Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FÅR DU KONTAKT MED RÄTT MUSKLER?

Just nu har jag träningsvärk lite här och var i hela kroppen. Känner av mina baksidor och rumpa efter veckans benpass och sedan så är jag ordentligt öm i hela överkroppen efter mitt specialsydda styrkeprogram och veckans Poleträning. Det är lustigt hur en cirkel med armarna med 1 kg hållandes i var hand liggandes på boll kan ge mer träningsvärk i ryggen än att kötta chins och pullups. Där ser man hur viktigt det är att få kontakt med rätt muskler när man styrketränar.

Jag har alltid haft problem att få kontakt med i stort sett alla muskler på baksidan av kroppen (vilket många har). Ett bra tips är att ha en kompis eller PT med sig under träningen som kollar teknik och tar/klappar/slår på den musklen som ska vara ikopplad under övningen. Det hjälper mig otroligt mycket att hitta rätt. Tyvärr har jag sällan någon med mig på mina egna träningspass (skomakarns barn) och funderar därför skarpt på att införskaffa mig en egen PT som kan slå mig under träningen 😀 haha.

Vilken muskel/muskelgrupper har ni svårast att hitta kontakt med under er styrketräning?

 

Mitt specialdesignade träningsprogram tar så sjukt mycket i hela bålen vilket syns väldigt tydligt på lilla magen efter passen…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Mage har jag svårt för ibland. Men just nu har jag faktiskt träningsvärk även där- liksom i rumpan, mer eller mindre hela ryggen, axlarna och biceps. Körde ett nytt pass på gymmet igår och det tog rejält. 😉

  imathildashufvud.blogg.se 2013-11-04 17:49:00
  Svara
 • Rygg! jag är svag i ryggen och både mamma och pappa har ryggproblem. Därför försöker jag träna upp den eftersom jag vill förebygga inför framtiden. Dock har mina föräldrar aldrig tränat men jag har hållit igång sen jag var liten så jag borde ha bättre utgångsläge.. Men muskler är ju färskvara, det får man inte glömma.. Skulle gärna träna med pt men har tyvärr inte råd med det. Tyvärr så har jag inte några kompisar längre som tränar på mitt gym 🙁

  Sandra 2013-11-04 16:16:00
  Svara
 • Jag har oftast jättesvårt att hitta kontakten i övre rygg och magen. Så sjukt tråkigt, vilket har lätt till att jag har tappat motivitationen till att träna just dessa delar 🙁

  Sara 2013-11-04 12:31:00
  Svara
 • Jag har oftast svårt att hitta kontakten med rumpan. Brukar oftast ta mest på framsida lår istället. Samma gäller baksida lår, är värdelöst att få till bra övningar där!

  Vickan 2013-11-04 10:48:00
  Svara
 • Helt klart i rumpan. Speciellt efter graviditeten eftersom man tappar så mycket muskler i rumpan då

  Linda 2013-11-03 22:56:00
  Svara
 • Jag brukar försöka spänna muskeln jag ska träna och sedan släppa och sedan koppla i den när jag ska göra övningen. Brukar funka! 🙂 Övre rygg och mage är svårast för mig att hitta! Rumpan däremot tycker jag är ganska lätt att hitta om man gör knäböj t.ex. :)) http://annahagelin.blogg.se

  Anna 2013-11-03 21:02:00
  Svara
 • jag har svårast för att hitta kontakten för nedre ryggen! och kanske även rumpan måste jag säga, för det är svårt för mig att hitta alla små muskler som gömmer sig där. det brukar alltid ta mer på låren när jag kör rumpa. :/

  //paulinasuonvieri.blogg.se

  paulina 2013-11-03 20:31:00
  Svara
 • Jag kan ha svårt att hitta kontakt med mage och rumpa! Har dock börjat gå på ett corepass på mitt träningscenter som är grymt! Grymt bra övningar då mage och rumpa omöjligt kan smita 😉

  Nelly 2013-11-03 19:08:00
  Svara
 • kan du inte lägga upp ditt träningsprogram för mage? 🙂 // bjoorkander.blogg.se

  erica björkander 2013-11-03 17:33:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt