Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR FRUKOST VIKTIGT ELLER INTE?

God Morgon vänner! Sitter och njuter av min grötfrukost och tänkte fortsätta skriva lite om mina tankar angående just denna måltid. Jag har alltid fått höra att frukost är ett av dagens viktigaste mål och i många fall kan det nog absolut stämma. Vissa dagar som tex. idag så är jag galet hungrig och min kropp skriker efter mat. Oftast är det så när jag kört ett sent träningspass som igår då jag körde ben mellan 20-21. Hade jag skippat frukosten idag hade det inte slutat roligt för mina kollegor runt omkring! Haha.

Men vissa dagar vaknar jag upp och är inte alls sugen på frukost över huvud taget. Innan så har jag tryckt i mig frukost ändå eftersom det är så inprentat att det är dåligt att inte äta frukost. Men efter att ha testat periodisk fasta i 4 veckor så har jag lärt mig att det går alldeles utmärkt att skippa frukosten och jag klarar mig vissa dagar kalasbra utan frukost. Så är man en sådan person som har väldigt svårt för frukost så behöver man inte trycka i sig den bara för att man annars anses vara ohälsosam. Vi alla är olika och för vissa är frukost ett hälsosamt alternativ men det behöver inte vara.

Dock skulle jag inte rekommendera att skippa förmiddagens mål om man har problem med sötsug. Det kan göra att man resten av dagen gör sämre val och kanske faller dit för sötsuget. Så till alla som har problem med sötsuget rekomenderar jag att äta bra mat regelbundet och speciellt under morgon/förmiddag eftersom det oftast minskar sötsuget under eftermiddag/kväll.

Hur ser ni på frukost? Äter ni alltid frukost eller är ni en sådan person som har svårt att få i sig mat på morgonen?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • En sak om man inte är hungrig på morgonarna är att ta ett glas med ljummet vatten, det sätter fart på magen så efter kanske 20-30 minuter är det lättare att äta frukost, jag har lätt att äta frukost på morgonarna så har inte testat det. Men min mamma säger att det funkar jätte bra! 🙂

  Hanna 2013-09-28 14:47:00
  Svara
 • Jag älskar frukost och äter det nästan alltid! Det har väl hänt någon gång att jag skippat den men inte när det är en helt vanlig skoldag, för då orkar jag inte med lektionerna. Däremot dricker jag en kopp te då 🙂 Fast det har bara hänt max. 4 gånger i hela mitt liv så jaa haha 😀

  jjennaa.blogg.se 2013-09-26 06:40:00
  Svara
 • ALLTID frukost! hahah frukost är den bästa och godaste måltiden på dagen helt klart! jag kan inte vakna upp på morgonen utan att äta. det är till och med svårt för mig att ”dra ut på tiden” innan jag äter på morgonen. så mycket behöver jag, eller gillar, frukost när jag vaknar 😉

  //paulinasuonvieri.blogg.se

  paulina 2013-09-25 19:57:00
  Svara
 • Det är väl viktigt att käka frukost när man tränar om man vill bygga muskler. Då ska man inte låta det gå mer än tio timmar från det att man äter kvällsmål tills det att man äter frukost för då börjar kroppen att bryta ner musklerna istället.

  xjen 2013-09-25 18:27:00
  Svara
  • Svar på xjens kommentar.

   Enligt han som rekommenderade fastan till mig så gjorde det inget. Det kan tydligen gå många fler timmar ändå innan kroppen börjar bryta ner muskler

   idawarg 2013-09-25 20:30:00
   Svara
 • Ja! Jag dricker alltid kaffe efter jag ätit och ibland kan jag till och med längta tills maten är slut för jag vill ha kaffe 😀

  idawarg 2013-09-25 15:34:00
  Svara
 • Haha jag förstår dig 🙂 Fortsätt njut av din frukost!

  idawarg 2013-09-25 15:33:00
  Svara
 • Nej tränar man mycket så är frukost för de allra flesta nödvändig. De dagar jag fastar skulle jag aldrig klara av att träna innan jag käkat.

  idawarg 2013-09-25 15:31:00
  Svara
 • Går själv på periodisk fasta (16/8) och tycker de funkar jättebra. Har haft problem med magkatarr och värk i flera år och magen är mycket bättre bara på några veckor. 🙂 Så de kan finnas fördelar med att låta tarmen ”vila” lite också. 🙂 Va mest hungrig som en tok precis första veckan, nu tänker jag inte direkt på de längre. 🙂
  Kram
  Lallinka.blogg.se

  malin 2013-09-25 12:06:00
  Svara
  • Svar på malins kommentar.

   Ja håller med dig! Att tarmen fick vila var det absolut bästa med fastan tycker jag. Därför kommer jag att fortsätta med min fasta några dagar i veckan och när jag känner för det. Lycka till med fastan! Kram Ida

   idawarg 2013-09-25 15:35:00
   Svara
 • Jag dör om jag inte får i mig frukost! Jag tar en proteinshake innan jag kör ett morgonpass på gymmet and när jag kommer till jobbet blir det en skål med kvarg eller turkisk jooghurt med frukt, bär och nötter, och stoooor kopp te på det 🙂

  Angel 2013-09-25 10:14:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt