Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

EN GLUTEN- & MJÖLKFRI DAG – SÅ ÄTER MAN MJÖLK- & GLUTENFRITT

Jag tror att jag är känslig mot mjölk och gluten..och tänkte prova att vara utan det i en eller två veckor och känna hur kroppen mår utan.. Men jag har jättesvårt att veta hur jag ska äta.. Jag äter mycke keso, och yoghurt till frukost te.x.. Kan du berätta hur du lägger upp en dag eller ännu hellre en vecka utan mjölk och gluten? Vore jättesnällt med lite olika recept förslag! =) Tack!

SVAR: Det låter som en mycket bra ide att testa utesluta mjölk och gluten. Din kropp kommer att tacka dig 🙂

Så här kan en dag se ut i mitt komjölks och glutenfria liv…

FRUKOST: Proteingröt gjort på glutenfria havregryn och ägg som serveras med blåbär, mandelmjölk och en stor klick ekologisk kokosolja – LÄNK!

MELLIS: 1 äpple

LUNCH: Laxsallad med avokado, rödbetor, rivna morötter, blandad sallad och en pressad citron över.

MELLIS: Naturellt Jordnötssmör – LÄNK på ekologisk råriskkaka och en kopp svart kaffe eller te.

MIDDAG: Ugnsbakad kyckling med ugnsbakade rotfrukter som serveras med sallad och hummus.

KVÄLLSMAT: En skål med havregurt (Yoghurt baserad på havre från Oatly), gojibär och hemmagjord glutenfri musli (havregryn, blandade nötter, mandlar och frön)

1. Havregrynsgröt. // 2. Detoxsallad med varmrökt lax. // 3. Kaffe, riskaka och jordnötssmör. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
  • Åh, jag måste bara säga att det är lite synd att uppmuntra till självdiagnostisering… Visst kan man TESTA att utesluta saker men jag tycker att man alltid bör gå till läkare och få sin allergi bekräftad för att inte utesluta en massa härliga produkter i onödan!

    Klara 2013-10-03 07:38:00
    Svara
  • hej ida! jag är lite nyfiken/har en fråga på hur långtid du väntar mellan varje måltid? är det bra att vänta en längre tid eller ska man äta var tredje timma? kan du inte skriva ett inlägg om detta? tack för en jättebra blogg! kram

    sara 2013-10-01 17:02:00
    Svara
  • Hej! En liten kommentar till ovanstående inlägg. Misstänker man att man är glutenallergiker så bör man utesluta gluten under en betydligt längre tid än ett par veckor. Magen behöver tid att återhämta sig och bygga upp nytt tarmludd bland annat. Så vill man göra ett ordenligt försökt så bör det vara under en längre period och noggrant.

    Glutenallergiker 2013-10-01 13:18:00
    Svara
  • Hej! Är det nyttigt med riskakor? Vilken sort ska man äta?

    Yun 2013-10-01 09:05:00
    Svara
    • Svar på Yuns kommentar.

      ja naturella ekologiska riskakor är ett bra glutenfritt alternativ till kolhydrater

      idawarg 2013-10-01 09:17:00
      Svara
      • Svar på idawargs kommentar.

        Tack för svar! Är inte gluten allergiker men är knäckebröd nyttigare? Vilken knäckebröd rekommenderar du? Är frukost fullkorn från Wasa ett bra knäckebröd? 🙂

        Yun 2013-10-02 09:59:00
        Svara
  • Hello! Även jag funderar på att pröva att dra ner på mejerierna men jag vill ha något bra alternativ till keso och kesella som är proteinrikt, någon som vet något alternativ? 🙂

    bella 2013-10-01 08:39:00
    Svara
  • Tack! =)

    Elin Å 2013-10-01 07:45:00
    Svara
  • Men hallå! Var tusan köper du den salladen? Blir nog ett besök dit i veckan… Mums!

    Lisa 2013-09-30 23:03:00
    Svara
  • Å havregurt! Använder havremjölk i mina proteinsmoothies (äter inga mejeriprodukter) men havregurten har jag ju inte tänkt på, niice! Undrar över mandelmjölken bara, gör du den själv eller har du hittat en bra tillverkare? Jag orkar inte göra egen – äter hellre mandlar isåfall, men om det fanns en schysst att köpa hade jag gjort det men hittar ingen som inte är fullproppad med konstigheter. Havremjölken är ju lätt att köpa ren så det har blivit den istället…

    lisa 2013-09-30 20:50:00
    Svara
    • Svar på lisas kommentar.

      Ja testa havreyoghurten. I början gillade jag den inte men nu tycker jag den är supergod med glutenfri musli och blåbär till 🙂 Mandlemjölk hittar du i mataffären. Alpro har en sötad och en osötad 🙂

      idawarg 2013-09-30 22:13:00
      Svara
  • Finns det glutenfritt havregryn i vanliga mataffärer?

    Rebecca 2013-09-30 19:09:00
    Svara
  • Hej Ida! jag vill få en platt och snygg magen. hur ska jag göra för att få det? ska man träna mycket styrka för magen eller ska man minska på styrka? om man ska köra styrka, ska man i så fall träna med tunga vikter eller lätta? hade varit jätte snällt om du ville berätta lite hur jag ska gå till väga 🙂

    Mia 2013-09-30 19:03:00
    Svara
    • Svar på Mias kommentar.

      Styrketräning, vardagsmotion och en hälsosam kost. Övningar och kosttips hittar du i bloggen 🙂

      idawarg 2013-09-30 22:15:00
      Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk