Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÅ VIKTIGT ATT BYGGA EN STARK KROPP FRÅN GRUNDEN

 De här dagarna på STAC har inte bara gett mig massa ny kunskap som jag kan ta med mig i mitt jobb som PT, det har också gett mig en hel del som jag ska ta med mig i min egen träning. Jag har tidigare vetat om att jag har en stel nedre länd, bröstrygg, bröst, vader och att jag har haft svårt för att böja både överkropp och ben bakåt i min dans och jag har alltid haft smärta i nacken. Jag har gått på sååå många behandlingar och blir bra för tillfället men inte i längden. Nu vet jag varför… Jag har ingen kontakt med mina ryggmuskler. Under mina dagar på STAC har vi lärt oss att Screena folk och läggga upp träningsprogram efter det. Jag har själv blivit screenad av flera stycken och har med mig ett träningsprogram hem som jag ska följa slaviskt. Ingen ide att jag tränar så mycket annat innan jag fått ordning och kontakt med de muskler som inte samarbetar med mig då jag bara kommer att aktivera fel muskler. Under helgen har det gått upp för mig ännu mer hur viktigt det är att bygga en stark grund innan man drar igång med svåra träningsformer.

Så min veckas träning kommer bli 3 x mitt styrkeprogram jag fått med mig hem + några stretcher och även behandling av hos min kiropraktor på sls.nu. Har nämligen massa triggerpunkter som drar mina skulderblad fel vilket gör att jag får ännu svårare att aktivera rätt muskler i mina styrkeövningar. Har också övertränade vader som behövs masseras ut för att jag ska kunna ha den rörlighet jag behöver för att göra tex ett korrekt knäböj.

Så det här ska övas upp och jag ska även se till att börja screena och lägga upp träningsprogram till mina nära och kära för att först och främst hjälpa dem bygga en stark och hållbar kropp och för att bli grym på att screena och kunna hjälpa mina klienter på bästa sätt i framtiden. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej ida tack för en grym blogg! Några tips på affärer i stan att köpa fina träningskläder till rimliga priser? Puss!

  fitforme 2013-10-14 07:33:00
  Svara
 • Hej Ida! Angelica här, från Stac Grundtränarutbildning. Bra blogg du har, kommer kika in här i fortsättningen! Min syster läste redan den så det var lite kul 🙂 Har jag vägarna förbi Stockholm vore det kul och träffas. Kanske köra ett poledans pass eller nåt? Lycka till med allt! Vi hörs. Kram 🙂

  Angelica 2013-10-13 16:44:00
  Svara
  • Svar på Angelicas kommentar.

   Hej Angelica! vad kul att du kommenterar 🙂 Tack så mycket, du får hälsa din syster 🙂 Absolut, kommer du till Stockholm så hör av dig så tar vi ett träningspass eller fika. Lycka till med kosntåkningen. Kram Ida

   idawarg 2013-10-13 17:19:00
   Svara
 • hejsan! jag har problem med min rygg i perioder och min massör har sagt att ja förmodligen behöver bygga upp min bålstabilitet! Tänkte då fråga hur ofta man i så fall bör träna bålen för att få upp en bra grund? =)

  Emmelie 2013-10-13 16:33:00
  Svara
  • Svar på Emmelies kommentar.

   Hej Emelie! Be honom ge dig övningar som tränar det du behöver bygga upp. 3 gånger i veckan skulle vara bra. Lycka till!

   idawarg 2013-10-13 17:20:00
   Svara
 • Kan du lägga upp tips på hur man tränar bröstryggen? 🙂

  Bex 2013-10-13 14:55:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt