Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

EKOLOGISK MAT OCH KAFFEBEROENDE

Sitter hemma (eller nej inte hemma utan i den skabbiga 2:a hands lägenheten som vi bor i tillfälligt) och dricker kaffe. Jag längtar så fruktansvärt mycket tills det är dags att flytta ut här ifrån och flytta in i nya lägenheten och börja renovera. Wii kommer bli så fint och förhoppningsvis har vi flyttat innan min födelsedag den 27 nov. Efter flytten har jag planerat att göra ett uppryck med min kost. Just nu äter jag alla måltider förutom frukost ute (pga. att köket är så skabbigt i den tillfälliga lägenheten) och många gånger blir det tyvärr så att maten inte håller bästa kvalité och att den innehåller något som jag är intollerant mot.

När vi kommit i ordning i nya lägenheten så ska jag försöka laga mer mat hemma (i alla fall till middag) och sedan ska jag verkligen tänka på att välja ekologisk mat i allra största möjliga mån. I matvarubutikerna där jag bor så är det dåligt utbud på ekologisk mat och nästan omöjligt att hitta alla produkter man vill ha i ekologiskt och de produkter som väl finns är så galet mycket dyrare. Varför kan Sverige inte vara som USA där det finns hela matvaruhus som ex. ICA fast med bara ekoligisk mat och till samma pris som ”vanlig mat”? Det hade varit så trevligt! Någon av er läsare som har tid och lust att starta denna affärside i Sverige? 🙂

Jag har också önskat mig en grym mixer i födelsedagspresent. Får jag inte den så kommer jag köpa den själv då jag planerat att byta ut min morgongröt mot härliga smoothies några gånger i veckan för att få lite variation även på frukosten. Sedan så funderar jag på det här med kaffet? Det finns både bra och dåliga sidor med denna dryck. Kaffe är ett gift och försurar kroppen men samtidigt får det mig på väldigt gott humör, jag kan hålla fokus bättre på jobbet, det sägs ha många positiva inverkningar på hälsan och det är galet trevligt att ta en kopp kaffe med vänner/kollegor. Jag dricker 1 – 2 koppar om dagen och som det är just nu känner jag mig inte tillräckligt motiverad till att utesluta denna dryck ur min kost då jag ser mer födelar än nackdelar (kanske för att jag är beroende? :D) haha. Men någon av er kanske kan få mig motiverad till att sluta?

Dagens frukost såg i alla fall ut så här:  Glutenfri proteingröt med skivat äpple, rismjölk, spirulina, kokosolja och en kopp kaffe 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Ida!

  Angående kaffet: Håller med: Det är ingen superdryck och väljer man att dricka kaffe så köp ekologiskt i alla fall. Jag provade för ett tag sedan koffeinfritt ekologiskt kaffe = super gott med mandelmjölk i:) Då slipper man all gift från besprutningen och koffeinkicken som stressar kroppen. 😛

  Kram M

  Madde 2013-11-05 21:16:00
  Svara
 • Bor i USA där Whole Foods finns, en matkedja med ekologisk mat. Kan däremot inte påstå att det är samma priser som de andra kedjorna, Whole Foods är nästan dubbelt så dyrt på många varor. Frukt och grönsaker är svindyrt (äpplen för 40-50 kr/kg) och det är mycket billigare att köpa ekologiskt frukt och grönt på andra matkedjor, där det är ett väldigt stort och bra utbud ändå. Ärligt talat tycker jag Whole Foods är mycket skit. Många av matvarorna är istället tillsatt socker, eller sötade med massa sötningsmedel. Sen går folk dit och handlar och tycker de handlar ”nyttigt” när de istället kommer hem med sockrad mat..

  Sandra 2013-11-03 22:57:00
  Svara
 • Någonting som kanske får dig att sluta dricka kaffe till maten i alla fall, kan ju vara vetskapen att kaffet tar död på alla goda vitaminer och mineraler som du äter samtidigt.. Det kan vara bra att tänka på!
  Och återigen, du driver världens bästa träningsblogg!
  juliibarn.devote.se

  Elin Borrong 2013-11-03 16:40:00
  Svara
 • Varför sluta med något du tycker är så gott då? Man lever ju för fan bara en gång så man kan ju inte ta bort allt man gillar bara för att det ”är dåligt för kroppen”. Du hittade ju fler fördelar än nackdelar så då förstår jag ingenting. Självklart ska man vara nyttig men man behöver ju inte överdriva om du förstår vad jag menar. =)

  Tjabbbaa :D 2013-11-03 15:13:00
  Svara
 • Vilket märke är din rismjölk av? Jag köper alpros mandelmjölk men alla deras mjölksorter innehåller socker, supertråkigt:/

  ida 2013-11-03 15:04:00
  Svara
 • Vad är det för mixer du spanat in? 🙂

  Signe 2013-11-03 11:44:00
  Svara
 • Hur kan du äta spirulina så där blandat med din mat? Köpte jättemycket pulver för att börja bli nyttig, men de är så avskyvärda så jag inte ens kan äta dem =/ nåt tips? Eller bara gilla läget hehe =P

  Emily 2013-11-03 11:42:00
  Svara
 • Tänkvärt! Mums, frukostinspo på hög nivå!

  healthspo.devote.se 2013-11-03 11:42:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt