Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DAGENS FRÅGA?

Var på en föreläsning här om dagen med John Opsahl och blev väldigt inspirerad. Han sa något som jag vill att ni läsare verkligen tar till er och tänker efter och kommentera gärna nedan era tankar (var gärna anonym om ni vill).

TRÄNAR NI FÖR ATT NI ÄLSKAR ELLER HATAR ER SJÄLVA?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
 • Jag tränar för att jag älskar hur jag mår när jag tränar, när jag utvecklas och når mål. För att jag vill få en kropp som jag är nöjd över.

  Elin 2013-10-23 19:47:00
  Svara
 • Jag tränar för att jag älskar ATT träna och för att jag vill lära att älska mig själv, sluta jämföra mig själv och må bra i mig själv! 🙂

  Lisa 2013-10-23 19:31:00
  Svara
 • Jadu, det där har helt klart gått upp och ner! Men just nu tränar jag för att jag älskar mig själv! Försöker så gott jag kan iaf, men har haft det rätt svårt däremot och tränat enbart för att jag hatade mig själv så extremt mycket.. :/ Men det är bättre nu, det har slagit om 🙂

  jjennaa.blogg.se 2013-10-23 17:53:00
  Svara
 • För att jag älskar min kropp och vill att den ska må bra. Så härligt att märka att den blir ännu snyggare för varje pass 😀

  Ellen 2013-10-23 17:24:00
  Svara
 • Hatar, tyvärr.. Hur ändrar man det? Fick barn för 3 månader sen.. Önskar jag kunde vara stolt över vad min kropp åstadkommit men istället är jag ledsen för att min förr så platta mage nu är degig och att jag fortfarande har typ 7-8 kg kvar att gå ner till min ursprungsvikt.

  Cece 2013-10-23 15:16:00
  Svara
 • Jag tränar för att jag älskar att träna och skulle göra det oavsett om jag hatade eller älskade min kropp. Jag tränar inte av kroppsliga och visuella skäl i första hand. Även om visuella framsteg är en morot och motivationsgrej, så är huvudsyftet med träningen för att det är kul och endorfingivande. Jag förstår att det det ”rätta” svaret här är att man ska träna för att man älskar sin kropp, men jag skulle mer vilja säga att jag tränar för att må bra: både psykiskt och fysiskt och att det i sin tur skapar grunden i vad vi tycker om oss själva. Kroppen är ett redskap och precis som du förespråkar är träning en investering i sin själv men kom ihåg att träning inte bara handlar om visuella och kroppsliga framsteg utan om att träningen ger glädjekickar och ”må bra”-känslor och det är DEM som gör att vi skapar rätt inställning till vår kropp. Träningen ger hjärnan glädje, som i sin tur skapar lycka och slutligen också en bra självkänsla. Anledningen till att älska sig själv ligger inte i direkta visuella träningsresultat utan i vår självkänsla och vägen dit är något mer komplicerad än att träning DIREKT skulle skapa den känslan!

  Em 2013-10-23 10:54:00
  Svara
 • Riktigt bra fråga, eftersom att det nog är nyttigt att tänka efter varför man gör det!
  Men jag tränar för att jag älskar att röra på mig. Jag älskar att känna mig snabb och stark, och jag antar för att jag älskar mig själv 🙂 men även träningen! Det finns någonting så underbart att få springa och att få känna träningsvärk dagen efter ett riktigt bra gympass. De stunder jag inte tränar blir jag alltid så sugen på att träna, att få komma ut och göra av med energi! Det känns så otroligt mycket bättre att känna så när man vet att kroppen mår bra av det också!

  Emi 2013-10-23 10:22:00
  Svara
 • bra fråga, och man vill väl svara snabbt ”men självklart, för jag älskar mig själv!” men det ligger något i den frågan.. jag skulle säga att jag tränar för jag älskar hur jag mår och känner mig när jag tränar och hatar mig själv de perioder jag har en svacka och inte tränar. men jag älskar att känna mig stolt när jag insett ”men gud jag sprang en mil idag, kanske inte så snabbt men det är inte många som springer en min en vanlig tisdag”
  Dessutom boostar träning ens självförtroende!

  Annika 2013-10-23 10:01:00
  Svara
 • Jag tränar för mitt välbefinnande, mår så mycket bättre i kropp och själv, eftersom jag närmar mig 50 och vill vara igång i många år så ser jag det som en klok investering i min kropp – den är ju värd att älska som bär runt på mig 🙂

  Anna-Lena 2013-10-23 09:26:00
  Svara
 • Jag tränar för att rensa tankar och må bättre psykist och fysiskt. Så ett mellan ting.
  Jag har läst din blogg länge men första gång jag kommenterar. Det hr såå här jag tränar
  med en personligtränare och igår var typ 7 gången idag har jag en sådan stor träningsvärk i
  låren att jag går sidledes ner för trappan. samt magen så jag knappt kunde sätta mig upp.
  Vad anser du om detta ska man ut och springa lungt för tt få bort den eller vilaa?
  //
  Matilda

  Hanna 2013-10-23 09:16:00
  Svara
 • Jag tränar för att jag älskar min kropp och är mån om dess välmående 🙂 många säger ”tänk på känslan EFTER ett pass” och visst är den underbar, men enligt mig är känslan UNDER ett pass ofta det mest oslagbara då det är SÅ kul!!

  Jag är nöjd med min kropp och har alltid varit. Dock har jag börjat värdera en stark kropp högre än en smal kropp efter att jag börjat träna och vill nu bygga mer rumpa, fina linjer och styrka i sin helhet. Därmed finns det alltså också fokus på förändring. Men förändring kommer ju såklart med en bra kost och hårt arbete i vilket fall..så det är väl bara att hålla ut!

  Jag tror att det är enklare att motivera sig till att träna om man som sagt älskar det man tränar och inte endast inväntar känslan efteråt. Det finns ju så många olika former av träning. Hatar man ex att springa kan man köra tabata. Gillar man inte att gå ut och gå finns diverse zumba, afro, Aerobics osv! Det finns nog något för alla..:) kram

  Ida 2013-10-23 08:39:00
  Svara
 • Från början var det för jag hatade mig själv, men med tiden har det blivit till något jag älskar. När jag ser förändringen på min kropp, när vikterna ökas och när man träffar så fina vänner på gymmet så har det blivit till en grej i min vardag som gör att jag skiner varenda dag. Jag behöver träningen just nu när det är mycket plugg i skolan och jag måste koppla bort med någonting. Att jag börjat tycka träningen är så kul har verkligen hjälpt mig i livet på många plan. Där har du min historia till denna frågan!

  Anonym 2013-10-23 08:32:00
  Svara
 • Hmm..jag tränar nog för att jag älskar mig själv och min kropp NÄR jag gör det. Jag kan väga lika mycket eller t.o.m. mindre när jag inte tränar men på något sätt får träning mig att må bättre med mig själv.

  Kicki 2013-10-23 08:21:00
  Svara
 • hatar

  Maja 2013-10-22 23:20:00
  Svara
 • Jag tränar för att någon gång i framtiden kunna älska min kropp och mig själv. Men ändå är det inte tillräckligt med motivation till att göra något åt det på riktigt. Det är sjukt att man ska känna så, men det är så jag känner. Och i den takten det går nu kommer jag nog inte att börja älska mig själv. Jag vill må bra på insidan och se bra ut på utsidan, men gör inget av det.

  Matilda 2013-10-22 23:06:00
  Svara
 • Lite både och. Jag tränar för att må bra och hålla mig stark samt att ändra på det jag är missnöjd med

  Olympia Thurfjell 2013-10-22 22:55:00
  Svara
 • Jag tränar för att jag hatar min kropp , en av mina högsta drömmar är att få en fin kropp som jag är nöjd & bekväm i, jag kämpar o kämpar men väldigt lite händer, motivationen går upp & ner och jag har tagit till metoder jag inte är stolt över..

  . 2013-10-22 22:42:00
  Svara
 • För att jag älskar mig själv och vill skapa den bästa versionen av mig själv såväl styrke-/hälsomässigt som utseendemässigt!

  Annie 2013-10-22 22:28:00
  Svara
 • Jag tränar för att hålla mig frisk! Jag har problem med ryggen och blir lätt stel. När jag var 19 fick jag ryggskott vilket var som en väckarklocka för mig att jag måste röra på mig! Jag tränar också för att jag är lite missnöjd med min mage som jag alltid haft komplex över, den är inte tjock men känns liksom degig snarare än muskulös som jag vill ha den, har inte försökt göra något drastiskt åt det direkt eftersom att jag älskar mina kvinnliga former och inte vill ha mindre bröst och rumpa men saker få ta den tid det tar!

  Arw 2013-10-22 22:14:00
  Svara
 • Jag tränar för att kunna älska mig själv

  Anonym 2013-10-22 21:27:00
  Svara
 • Hatade mig själv när jag började träna sen har det gått i perioder. Är imponerad av vad kroppen klarar av, den är fantastisk.

  Dock är jag inne i en svacka där motivationen är lika med noll och träningen känns som ett måste. Det skrämmer mig för jag tycker verkligen att det är kul och underbart annars.

  Sara 2013-10-22 20:42:00
  Svara
 • Gör det för jag älskar mig själv isåfall. Absolut inte hatar.

  Elin 2013-10-22 20:30:00
  Svara
 • Jag tränar för att jag vill vara frisk, hälsosam och för att jag vill att min kropp ska fungera så länge och så bra som möjligt. Och för att jag vill kunna göra vissa saker med den som kräver styrka och kroppskontroll. Och för att det är kul att utmana sig själv 🙂
  Och självklart är det också härligt när jag genom träning kan få min kropp att se ut så som jag tycker att den är finast.
  För mig handlar det om en välmående kropp och ett välmående sinne. Och att detta sedan går hand i hand med kroppens yttre.

  Sandra 2013-10-22 20:29:00
  Svara
 • Jag tränar nog för att jag älskar mig själv, för att jag tycker att det är roligt och för att jag vet att jag mår bättre av det, men samtidigt så är ett av mina mål att forma min kropp eftersom jag inte är helt nöjd, men jag hatar inte min kropp:) förr hetstränade jag ibland för att jag under den dagen hatade min kropp och mådde riktigt dåligt under passet och även efteråt. idag kan jag fortfarande ha dåliga dagar, men jag ser till att aldrig någonsin hetsträna, för jag vet att jag alltid mår mycket sämre av den träningen.. Jag har bestämt mig för att träna för att jag tycker att det är kul, det är något som växt fram under det senaste året då mitt självförtroende har blivit bättre, innan tänkte ja helatiden på vad andra tyckte, men det gör jag inte på samma sätt längre:)

  Så jag tycker nog att jag tränar för att jag älskar min kropp, jag vill må bra, samtidigt som jag har mål, men jag försöker se de som att jag försöker nå målen för att känna mig mer bekväm i min kropp istället för att jag hatar den jag har nu, för det gör jag inte, oftast inte i alla fall:)

  Hanna 2013-10-22 20:21:00
  Svara
 • Jag tränar för att jag älskar mig själv! Jag tränar till 100% för mitt välmående. 😀

  Nelly 2013-10-22 20:09:00
  Svara
 • Jag skulle säga att det är blandat. Jag tränar mest för att jag vill vara smalare, starkare, fräschare mm. Men samtidigt så har jag spelat fotboll och tränat i hela mitt liv, så det finns ju en glädje i det också. Jag gillar ju att träna! Men man jämför ju sig själv med alla andra hela tiden, jag skulle vilja ha smalare ben, mer tonade armar, ja gud vet vad. Det är inte alltid lätt det där. Därför tycker jag att du är en väldigt bra inspiration, du verkar hälsosam och nöjd, överlag. Ingen kan ju vara nöjd med allt, men du förstår nog hur jag menar. Det är dit jag strävar. Men det kräver nog lite mer träning för det, du ser ju, en ond cirkel..

  kajsa 2013-10-22 19:59:00
  Svara
 • Jag tränar för att jag älskar min kropp och vill att den ska få må så bra som möjligt. Jag älskar känslan av att träna och känna hur jag gör något bra med min kropp som jag ska ha hela resten av livet, då gäller det att ta hand om den med tillräckligt med träning/motion och bra mat. Självklart brukar jag unna mig något gott då och då för det mår jag också bra av att göra ibland. 🙂

  Emilia 2013-10-22 19:37:00
  Svara
 • När jag började träna (jag tränar poledance) så hatade jag min kropp. Nu, två år senare så älskar jag den. Det beror delvis på den fysiska förändringen som skett. Men jag älskar min träning för den får mig att må bra, jag älskar att hänga uppochner och jag älskar känslan när man lärt sig något nytt. Kroppen jag fått är bara ett plus. Kul fråga! Får en att ta sig en funderare. Tack för en inspirerande blogg!

  anonym 2013-10-22 19:07:00
  Svara
 • För både och. Det beror på dagen och humöret. Ibland är det med riktig motivation och glädje men ibland är det ren hetsträning.

  kristin axelsson 2013-10-22 18:42:00
  Svara
 • Hej tyvärr så hatar jag nog min kropp . Får ofta komplimanger för den men ja jämför mig med andra och framförallt med hur ja såg ut innan (gått upp 7 kg) var något underviktig innan

  Anna 2013-10-22 18:42:00
  Svara
 • En blandning, jag hatar inte min kropp men jag vet att den kan bli bättre och att jag älskar att träna och träning kan få mig att älska min kropp så mycket mer

  Rebecca 2013-10-22 18:16:00
  Svara
 • Jag älskar mig själv och tränar för att fortfarande älska mig. Dessutom tycker jag träning är sjukt kul och jag blir mycket piggare av det 😉 så ÄLSKA!!

  Matilda 2013-10-22 17:53:00
  Svara
 • Jag tränar för att jag respekterar mig själv. Jag blir glad av att träna och så vet jag att jag behöver träningen för att hålla mig frisk och skadefri. Antar att detta hamnar i facket ”älska”.

  Maja 2013-10-22 17:47:00
  Svara
 • Hata är ett väldigt starkt ord. Jag älskar vad träningen kan göra med min kropp. Jag hatar inte min kropp, jag har valt att älska mig precis som jag är, men genom träningen så älskar jag migsjälv ännu mer. Så är för att jag älskar mig, för att jag vet vad min kropp behöver.

  Tess 2013-10-22 17:33:00
  Svara
 • När jag bestämde mig för att börja träna så ”hatade” jag mitt utseende. Men i och med träningen så började jag nog älska min kropp mer och mer. Jag fick uppleva hur mycket glädje och energi den kan ge mig via fysisk aktivitet. Så idag tränar jag för att jag älska mig och min kropp! Att jag blivit starkare och tightare är bonus!

  Frida 2013-10-22 17:26:00
  Svara
 • Anledningen till att jag tränar är för att jag har en hatkärlek till min kropp. Får jag inte äta min mat eller träna ordentligt blir jag kanske låg. Jag känner inte mig särskillt snygg eller smart utan trycker ner mig själv. Men om jag tränar och äter som jag vill känner jag mig väldigt nöjd med mig själv. Jag känner mig smartare, snyggare, roligare etc. Men det är en hårfinbalans som är lätt att rubba. Men det har blivit bättre med åren. Träning är även min kanal till att inte behöva tänka när jag är stressad.

  Emma 2013-10-22 17:18:00
  Svara
 • Någonstans där i mellan, men nog lite mer åt ”hata” hållet då jag är missnöjd med min kropp. Men har nu tränat ett tag och börjar även göra det lite mer för att jag mår bra av det både mentalt och fysiskt.
  Tack för en grym blogg Ida!

  Kram

  Nelly 2013-10-22 17:07:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt