Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VÄGEN TILL EN BÄTTRE HÄLSA

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om PH-värde och hur det kan påverka våra kroppar negativt om vi har för lågt PH-värde i kroppen. Det blev ganska heta diskussioner om det inlägget precis som när jag första gången skrev att mjölk inte är bra för kroppen. Några av er säger att jag inte kan skriva om det här eftersom det inte är vetenskapligt bevisat, men vad säger det egentligen? Bara för att det inte ännu är vetenskapligt bevisat så behöver det ju inte betyda att det inte fungerar!

Jag forskar inte men jag har under många år varit hos doktorn för att få hjälp med att få ordning på min mage och välmående. Förutom en krånglig mage har jag känt att jag varje eftermiddag blivit galet trött och hamnat i en dimma, jag har haft väldiga problem med allergier (pollen & pälsdjur) och astma, jag har haft väldigt svårt att koncentrera mig och svårt för att somna på kvällen. Allt det här har jag sagt till läkaren så många gånger och fått alla möjliga konstiga medeciner som absolut inte hjälp över huvud taget utan många gånger faktiskt gjort saken värre. Läkarna är experter på att dela ut piller för biverkningar istället för att undersöka och leta upp orsaken till alla biverkningar. Jag har inte ens fått göra ett gluten- eller mjölkallergitest, men hade jag gjort det hade det säkert visat negativt eftersom enligt blodproverna så har bara 1-2% av befolkningen glutenallergi. Det de glömmer är de andra 98% som har någon grad av glutenintollerans som inte visas på läkarnas svart/vita test. Kanske det är en kombination av tidsbrist och att de får provision på att skriva ut piller?

Jag är en person som gärna testar nya saker och har därför testat många alternativa behandlingar som hjälpt mig så mycket mer än alla dessa onödiga besök och piller från doktorn. De här behandlingsformerna är inte accepterade av läkarvården i Sverige (i Tyskland är flera av dessa former accepterade inom läkarvården).

Att ändra om min kost, gå på regelbundna behandlingar (alternativa sådana) och utesluta sådant jag är överkänslig mot i kombination med en mer basisk kost och tillskott av kalk mm. så har jag blivit av med så mycket besvär och det blir bättre för varje vecka.

Det här var min väg till en friskare hälsa. Den är inte vetenskapligt bevisad men det skiter jag fullständigt i för den har gjort mig frisk. Kosten och behandlingarna har gjort sitt + en stark tro på att det jag gör är rätt och fungerar. Så mycket sitter i hjärnan så glöm inte bort att tro.

Med det sagt så menar jag inte att man ska utesluta besök hos läkaren eller inte tro på vetenskapliga bevis utan bara att man inte ska stänga dörrar för andra behandlingsformer som inte är vetenskapligt bevisade. Hjälper inte läkarbesöken så våga testa andra vägar.

Här är en video från Nyhetsmorgon där de pratar om kroppens PH-värde. Och JA jag vet att Sara äger ett företag som säljer produkter för sura kroppar så skippa den kommentaren, det mest intressanta är att lyssna på kvinnan som faktiskt blivit hjälpt.

[youtube id=”0ivlM0fIW7k”]

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej Ida, min bror har börjat med Fit Line -kosttillskott/pulver ja, vad det nu är. Jag är alltid skeptiskt till sånna grejer och vill därför kolla med dig om du vet något om det? Vad tror du är bäst, att undvika gluten och mjölk eller lägga till kosttillskott?

  kristin axelsson 2013-10-21 22:10:00
  Svara
 • Känner att jag också måste dela med mig av ”min” historia. Har hela mitt liv haft super problem med kronisk trötthet samt svår mage.

  Innan jag slutade med gluten klarade min mage INGENTING. Super lätt provocerad. Har varit runtslussad hos olika läkare som inte gjorde något annat än tittade på mina blodvärden och sa att jag var frisk. Är även både gluten och laktos belastad, är teoretiskt sätt inget dera. Efter att jag gluten ”avgiftade” så fick jag ett helt nytt liv. Sen provade jag att ta bort alla ”grains” samt komjölk produkter och mådde ännu bättre. Jag har tex alltid haft svårt att sätta muskler, helt förändrat. Har i princip aldrig problem med magen längre. Jag sover bra när jag sover men är pigg när jag vaknar. Och kanske det allra viktigaste har blivit av med väldigt mycket oro och ångest.

  Upprepar, teoretiskt sätt så tål jag alla de sakerna jag undviker. Men äter jag dem blir jag trött och får ont i magen. Jag skulle så himla gärna vilja att alla testade en månad utan gluten och mjölk produkter för att känna skillnaden. Tror att det är så många som går runt och inte mår 100% i kroppen bara för att de aldrig känt hur det ”ska” kännas. Det är produkter som stressar kroppen vem man än är. Sen kan de liksom ha större eller mindre effekt beroende på hur duktig ens kropp är på att ta hand om det som man stoppar i sig. Men det gör inte produkterna bättre.

  Ang kommentarer ovan om anorexiker: Det är tyvär någoting som är sant om alla typer av kostrestriktioner/dieter. Väldigt vanligt att anorektiker blir veganer tillexempel. En tillfrisknande anorektiker bör absolut inte restriktera sin kost på något vis alls. Men för en vuxen människa med en frisk relation till mat finns det absolut ingenting farligt med att prova på att utesluta vissa livsmedel.

  http://barbellsandsuch.tumblr.com

  J 2013-10-21 14:14:00
  Svara
 • Jag är uppväxt inom sjukvården då min ena förälder är läkare och flertalet i min släkt arbetar som ssk, läkare osv. Att läkare skulle få provision på läkemedel anser jag vara ett befängt uttalande i alla fall inom landstinget. Under sina över 40-år som verksam läkare har min förälder på sin höjd blivit bjuden på en lunch av läkemedelsrepresentant för information om den aktuella medicinen. Både min förälder och jag anser att naturmedicin och traditionell medicin bör kombineras i största möjliga utsträckning. Att individanpassa medicinering och kost är självklart.

  Jag anser att det är bra att vara ‘källkritiskt’ och vara ifrågasättande vilket leder till min fråga till dig; får Du provision eller billigare produkter från fitnessgurun? Du länkar nämligen ofta till den sidan och visserligen är deras jordnötssmör väldigt gott, men nästan dubbelt så dyrt som exempelvis Green choice som du kan köpa på den lokala Ica butiken.

  Jag bör även tillägga att jag har både en kusin och vänner som lider av anorexia och att vara intolerant mot exempelvis gluten eller laktos är väldigt populärt bland denna grupp. Personerna jag har talat med tyckte att det var perfekt att slippa äta vissa produkter och påsåsätt glida under radarn och bli ifrågasatt pga att de uteslöt produkter.

  Vänligen

  Isabel

  Isabel 2013-10-17 10:33:00
  Svara
 • Hej! Jag slutade både med komjölk och gluten för ganska exakt 3 år sen på inrådan av min kinesiolog och det blev sån galen skillnad på min mage (hela kroppen faktiskt och mina tankar, är mkt mer positiv nu) direkt. Men det provocerar fortfarande vissa i min omgivning, jag kan få riktigt fula kommentarer. Så bry dig inte! Gör det som känns bäst för dig. Har testat din zonterapeut förresten, jätteimpad, ska dit i vecka igen:)

  Emelie 2013-10-16 21:12:00
  Svara
 • Blir så sjukt irriterad på folk. Bara för du skriver att läkarna skriver ut medeciner för mkt ibland istället för att kolla hur folk egentligen lever så tar folk för givet att du menar att folk ska dö i cancer typ….Men jag träffa en super bra läkare som sa att min kraftiga allergi kunde bero på citronsyra slutade äta / undvek i den mån det gick att äta citron syra och allergin minskade drastiskt. Älskar min läkare han ger mig medeciner när jag behöver och ger mig tips och trix till andra saker….

  My 2013-10-16 19:22:00
  Svara
 • Sluta kritisera läkargruppen som arbetar från morgon till kväll med att ta hand om människor med cancer och andra sjukdomar i ett sjukvårdssystem som inte har resurser att hjälpa ens de sjukaste människorna. Medicin botar och räddar liv. I Sverige är det dessutom gratis och skattefinansierat. Hatar människor som uttalar sig om saker de inte vet ett skit om! Jag som har läst medicin kan berätta för dig att när det gäller sjukdomar som cancer, hjärtinfakt, diabetes etc. är 80 % ärftlighet och kan inte ändras genom kost och träning.

  Märkligt uttalande 2013-10-16 17:01:00
  Svara
 • Håller med dig till 100%, tycker de flesta läkarna skiter fullständigt i hur man mår och att det enda rätta är att själv börja utesluta vissa produkter för att se vad man mår bra av! Sen om man har en allergi på papper eller inte, strunt samma så länge man vet vad ens kropp klarar av och inte 🙂

  Emelie - Divine Magazine 2013-10-16 13:30:00
  Svara
 • Jag har samma problem och efter att uteslutit gluten mår min mage så mycket bättre, om än inte 100 %, därför ska jag testa att även utesluta produkter med komjölk.
  Det du säger med att läkare får provision på att skriva ut piller stämmer inte. Jag är själv inte läkare, men min svågar samt svärfar är det och det är i stort sätt tvärtom. De kan bli anmälda om de skriver ut för mycket medicin åt patienter och läkare är idag hårt kontrollerade.

  Madeleine 2013-10-16 13:15:00
  Svara
 • Känner igen mig i de flesta av dina symptom (har också gräs,pollen och pälsallergier) men så har ju jag av en ”alternativ” läkare blivit diagnosserad med en en medfödd tarmsjukdom så ska inte äta gluten ,socker, dricka alkohol eller överdosera med kolhydrater.
  Upplever att det mesta har förbättrats över sömnsvårigheterna men det känns som att det mer i mitt fall ha med det psykiska att göra, jag har studerat heltid i snart 16 år (även på somrarna) och är nog helt enkelt på väg att bli utbränd. Funderar på att jobba när jag gjort färdigt mitt första år på mastern för att förhoppningsvis också kunna sova som en frisk och kry person!

  Arw 2013-10-16 13:00:00
  Svara
 • Anser du att gluten och mjölkfri kost är för ”alla” eller tror du även att det finns folk som faktiskt klarar av att processa och bryta ned mjölkprodukter på ett bra sätt i kroppen? Lite nyfiken på hur du resonerar bara; om man inte har symptom som ex svullen mage eller trötthet, tror du ändå att mjölk och glutenfri kost är något man bör prova?

  Annie 2013-10-16 12:07:00
  Svara
 • Ställer mig i samma led som dig. Sen jag slutade med gluten, mjölk och drog ner på sockret så mår jag avsevärt mycket bättre. Ångesten, Nedstämdheten, Den ”oroliga” känslan i kroppen kommer som ett brev på posten om jag får i mig av misstag. Tröttheten (hjärnan laddar ur helt bara att gå och sova) är väck, hyn mycket bättre … ja listan kan göras lång och då har jag ändå bara varit ”ren” i ca 3 mån.

  Andreas 2013-10-16 12:00:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind