Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR DIN KROPP FÖRSURAD?

En sak som jag börjat tänka väldigt mycket på den senaste tiden är min kropps PH-balans. Jag har börjat äta mer basisk föda och försöker dra ner på syrebildande föda så mycket det går även om det är svårt. Håller också just nu på att ”kalkar min kropp” genom att ta kalktillskott morgon och kväll. NI ANAR INTE HUR MYCKET BÄTTRE JAG MÅR! Min kropp har definitivt varit sur innan och de som säger att PH-värdet på kosten inte har någon påverkan på kroppens PH-värde kan ta sig. Sedan jag börjat dra ner på syrebildande föda och stoppat in ännu mer basisk föda (käkade redan mycket basisk föda innan) så mår jag så galet mycket bättre!

Vissa av er kanske aldrig har hört talas om vikten av PH-värdet i kroppen och hur det påverkar och vilka symptom det kan ge?

Har ni inte det så gå in och läs min artikel om det på Nyheter 24 som ni kan hitta HÄR!

Ni kan också gå in och läsa duktiga kostrådgivaren Filippas blogginlägg om det HÄR!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Åhh!! Jag orkar inte!!!!! Hur ska man kunna följa allt detta!! Mjölk och glutenfri kost å nu detta å sen är det så många regler å alla säger olika å soyaprodukter är tydligen inte bra längre? När jag läste om basisk och syrebildande mat så äter jag redan mer syrebildande mat – och sen alla tillskott som D vitamin omega 3 å allt möjligt! Tycker detta är jättesvårt !! Hur ska jag tänka ida ? För att det inte ska bli övermäktigt ? Vad är viktigast inom kosten å tillskott ? ( jag är en 20 årig tjej – vet inte om det spelar någon roll) kram

  Ylva 2013-10-10 20:46:00
  Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   hej Ylva. Ja det är en hel del att hålla ordning på men stressa inte utan ta en sak i taget. Jag skulle börja med att utesluta gluten helt och sedan reducera mjölkprodukter. Testa dig fram och hitta goda substitut för dessa produkter. Finns så många ute på marknaden. Soja skulle jag undvika då det innehåller östrogen som inte är bra att få i sig. Testa tex. mandel eller rismjölk, kokosolja, kokosmjölk och havreyoghurt. Sedan så kan man absolut inte undvika alla syrebildande produkter men försök att minska på de värta och onödiga som cola, socker, snabbmat mm och ät mycket grönskaer och frukt i din kost. Kram på dig

   idawarg 2013-10-11 22:30:00
   Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   Tänk inte på detta. Hon har inga belägg för det hon skriver (se kommentarerna nedan). Rekommenderar tranastyrka.se och traningslara.se om du vill lära dig om kost och träning på riktigt. Så ta det lugnt 🙂

   Fma 2013-10-10 22:33:00
   Svara
   • Svar på Fmas kommentar.

    Och vad har jag inte belägg för? Finns hur mycket belägg som helst om att en gluten och mjölkfri kost är bra för människan och att soja innehåller östrogen och inte alls är bra för en människa att stoppa i sig så vad pratar du om?

    idawarg 2013-10-11 22:25:00
    Svara
 • Hej!
  Har just läst om ph värde i biologin och kroppen är väldigt känslig! Om jag minns rätt ligger ph i kroppen på 7, 4. Om det så bara går en tiondel upp eller ned så drabbas hjärnfunktionerna, man kommer alltså att behöva vård. Så jag tror faktiskt inte på detta men var och en ska göra vad den mår bra av, och jag tycker fortfarande att du är grym. 😉

  sarah 2013-10-10 18:59:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag läser din blogg regelbundet och du ger mig tonvis av inspriation vad det gäller kost och träning, fortsätt med det 🙂 Jag tycker det är toppen att du är öppen för att testa olika metoder för att må bättre men det du skriver om nu finns det inget vetenskapligt belägg för. Skulle vara intressant att veta vart du tar din information ifrån? Det är otroligt viktigt att vara källkritisk och fundera på vart informationen kommer ifrån!

  Ida 2013-10-09 20:57:00
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Hej Ida och tack för din kommentar 🙂 Fick upp ögonen för det här med PH när jag var i USA i somras då de pratar väldigt mycket om det. Allt där skulle vara mjölk och glutenfritt och det är gröna juicer överallt och på många livsmedel står PH-värdet utskrivet. Efter det har jag läst på mycket själv på många olika sajter, böcker och talat med kunnigt folk. Jag har själv inte forskat i det men efter att ha testat det här själv och känner sådan skillnad så tror jag stenhårt på det och känner att jag kan skriva om det för jag ser inget negativt med att äta mer basiskt även om jag och miljoner andra människor skulle ha fel. Basisk mat är bara bra och har hjälpt mig med min krångliga mage och kommer säkerligen hjälpa fler om de får upp ögonen för det även om det finns vetenskapliga bevis eller inte.

   idawarg 2013-10-09 21:30:00
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Absolut, självklart ska du äta dessa livsmedel om det får dig att må bättre! Det är vad som räknas, vad jag ställer mig emot är den sagda anledningen till varför det är bra. Om man tittar i listan på vad som är basisk föda så är det ju mycket grönsaker som vi redan vet är bra för hälsan av andra anledningar och på den ”sura” sidan hittar vi mycket snabba kolhydrater som är bevisat dåligt. Vad det gäller mjölk och glutenfritt finns det en mängd studier som bekräftar de positiva hälsoeffekterna med att undvika dessa (och vad jag förstått har du redan ätit mjölk och glutenfritt sen en längre tid tillbaka…), och det har inte att göra med pH! summa summarum, jag tror inte denna lista gör någon något illa då allt som står på den basiska sidan är bra livsmedel, det gör bara ont i mitt biokemist-hjärta när saker och ting inte är vetenskapligt korrekt!

    ida 2013-10-09 21:45:00
    Svara
 • ”Kan ta sig”?? Rätt hårt sagt… Har Du gjort en vetenskaplig studie på detta och fått resultat, hur kan du annars känna dig berättigad att säga så?

  Makea 2013-10-09 20:49:00
  Svara
  • Svar på Makeas kommentar.

   Men det är ju inte Idas påhitt utan det finns en massa forskning på det. Mest i cancersammanhang. Bortsett från genetik och övrig livsstil har man kommit fram till att cancer trivs i en sur miljö och att den har svårt att överleva i en alkalisk miljö. Värt att tänka på :). Gäller även andra kroniska infektioner i kroppen.

   lisa 2013-10-09 21:08:00
   Svara
   • Svar på lisas kommentar.

    Tack för det svaret Lisa. Kan inte anat än att instämma. Jag tror stenhårt på det här då jag känner hur det påverkat min kropp. Mer basisk föda till folket 🙂

    idawarg 2013-10-09 21:15:00
    Svara
    • Svar på idawargs kommentar.

     Nej, det finns inget vetenskapligt belägg för detta… Ge mig gärna en referens om jag missat något! Här finns en seriös och bra sammanfattning med bra referenser som talar emot denna teori (inklusive att cancer inte trivs i en sur miljö…); http://chriskresser.com/the-acid-alkaline-myth-part-2

     ida 2013-10-09 21:26:00
     Svara
 • På vilket sätt mår du bättre av att ändra kosten? =)

  I 2013-10-09 20:43:00
  Svara
 • Hej ida! Du säjer ofta att du mår bättre eller märker en stor skilnad när du ändrar din kost. Jag skulle vara intresserad av hur du känner skilnaden? Tex gällande ph värdet i din kost och skilnaden du känner sen du börjat äta en kost med lägre ph värde?

  anna 2013-10-09 19:42:00
  Svara
  • Svar på annas kommentar.

   Jag märker att min mage fungerar så mycket bättre. Förut hade jag problem med trög mage, svullen mage och jag kände mig alltid uppblåst efter varje måltid. Det har blivit så mycket bättre efter att ha börjat tänka på PH-värdet.

   idawarg 2013-10-09 21:18:00
   Svara
 • Detta var verkligen grymt bra att du tog upp! Det är inte något vanligt man läser om på en träningsblogg! jag fick dessutom lära mig massa nytt! tack för detta! 😀

  //paulinasuonvieri.blogg.se

  paulina 2013-10-09 19:12:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt