Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RYGG OCH BÅLTRÄNING

Gårdagens träning var så härlig! Körde igenom mitt specialdesignade schema + några övningar till. Känns i både rygg och bål idag!

Mitt schema består i stort sett endast av ryggövningar och bålstabilitetsövningar + en övning för att stärka upp fotvalvet. Jag har ett ställe på ryggen jag är väldigt överrörlig och jag hittar inte kontakten med mina muskler där. Sedan har jag också ostabila skulderblad som behövs sättas på plats med hjälp av rätt muskler. Så mitt schema innehåller övningar där jag jobbar med att få kontakt med mina ”döda/sovande” muskler i övre delen av ryggen + stabiliseringsövningar för bålen. Jag ligger redan på en styrka på 50-60% i de nedre magmusklerna men ska jobba upp den till 100%. Mycket handlar om att hitta rätt muskler och kunna aktivera dem, vilket jag redan känner en stor utveckling på.

Kommer köra det här schemat för att skapa en bra grund och kommer endast träna lite Pole och 1 pass styrka för benen i veckan utöver mitt schema. Ingen idé att gå på med tunga övningar som chins, marklyft mm. när vissa muskler sover och inte är villiga att samarbeta ännu. Det är då det uppkommer skador och därför så viktigt att skapa en bra grund innan.

Passet tar väldigt bra i bålen och det syns på lilla magen efteråt att den har fått jobbat…

Efter träningen blev det dusch och en välbehövlig stund i bastun. SÅ SKÖNT!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • skulle oxå vilja ha tips för att stärka fotvalvet =)

  jonna 2013-10-23 15:43:00
  Svara
 • Hej, jag undrar vad du gör för övning för att stärka upp fotvalvet? Jag överansträngde foten för några veckor sedan, något som gick över med hjälp av mycket stretch och vila, men skulle gärna ha tips på en övning att göra för att stärka upp fotvalvet inför framtiden. 🙂

  Elin 2013-10-23 12:22:00
  Svara
 • Ida hur vet du allt det om din kropp? Kan man gå till någon och få svar på om ens kropp? Har du det eller vet du själv hur din rygg är eller hur stark du är i magen tex?

  Kajsa 2013-10-22 17:20:00
  Svara
 • Hej
  Precis som både Sara och Ronja skrivit känner jag igen mig, det vore kul att höra/se hur ditt schema är uppbyggt!
  Får alltid massor av inspiration från dig:) Tack för det!!
  // En glad träningsnörd

  kim 2013-10-22 12:29:00
  Svara
 • Hej hej.
  Kan du lägga ut några bra övningar på bålstabilitet o bra skonsamma övningar för rygg. Får ofta ont nere i svanken ländryggen. Har oxå svårt att få kontakt med musklerna mellan skulderbladen. vore toppen om du ville svara 🙂 ha det gött!

  Sara 2013-10-22 09:37:00
  Svara
 • Hej Ida. Först vill jag bara tacka för en grymt bra och väldigt inspirerande blogg. Jag läser den dagligen och längtar lika mycket varje gång till nästa inlägg!
  jag undrar om du har några tips på bra övningar för bålstabilitet? det är något jag måste träna upp ordentligt då jag är väldigt instabil och svag där. jag känner även igen mig i dedär med okontakt i ryggen mellan skulderbladen hur kan jag öka styrkan där ?
  tacksam för svart.

  Ronja 2013-10-21 23:25:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt