Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DE HÄR KÖR PÅ MJÖLK OCH GLUTENFRITT

Hedstrand.devote.se

http://helenaberghall.wordpress.com/

http://elinth.myshowroom.se

http://otherstories.blo.gg

Det är 4 tappra bloggar som är med i veckans utmaning som inte bara är 1 vecka utan 2 veckor helt utan mjölk och gluten. Förutom dessa 4 är det många fler som är med både här och på instagram @idasfitness.

Nu är jag nyfiken… Hur går det för er? Har det varit lätt/svårt? Vad har varit tuffast? Hur känns era kroppar?

Denna utmaning fortsätter alltså under nästa vecka också och då hoppas jag få se ännu fler av er som är med och testar. Bor man hemma hos mamma och pappa så kan det vara svårt att köra 100% men gör då så gott ni kan helt enkelt 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej Ida! Jag ska börja denna veckan och hoppas att min mage ska sluta göra ont och vara så svullen! Önska mig lycka till, så ska jag försöka hålla dig uppdaterad så mycket som möjligt!
  Kram!

  jennifer 2013-10-20 21:27:00
  Svara
 • jag missade detta på något vis förra veckan! men jag börjar denna veckan istället!

  gluten ska inte vara några problem! kan vara svårt att få bort mjölk, men jag antar utmaningen! för, efter att ha kört LCHF i våras så blev jag laktosintolernat. det betyder att kroppen helt klart inte vill ha så mycket mejeriprodukter som jag fick i mig då och därför vill jag prova att ta bort det helt och hållet, från komjölk i alla fall!

  //paulinasuonvieri.blogg.se 🙂

  paulina 2013-10-19 20:51:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Först vill jag säga att du är min största inspirationskälla gällande träning och kost. Blir lika glad varje gång jag ser att det finns ett nytt inlägg från dig på bloglovin 😀

  Undrar om du har något bra tips mot mitt problem. Min relation till mat är helt rubbad – antingen äter jag hela tiden och aldrig blir mätt (detta sker oftast på vardagar med träning efter skolan), eller så äter jag hela tiden – fast magen protesterar när det knappt får plats något mer! Oftast äter jag bra mat, vegetarisk kost i skolan hälsosamma måltider hemma (både jag och mamma har hittat bättre alternativ till pasta, potatis och ris). Det är bara det att jag aldrig är nöjd! Hur ska jag göra för att få en ”normal” syn på mat igen? Detta bekymrar vig varje dag och vet verkligen inte hur man ska ta sig ur detta problem. Har du något tips?

  Nessa 2013-10-19 20:29:00
  Svara
  • Svar på Nessas kommentar.

   Hej Nessa och tack snälla vad glad jag blir 🙂 <3 Det låter som att det du äter är en stor del kolhydrater. Jag skulle försöka testa lägga in mer protein och ra fetter i kosten då de är svårare att överäta än kolhydrater och man håller sig mätt längre. Köp hem något vegetariskt proteinpulver som hemp eller risprotein och inför mer nötter, nötsmör, avokado mm i kosten. Lycka till kram ida

   idawarg 2013-10-19 21:13:00
   Svara
 • Det går super faktiskt, kör detox denna veckan och nästa endast mjölk- och glutenfritt. Det som har vart svårast tycker jag är planerandet! Det krävs en del nu i början när man ska hitta nya alternativ och inte bara kan gå ut på café och ta en lunch lika lätt. Dessutom har jag en sambo som inte är med på det så det har blivit lite dubbla middagar osv. Men utöver planerandet finns bara fördelar! Piggare, plattare och bättre mående mage och massvis med energi. Har dock inte märkt några förbättringar på huden så som Lisa. Hoppas det kommer snart 🙂

  Jennifer Gustavsson 2013-10-19 15:32:00
  Svara
 • Måste säga att jag tycker det är en urdålig idé med en mjölk-, och glutenfri diet om man inte är allergisk. Det här med att exprementera med kosten och utesluta näringsämnen skapar allergier samt en konstig relation till mat.

  http://pernillabredolt.com

  pilla 2013-10-19 14:25:00 http://pernillabredolt.blogspot.com
  Svara
  • Svar på pillas kommentar.

   Okej då undrar jag varför du tycker det? Är väldigt nyfiken på dina argument över hur man kan skapa allergier genom att utesluta gluten och mjölk, då gluten och mjölk är grunden till typ alla allaergier som finns?

   idawarg 2013-10-19 16:55:00
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Mycket egna erfarenheter. Då jag t.ex inte äter kött, godis el. dyl samt inte har ätit mjölk när jag bott i Asien har min mage blivit överkänslig mot dessa produkter när jag sedan kommit tillbaka till Sverige och ätit det då den har vant sig av att äta dessa livsmedel. Självklart äter jag inte dem nuförtiden då jag inte vill gå runt och ha ont i magen och för varje gång jag testar får jag bara mer och mer ont i magen och den blir mer och mer uppsvälld. Samma sak som med alkohol, dricker man inte under en period blir man väldigt lättpåverkad vid ett litet intag.

    pilla 2013-10-20 10:38:00 http://pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
    • Svar på pillas kommentar.

     EXAKT det du skriver borde få dig att tänka efter. De produkter du nämner är saker som man inte ska äta. Alkohol och godis/socker är gift för kroppen och varför ska man vänja den att ha det i sig? Alla människor är egentligen överkänsliga mot mjölk bara att vi i norden har byggt upp ett slags försvar genom att vi konsumerar det så mycket. Skulle du vara utan tex ägg och grönsaker under 1 år så skulle din mage inte reagera så. Gluten, alkohol, socker och processerad mjölk är inga produkter som man bör inta då de gör mer skada än nytta för kroppen. De skadar bla. tarmen och andra organ vilket försämra nedbrytningen och skapa inflammationer som sedan kan orsaka problem och sjukdomar.

     idawarg 2013-10-20 10:49:00
     Svara
 • Hej! jag har kört på mjölk och glutenfritt, mest för att jag har problem med en svullen mage (ser ut som jag är gravid typ!). Det som jag märkt mest skillnad på är huden! Den är helt fantastisk, inga finnar. Magen har blivit en aning bättre men det är inte mycket, får köra på lite till och se, det kanske tar ett tag innan det märks skillnad?
  Och borde man ta typ kalktillskott för att man utesluter mjölk?

  Lisa 2013-10-19 13:06:00
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Härligt! Gluten skadar tarmen och det tar längre än en vecka innan den är läkt. kn ta allt från 3 mån -3 år med glutenfrikost. Kalktillskott kan absolut vara en bra ide. Jag tar det varje morgon och kväll.

   idawarg 2013-10-19 16:57:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind