ knäcker eller hakar till i rörelsen påväg neråt.

  Emma 2013-11-07 20:42:00
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   samma för mig, det ”klickar” i min högra höft när jag gör t.ex den cyklande övningen när man ligger på rygg (oavsett hur jag försökt att vinkla/rikta benet olika och korrigera) det gör inte direkt ont men det är obehagligt och känns inte rätt. detta märks inte av på alla pass jag går på, men t.ex känner jag det också när jag går på pilates och vi kör en balett-inspirerad övning där man balanserar på ett ben och låter det ena benet komma upp åt sidan för att knät och armbåge på samma sida ska mötas. vore så oerhört tacksam för något svar på detta, tänkt gå till vårdcentral men har inget större hopp om att få hjälp där. kan tillägga att jag är noga med att stretcha, inte känner mig stel i kroppen samt går en hel del på yoga så jag tror inte att det handlar om tighthet i höften rent muskulärt.

   isabelle 2013-11-07 22:38:00
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Jag har precis samma! Måste i princip knäcka ryggen så fort jag suttit för länge. Och det knakar lite varstans tycker jag. Sen upplever jag också det där i höftböjaren, i bland gör det verkligen ont för att den hoppar/knäcker till så mycket i vissa övningar (som när man ligger på rygg och långsamt sänker ner benen).

   Josefin 2013-11-07 22:09:00
   Svara
 • Hej! Jag undrar finns några tips för stel nacke/axelparti där jag även väldigt ofta får nackspärr. Jag har ett jobb där jag sitter stora delar av dagen framför en dator och ofta spänner mig, vilket resulterar i konstant ont i axlar och nacke.

  Camilla 2013-11-07 18:56:00
  Svara
 • Jag behöver hjälp med mina benhinnor! Har ont från och till..och det hindrar mig för att göra mitt bästa under träningen..kan man bygga upp starka benhinnor? Köpa nya träningsskor? Special sulor? Hjälp! Jag har också en stel bröstrygg (enligt min sjukgymnast) men jag undrar vad jag ska göra med min nacke? Vill hela tiden ”knäcka” ur den..och då känns det skönt i nacken men det är inte så bra att knäcka nacken så tips på vad jag ska göra? 🙂

  Sen behöver jag din hjälp Ida! Hur bygger man upp en stark mage/rygg och armar? Har lätt att bygga muskler i benen och rumpan (är väldigt nöjd med benen och rumpan också 😀 )

  Grymt bra blogg! Kraaam

  Linaa 2013-11-07 17:29:00
  Svara
 • Hej! Vet inte om detta har något med ditt yrke att göra, men varje gång jag springer(ute/gymmet) så får jag alltid, om inte direkt så efter ett tag, jätteont i (vänstra för att vara specifik) nyckelbenet…. Har haft såhär så länge jag kan komma ihåg(märkte detta nån gång på högstadiet tror jag med idrotten i skolan) Vet du vad detta kan bero på och vad jag kan göra åt det? Detts händer bara när jag springer. Jag gillar verkligen att springa men är nästan inte värt det på grund av smärtan… Hoppas att du kan hjälpa mig! Tack på förhand! Med vänliga hälsningar Aurora

  Aurora 2013-11-07 16:50:00
  Svara
 • Jag är 26 år och har skolios. Än så länge har jag inga besvär av det såsom värk men jag är sned och ser olika ut på höger och vänster sida av kroppen, exempelvis sticker vänster skulderblad samt revben ut och sen är även vänstersidans midja mer markerad. Finns det någon speciell träning man rekomenderar till männsikor med skolios för att undvika problem eller värk när man blir äldre? Som det är nu är jag ganska otränad.

  Angelica 2013-11-07 16:26:00
  Svara
 • Hej!
  Jätteroligt att få chansen lite experthjälp när den behövs som mest! 🙂 Jag har i hela mitt liv varit aktiv med träning på ett eller annat sätt med olika sporter. Har sedan nyår fastnat för styrketräning samt konditionsträning som mest innefattar löpning. Jag har aldrig haft några problem med någonting med min kropp utan allt har fungerat bra hittills. Men för ca 4 veckor sedan när jag gjorde knäböj kände jag en smärta i mitt vänstra knä. Jag avslutade setet och även den övningen och gick vidare till andra benövningar och smärtan var helt bortblåst. Tyvärr kom den tillbaka för 2 veckor sen när jag tränade ben, men var ännu värre. Plötsligt gjorde minsta lilla böjning svinont, så jag bestämde mig för att vila knät från allt möjligt i 2 veckor. Provade idag för första gången sen dess att träna ben igen och de få övningar som inte innefattar att jag böjer på knät fungerar bra. Men så fort jag kör t.ex utfall eller knäböj känner jag knät igen. Vad kan detta bero på? Tycker att det är så tråkigt att inte kunna få göra mina favoritövningar samt ej löpa då dettta också känns i knät. Tack på förhand! 🙂

  Marlene 2013-11-07 16:26:00
  Svara
 • oj underbart. Har simmat mycket i min ungdom men nu är det mer gym och konditionsträning som gäller. Har sedan ett år haft galet ont i axeln som strålar ut ner i handen samt upp i nacken. Detta främst när jag försöker lyfta armen. Har vart hos både sjukgymnast och kiropraktor. Fick senast diagnosen överansträngd och vilade helt i 3 månader, körde spinning samt ben och mage. Nu har jag börjat lite lätt igen och använder ig då av kinesiotape. Nu är värken tillbaks och ingen verkar kunna hjälpa. Finns det några övningar spm är extra bra att göra eller är det bara att inse att jag inte kommer kunna träna med armen/axeln igen. Tack så supermycket på förhand:)

  Josefine 2013-11-07 15:48:00
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Jag har ett liknande problem, dock strålar inte mitt ut i handen utan bara upp i nacken. Har gått med det här i 10 år, varit hos läkare,naprapat, sjukgymnast och massör och har bara fått rådet att träna med gummiband och sen öka sakta, men det blev aldrig bättre. Nu verkar jag ha hittat någon som har ställt rätt diagnos, tydligen har jag en nerv i kläm i nacken som spökar får nu akupunktur och sakta men säkert blir det bättre kanske kan det vara något sånt här även för dig? Det jag undrar är om det kan skada att träna axlar/arm/rygg när man har en nerv i kläm? För det händer fortfarande att jag får ont när jag har tränat men smärtan är inte lika ihållande som tidigare, är det bara att fortsätta men försiktigt?

   Marina 2013-11-08 23:19:00
   Svara
 • Hej!
  Jag har sen jag började träna mera styreketräning (under ungdom mest kört dans & konståkning) fått problem med knäna. Dels när jag tex. gör knäböj, framförallt de djupa, så får jag ont på utsidan knäna samt att de knakar om jag går under 90gradersvinkel. Har även märkt problem vid utfall då jag fått kramp i främrelårmuskeln i det benet som man ”dippar ner”. Misstänker detta har med för kort/spänd lårmuskel att göra, men när jag strechar vanlig framsidalår så får jag även där ont i utsida knä.
  Att tilläga är att jag har överböjliga leder samt ett opererat ledband i ena vristen.

  Hoppas lösning finns! 🙂

  ML 2013-11-07 15:41:00
  Svara
 • Jag brukar få ont i nedre delen av ryggen när jag varit ute och gått längre promenader, vad kan det bero på? Det gör ont när jag böjer mig ner för att ta av mig skorna efter jag varit ute och jag känner mig helt stel.
  Jag får även ont i nedre delen av ryggen när jag tränar magen. Kan du/ni ge några tips på övningar där det är svårt att göra fel. Har fått höra av min idrottslärare när jag gick i skolan att jag svankar mycket. Vad ska man tänka på för att inte svanka?

  Therese 2013-11-07 15:39:00
  Svara
 • Hej Ida, så grymt med experthjälp! 🙂 Jag har sedan ungefär ett år tillbaka problem med mina höftböjare, de ömmar och känns nästan som att de är konstant inflammerade. Jag har börjat gå på yoga & bodybalance minst 1-2 ggr i veckan och slutat med kettlebells som jag gick på innan eftersom det är så mycket höftböjaren man jobbar med där – men det går inte över med höftproblemen. Nu har det dessutom satt sig på rygg & knä för att jag förmodligen felbelastat vid träningen senaste tiden. Väldigt tacksam för tips på hur jag ska gå vidare med detta, så trött på att ha ont & inte kunna träna som jag vill! Har gått iväg till naprapat & sjukgymnast men det har alltså tyvärr inte hjälpt änsålänge. Tack på förhand! 🙂 //Lina

  Lina 2013-11-07 15:35:00
  Svara
 • Jag har haft lite ont i min högra höft till och från. Det gör aldrig ont när jag styrketränar eller springer utan istället vid de tillfällen då jag suttit stilla längre och sen reser mig (till exempel när man åkt tunnelbana). Smärtan sitter på utsidan och går oftast över efter någon minut. Dock har jag vid vissa tillfällen haft jätteont just då men sen är det inget mer med det. Vad är problemet?

  Amanda 2013-11-07 13:03:00
  Svara
 • Jag får ofta ont i mitten av ryggen, och det kan då också kännas som en låsning i bröstet. Värken känns framförallt när jag andas djupa andetag. Vad beror det på?

  sofia 2013-11-07 12:58:00
  Svara
 • hej, jag lider av överpronation och får väldigt ont i de inre fotknölarna vid benböj och när jag försöker stå i en neutral fotvalvsposition. har även ont när jag masserar området. vad kan jag göra åt detta? kram!

  Hanna 2013-11-07 12:44:00
  Svara
 • Jag är väldigt ofta stel i nacke/axlar/rygg, och knäcker de partierna hela tiden, vad kan det bero på? Och vad kan man göra för att förhindra stelheten?
  Kram!

  Sanna Bohman 2013-11-07 12:43:00
  Svara
 • Fick diagnosen impingment för ½år sedan, bygger nu upp axeln igen med mycket rörlighetsträning och gummiband men undrar om det finns några särksilda tips och riktlinjer för hur man ska träna. Målet är att träna ”vanligt” ex bodypump och styrketräningspass igen. Supertacksam för svar! 🙂

  Fia 2013-11-07 11:13:00
  Svara
 • Jag får alltid jätteont i ländryggen när jag ligger på en lite hårdare yta och gör övningar, kan jag motverka detta på nåt sätt eller är det en vanesak och det bara är att härda ut?

  Emma 2013-11-07 10:50:00
  Svara
 • Jag får jätteont i vänster axel när jag styrketränar, bak på axeln och ibland på sidan och det kan ta flera dagar tills det går över. Jag tänkte att det kanske är för att jag har fel hållning eller spänner mig för att jag är svagare i vänster? Finns det något jag kan göra? Jag vill verkligen inte skada mig..

  Antonia 2013-11-07 10:11:00
  Svara
 • Jag är otroligt stel i kroppen, jag kan inte nå mina tår om jag sitter med raka ben. Det drar otroligt mycket i knävecken och ryggen och jag börjar darra om jag försöker ta på tårna, likadant om jag ligger på rygg och ska dra benet rakt upp och hålla i det, som att stretcha baksidan. Det går inte! är det enda jag kan göra att stretcha eller kan det vara något annat?

  Kajsa 2013-11-07 09:46:00
  Svara
  • Svar på Kajsas kommentar.

   Antagligen är det bara att stretcha. Det är ganska vanligt att vara så stel, men om du då börjar stretcha varje dag så kommer du se snabba resultat 🙂

   Y 2013-11-07 15:06:00
   Svara
 • När jag springer så får jag väldigt ont i mina fotleder och upp mot knäna på utsidan av benet eller vad man ska säga, jag har haft problem med benhinnorna förut, men jag upplever det inte som samma smärta. Jag har specialgjorda sulor från gå och löp kliniken men det fungerar inte riktigt. Jag har haft det här problemet länge.

  Kajsa 2013-11-07 09:43:00
  Svara
  • Svar på Kajsas kommentar.

   Jag har exakt samma problem. jag har också specialsulor, haft benhinneinflammation och nu ont på utsidan (tibialis anterior) men vet ej vad det kan bero på.. snälla hjälp oss två med våra problem fina du!

   Hanna 2013-11-07 12:47:00
   Svara
   • Svar på Hannas kommentar.

    Även jag har exakt samma problem och specialsulor. Hanna och Kajsa, gör det bara ont när ni springer eller blir ni också ömma på utsidan av benen?

    Ida 2013-11-07 16:03:00
    Svara
 • Är det okej att träna rumpan mer än en gång i veckan? Med tanke på återhämtning osv.

  Julia 2013-11-07 09:06:00
  Svara
 • När jag gör tex utfall eller andra övningar får jag ont i knäna, vad beror det på? känns som att dom är överbelastade eller något. står även och jobbar som frisör på hårt klinkers golv hela dagarna. tack för svar!

  natalie 2013-11-07 08:58:00
  Svara
 • Ibland får jag ont i ryggen när jag gör vissa magövningar som situps osv. gör jag övningen fel eller har jag nått i ryggen? 🙂

  erica björkander 2013-11-07 08:44:00
  Svara
 • Jag har en fråga! 🙂 jag har problem med ländryggen, kan gå och så mycket och länge utan problem (jobbar som sjuksköterska) men då jag sättert mig ner efter en promenad sågör det så ont i ländryggen. Och efter ett arbestpass kan jag inte sitta vid middagsbordet eftersom det gör för ont att böja mig ner mot bordet och tallriken för att äta, får ibland lyfta och hålla i tallriken istället pga smärtan i ryggen. ? Så vad beror detta på?

  sara 2013-11-07 08:25:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt