Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RECEPT PÅ ÄGGRÖT

Något av det bästa jag vet är min äggröt! Jag skulle kunna äta den till varje måltid men eftersom en varierad kost är att rekommendera så får jag hålla mig till högst 2 gånger om dagen 😀 haha.

Den här gröten är en bra kombination på bra kolhydrater, protein och fett och passar perfekt som frukost eller mellis.

Recept på Wargens äggröt: Drygt 1 dl glutenfria havregryn + 1,5-2 dl vatten. Koka upp i någon minut och när gröten nästan är färdig så knäck ner 1-2 ägg och koka under omrörning tills ägget är tillagat.

Jag brukar dekorera min gröt med frysta blåbär eller skivat äpple + 1 matsked kokosolja, rismjölk, kanel och havssalt.

Smaklig måltid!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • hej ida!
  jag älskar din blogg , du är så engagerad för det du gör så det når ut till mig som läsare på ett underbart sätt.
  Tack för du startat wargrun!!

  Men jag skulle vilja ställa dig en fråga….jag äter havregrynsgröt varje morgon med russin och 1 hel banan i. Jag står mig extremt bra och tränar cirka 5 gånger i veckan, MEN jag vet att bananer är väldigt kaloririka så jag undrar om du tycker jag borde dra ner på några bananer i veckan eller om jag kan fortsätta att äta som en apa?:)

  Skulle vara jäääääättte tacksam för svar av dig!

  Kram Julia

  Julia 2014-01-21 20:05:00
  Svara
 • Hoppade över lunchen i skolan idag (julmat i skolan=blä) så behövde ett lite proteinrikare mellanmål. Provade därför denna gröten för första gången, MUMS! Ska ha som rutin att alltid knäcka i 1 ägg i gröten, lite för fattigt på protein annars..
  Blandade ner 1 liiten mosad banan tillsammans med ägget också och toppade med äpple, kanel och mandelmjölk!:D Supergott 🙂 xx

  Saga 2013-12-19 15:06:00
  Svara
 • Hej Ida, jag brukar äta bovetegröt till frukost och undrar om du tror att det funkar att knäcka ner ett ägg i det? Bovetegröten är ju redan lite ”slemmig”…

  Nina 2013-10-24 22:20:00
  Svara
 • Hej ida! Jag har en fråga till dig som jag verkligen skulle uppskatta om du kunde svara på 🙂
  Jag är 15 år och väldigt liten i kroppen. Jag hatar det och vill verkligen gå upp i vikt. Jag är 165 cm lång och väger cirka 44/45 kg vilket är alldeles för lite.. Jag vägde 40 innan jag började styrketräna och äta mer så det har ju gått framåt. Men nu har det liksom stått still med vikten i flera veckor! Hur ska jag göra för att nå mina mål att gå upp ännu mer? Hur ska jag lägga upp träningen och vad ska jag äta? Är det bra att äta mycket pasta och så vidare? Vill verkligen bygga mer muskler!
  Tack i förhand, kram

  Ida 2013-10-24 18:59:00
  Svara
 • Hej ida!

  Jag har precis börjat utesluta komjölk och gluten ifrån min kost, har dock enbart uteslutit det i knappt en vecka. Min fråga till dig är om du har märkt någon negativ bieffekt av denna typ av kost? Under dessa dagar har jag mått illa fram och tillbaka på dagarna, speciellt efter jag har ätit. Tänkte bara om det kanske hade något att göra med min nya kost. Älskar din blogg och den är så sjukt inspirerande! Vore hjärtligt tacksam för svar.

  Michaela 2013-10-23 22:50:00
  Svara
  • Svar på Michaelas kommentar.

   hej Michaela och tack snälla <3 Jag märkte de första veckorna ett enormt sug efter mjölksocker då jag käkade så otroligt mycket innan och var beroende och sedan fick jag även sämre hy. Vanliga biverkningar kan vara huvudvärk, trötthet, dålig hy mm. Det blir som en detoxkur och kroppen börjar rensa ut. Illamående skulle jag inte tro beror på nya kosten. Mår du fortfarande illa? Kram Ida

   idawarg 2013-10-24 10:27:00
   Svara
 • Hur många Kalorier blir det på ägg gröten ca?

  Ida 2013-10-23 18:00:00
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Ingen aning. Räknar aldrig kalorier och tycker inte man behöver göra det så länge man äter bra mat.

   idawarg 2013-10-24 10:28:00
   Svara
 • har du i hela ägget eller bara äggvitan? kram kram

  Annika 2013-10-23 17:37:00
  Svara
 • Hej Ida! Har hoppat på ditt gluten och mjölkfria spår! Har dock problem med vad jag ska äta efter ett träningspass.. proteinpulvret jag har innehåller ju vassle så det kan jag ju inte ta. Riskakor har jag läst att man måste äta ett halv paket för att det ska ge effekt.. Så till min fråga, vad brukar du ta efter ett träningspass för att fylla på?? Tack för superbra blogg! Kram

  pernilla 2013-10-23 17:33:00
  Svara
  • Svar på pernillas kommentar.

   Men vad härligt att höra! Jag brukar oftast käka middag eller lunch efter träning. Om jag vet att det dröjer ett tag innan jag får dessa så brukar jag ta tex en rawfoodbar, riskaka med jordnötssmör, en frukt och/eller nötter så jag håller mig fram tills nästa måltid. Kram Ida

   idawarg 2013-10-24 10:31:00
   Svara
 • Hej Ida! Jag ska besöka Stockholm om en vecka och bo där under 1,5 veckas tid. Skulle inte du kunna ge dina bästa tips på restauranger som serverar riktigt god och hälsosam mat? Vore grymt kul att få testa på något av dina guldställen! 🙂

  Mathilda 2013-10-23 16:50:00
  Svara
  • Svar på Mathildas kommentar.

   Absolut! Doctor Salad på Sibyllegatan är ett måste! 🙂 Sedan har du även Ecoist på samma gata som endast serverar ekologisk mat. Deras laxssallad är supergod!
   Andra favoritställen är YogaYama, Wagamama, Vapiano och East. Bäst frukost hittar du på Hotel Diplomat och Sturebadet. Så mysigt 🙂 Kram Ida

   idawarg 2013-10-24 10:34:00
   Svara
 • Nu när jag vill äta cleant kommer jag inte riktigt upp i de proteinmängder jag ska. Hur gör du?

  Min detox ger mig en sådan fruktansvärd huvudvärk, varför får man det?

  Johanna 2013-10-23 14:52:00
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Kroppen gör en utrensning och huvudvärk, trötthet och oren är alla vanliga biverkningar. Det går över efter någon vecka så håll ut. Jag äter bara bra mat och varierat. Äter du tex fisk, fågel eller ägg till frukost, lunch middag så kommer du få i dig tillräckligt. Kram Ida

   idawarg 2013-10-24 10:38:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind