Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRÅGESTUND – FRÅGA VAD DU VILL?!

 

Det var alldeles för länge sedan vi hade frågestund så nu är det dags igen. Fråga vad du vill om vad som helst och jag svarar. Håll gärna frågorna korta så är det större chans att jag hinner svara på alla 🙂 Så vad väntar ni på, fråga på!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
96kommentarer
 • Vad menas med fettreducerad kakao?
  Är fazers ögonkakao bra ur hälsosynpunkt?
  Borde man lägga extra pengar på raw kakao om man äter mycket kakao?

  Erika 2013-09-24 08:11:00
  Svara
 • Hur många gånger i veckan tränar du? Hur delar du upp din träning? T.ex. styrka 3ggr, kondition 2ggr
  Vad är ditt mål med träningen?
  Brukar du någon gång unna dig något sött? T.ex. godis, glass, choklad? Eller vad äter du då du unnar dig?
  Vad är din favorit träningsform? Favorit mat? Favorit färg? Favorit träningskläder/skor? Favorit styrkeövning?

  PS. Älskar din blogg Ida! 🙂

  Emilia 2013-09-22 12:59:00
  Svara
 • Hej! Jag har precis skaffat gymkort och är alltså helt nybörjare när det kommer till maskiner. Vilka maskiner och övningar rekommenderar du till mage, rygg och ben/rumpa? Vill ”tighta” till kroppen lite, ska man köra med vikter då? I så fall, hur mycket och hur många rep?
  Undrar även om crosstrainer är lika bra konditionsträning som löpbandet? Vad ska jag satsa på om jag även vill få bättre kondition?

  Lina 2013-09-18 20:48:00
  Svara
 • Hej Ida! Vad tycker du om One Casein och är det bra att ta om man t.ex. kör ett spinning pass senare på kvällen och ta det efteråt? Har du tips på nå pulshöjande övningar man kan göra hemma en vintrig dag när man inte orkar utanför dörren och till gymmet? Något annat än typ upphopp.. Tack för en helt grym blogg!!!

  Anna 2013-09-18 20:47:00
  Svara
 • Hej Ida! Tack för all inspiration du ger mig! Efter en paus med träning så har jag nu lyckats skaffa mej otrevliga ”kärlekshandtag”. Hur kan man träna för att få bort, minska dom? Kosten har varit sämre i sommar men nu äter jag nyttigt.

  Susanne 2013-09-18 20:42:00
  Svara
 • Hej ida! Jag är 172 cm lpng och väger 63 kg. Mina ben (hela nederkroppen) är jag väldigt smal jämfört med min överkropp. Jag har väldigt stora höfter som är fett och har en dallrig mage också. Och självklart vill jag bli slank. Så frågan är kan jag bara jobba mage höfter på gymmet och ut och jogga och gå? Eller måste jag träna alla kroppsdelar som rygg ben rumpa osv. För det är bara övre kroppsdelarna jag är väldigt onöjd med. Jag äter 3 gånger om dagen och mellanmål där i mellan någon gång. jag äter oftast inte pasta potatis osv utan använder mig av quinoa matvete osv. Snälla hjälp mig hur ska jag jobba för att bli av med all fett?

  Idaelise 2013-09-18 20:19:00
  Svara
 • Hej ida, jag är en tjej på 18 år, är 160 cm lång och väger ca 54 kg. Jag känner mig överviktig och skulle vilja gå ner i vikt. Men jag har inte tillgång till något gym så jag kan inte gymma för tillfället så jag undrar vad dina bästa råd är vad gäller att gå ner i vikt snabbt och bra. Jag går på morgonpromenad de morgonar jag har sovmorgonar + helgerna blir ca 4 dagar samanlagt, sen försöker jag köra mag och rump och innersida övningar på kvällen. Detta är det ända jag kan göra med den träningen jag har 🙁

  Har du några tips för en snabb och hållbar viktnedgång? Jag blir väldigt tacksam för svar!

  annakarrin 2013-09-18 19:23:00
  Svara
 • Hej! Undrar om du skulle vilja berätta om du kör matlådan, eller brukar du köpa mat på stan? Jag ska börja med matlådan nästa vecka men vet inte riktigt hur jag ska göra. Ska lådan innehålla mat för en lunch, eller en hel dag? Hur är bäst att göra?
  Och vad skulle du rekommendera att ha i?

  Angelica 2013-09-18 16:06:00
  Svara
 • Hej! Jag gör flera olika övningar för rumpan. Men jag känner aldrig någonting i rumpan, bara låren…. Vad gör jag för fel? Brukar det vara såhär?

  johanna 2013-09-18 11:51:00
  Svara
 • Hej bästa Ida! Min fråga är: Kommer jag gå upp i vikt av att dra ner på träningen från 5 dagars kondition + styrka i veckan på gym till 4 dagars löpning + små styrkeövningar hemma? Det är allt mitt hektiska liv mäktar med tyvärr!

  Emma 2013-09-18 05:40:00
  Svara
 • Är nyfiken på din syn på sojaprodukter eller vegetariska produkter såsom sojafärs , quornbiffar e.t.c. Soja är ju exempelvis känt för att vara GMO-odlat, men jag tycker ändå att ICA:s gott liv-sojafärs har värden som är snarlika proteinvärdet i vanlig köttfärs t.ex vilket är bra då jag vill ersätta animaliskt protein med andra alternativ. Är sojafärs något som jag kan byta ut min nötfärs emot eller är det alldeles för ”konstgjort”? Är vegetariska produkter något du själv förespråkar? Kramar

  Felicia 2013-09-17 22:10:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Hur tänker du kring stretching efter styrketräning resp. konditionsträning? Man har ju läst om både för- och nackdelar, men vad stämmer egentligen? Stämmer det att det tar längre tid för musklerna att återhämta sig om man stretchar direkt efter träning, pga att det typ ”uppstått en spricka” i muskeln när man tränat, som då kommer bli ”ännu större” om man tänjer ut musklerna direkt efter träning (har för mig att det därför är bättre att stretcha kanske 2 timmar efter..)? Så när är det bäst att stretcha om man vill rörligare men inte påverka musklerna negativt?
  Och är det bra att stretcha även fast man redan kanske är överrörlig? ( tex om man har problem med att vara lite för överrörlig/har haft för lite muskler runt knä, så man fått problem med knäna)

  Vad tycker du om proteinpulver, bra/dåligt? Om man äter allsidigt, behöver man det då, om man tränar 4-6 ggr/v och har som mål att bygga muskler och bli starkare i kroppen?
  Vad ska man i sånna fall välja, finns ju så många olika varianter också? Har läst om hampaprotein, vet du vad det är och vad skillnaden är mellan det och andra protein?

  Malin 2013-09-17 18:56:00
  Svara
 • Hej ida! Jag har haft ätstörningar under en längre tid men börjar nu bli frisk. Mina ätstörningar har gjort mig underviktig (42-43kg på mina 166cm) och läkarna har förbjudit mig att träna och jag får knappt röra mig överhuvudtaget. Jag får inte längre ta cykeln till skolan, får inte gå i onödan, får inte städa osv. Helst ska jag försöka sitta hela tiden. Dethär gör mig galen, konditionsträning förstår jag att dom förbjuder men vardagsmotionen anser jag är viktig även för oss underviktiga, jag älskar att röra på mig och får panik av att sitta still! Tycker du läkarna har rätt med att jag inte ska röra på mig? Och jag vill också styrketräna för att lägga på mig muskler och inte bara fett, men jag får inte. Vad är din åsikt inom det hela? 🙂

  Angelika 2013-09-17 17:07:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag vill jätte gärna komma igång med träningen, inte för att bli smal men bara för att känna mig hälsosam! Många säger att man får mycket energi efter att man har tränat, men jag känner verkligen inte så! Utan efter ett träningspass blir jag helt trött och vill bara ligga i soffan och sova, jag får verkligen noll energi av träningen, och detta gör att jag inte vill träna på morgonen/dagen för då kommer hela dagen förstöras vilket leder till noll motivation. Gör jag fel eller är det vanligt att man känner sig såhär när man inte har tränat på flera år? Vill också säga att jag enligt mig själv äter hälsosamt, inte så extremt som man borde men jag har ingen dålig kost 🙂 tack för hjälpen!

  Viktoria 2013-09-17 17:00:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Hur mycket tjänar du på din blogg varje månad?
  Du behöver inte svara exakt om det är känsligt/pinsamt/personligt, etc.
  Men ungefär? Snälla e så nyfiken på vad såna stora bloggar som dina tjänar!

  KRAM

  Emma 2013-09-17 13:52:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Du är och kommer ALLTID vara min största inspirationsskälla! Du har en sån hälsosam syn på livet! Inte för smalt, inte för tjockt, inga quickfix bantningsmetoder! DU ÄR GRYM!!

  Men nu till min fråga…
  När jag är ute och springer ibland, då kan jag, senare på kvällen få ont i vänsterbenet, precis under rumpan eller vad man ska säga, och jag vet inte vad det beror på… Har du någon aning?!

  Och en grej till… Är det lättare att skada sig om man är överrörlig?

  Tacksam för svar!
  DU är bäst!:D Pussssss <3

  sanna bohman 2013-09-17 13:50:00
  Svara
 • När man har kakao i nyttiga recept vilken sort skall man då satsa på? Är några sötade eller är alla hälsosamma att hyvla i, i vardagen?:)

  Har du tips på några kolhydratssnåla proteinbars som man kan baka själv?:)

  Hur pass viktigt är vilodagar? Måste man ha några då man vilar helt eller kan man ex bara vila från styrketräning och ex springa, köra intervaller, Cross eller en rejäl pw? Kramar

  Anonym 2013-09-17 10:44:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Vill satsa på att bygga lite rumpa och fina, slanka benmuskler till hösten. Hur ofta skulle du ändå säga att man kan köra cardio och i vilken form rekommenderar du för att ändå hålla igång kondition och förbränna lite men ändå inte förstöra muskeluppbyggnafen?:) älskar nämligen cardio, att springa, köra tabata, Cross etc…

  2) Hur ser du på alkohol & träning? Skulle du säga att man förstör sina resultat och sin progress om man ex dricker så man blir onykter 1gång/mån? 🙂 Vill ju gå ut, slappna av & ha kul med vännerna, men ändå inte förstöra träningen & att den ex inte ”ger något på en vecka efter alkoholkonsumtion”

  Anonym 2013-09-17 10:41:00
  Svara
 • Hej! Vilka är dina favoritlunchställen i Stockholm? Du lägger alltid ut bilder på goda sallader, men inte vart du har köpt dem 🙂
  kram

  Nathalie 2013-09-17 10:21:00
  Svara
 • Hej Ida! Grymt härlig och inspirerande blogg!! 🙂 min fråga; bästa träningen och maten för en tjej som redan är ganska vältränad men vill bli mer fit. Svårt att bli av med det sista trots varierad hård träning, äter inte socker eller kolhydrater (äter dock havregryn och banan mm, men inte pasta, potatis bröd osv..) vart bor du och hur går man tillväga om man vill träna för dig? Med vänlig hälsning, Camilla 🙂

  Camilla 2013-09-17 09:59:00
  Svara
 • Hej Idag!
  Nu de senaste dagarna har det varit en ganska stor debatt om proteinbars och vad de innehåller osv. Vilka proteinbars skulle du rekommendera och hur många/ofta bör man då förtära dessa. Innan/efter gympass eller bara som ”godis” en fredagskväll?
  Fortsätt med det du gör, du är grym!

  /Matilda

  Matilda 2013-09-17 08:50:00
  Svara
 • hej Ida. jag undrar vad det finns för nyttig knäckebröd? På jobbet har vi wasa delikatess, falu rågrut & Leksands trekant brungräddat. hemma köper vi oftast wasa sport+. en annan fråga är tips på bra pålägg? fortsätt med ditt grymma jobb med blogg, träning & pepp!! / malin

  Malin 2013-09-16 22:50:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag mår enormt dåligt över min kropp (är varken överviktig eller underviktig) och tycker mest att jag ser ut som ett jag vet inte vad. Spelar ringette och tränar MINST 3ggr i veckan, men märker ändå inget resultat. Innan ringetteträningarna brukar vi även köra fys i form av styrkeövningar (utan vikter), löpning, cirkelträning m.m och jag kör även lite styrka hemma i form av armhävningar, situps, plankan etc. varje kväll.
  Nu på senare tid har jag verkligen velat förändra mig och min situation då jag vill se vältränad ut, men hur mycket jag än försöker så ser jag aldrig resultat (detta är inte första gången jag inte ser resultat efter en längre tid).
  Har du något bra tips på övningar, kost (är mästare på att småäta och sno godis av lillebror och när det finns hemma) osv. som jag kan använda mig av?
  Jag funderar även på att börja gymma eftersom jag behöver ännu mer styrka och bålstabilitet då jag kanske ska vara med i ringettelandslaget och spela VM runt nyår, men hur många gånger i veckan tycker du man ska träna om man är 16 år och redan tränar 3ggr/vecka?

  Xx Olivia
  Ps. Din älskar dig och din blogg! Du har blivit en himla stor inspiration för mig och din blogg som är fylld med grymma tips och idéer håller mig motiverad.

  Olivia 2013-09-16 22:40:00
  Svara
 • jag har opererat ryggen och är sängliggandes, hur gör jag för att hålla vikten?? vill helst gå ner i vikt. går det?

  klara 2013-09-16 21:37:00
  Svara
 • vad använder du för preventivmedel och varför?

  klara 2013-09-16 21:35:00
  Svara
 • jag försöker att bygga muskler och tränar samtidigt lite kondition. och då äter jag mkt för att musklerna ska växa, men allt lägger sig bara på magen (jag som vill ha magrutor) vad ska jag göra för att det inte ska hamna på magen? 🙂

  eva 2013-09-16 20:44:00
  Svara
 • Jag har hopplösa arbetstider då jag arbetar i butik och jobbar oftast till kl 20 och mina mattider blir helt fel, jag är hemma strax innan 21 från jobbet och då vill jag inte slänga i mig en hel middag så sent. Har lunch runt 14 tiden, kort rast vid 17-18 tiden. Hur ska jag lägga upp mina måltider? Jag tränar ca 4-5 dagar i veckan både styrka och kondition och jag skulle vilja tappa några få kilon som har satt sig efter sommaren. Vore väldigt tacksam för svar 🙂 Kram

  Carro 2013-09-16 20:32:00
  Svara
 • Hej Ida! Har 3 lite knepiga frågor till sig som jag hoppas du kan svara så got du kan på. Har funderat på att gå iväg och prata med en ”fysisk” PT om det för att få hjälp och inte fortsätta göra fel för kroppens skull, men jag hoppas att du kan ge något tips först!
  – Jag kan inte göra knäböj för det tar emot/stopp i höftböjaren/ljumsken (plus att jag har dålig balans bakåt), dock så klarar jag att göra dem med en viktskiva under foten, något jag inte visste att man kunde ha innan du tipsade om det här på bloggen i våras (tack för det). Så nu undrar jag om du har något tips om stretch eller så för att kunna göra ett ordentligt knäböj?
  – Vet du någon bra övning för att få kontakt med övre och mellersta delen av ryggen. Vill få stark lats och även kunna göra chins men det går inte, för min rygg vill inte bygga.
  – Det här blir knepigaste frågan. Ofta när jag gör triceps pushdown, bicepscurl, stående rodd med stång (för att ta de vanligaste exemplena) så känns/tar det i nacken/baksida axlar och jag får typ träningsvärk där efteråt, ibland flera dagar efter. Ibland kan jag inte köra klart alla reps och det är inte för att triceps/biceps/rygg behöver vila utan för att nacken/axlarna behöver det. Jag försöker att inte spänna axlarna och nacken utan bara de separata musklerna, men det går inte alla gånger. Beror det här på stress, eller vad tror du det kan vara? Ska jag fortsätta som jag gör? För det känns jättefel när det blir så här. Det får mig att säcka ihop/dra upp axlarna också.

  Hoppas du kan hjälpa mig! Tack på förhand och för en helt outstanding blogg!! Vet inte hur många gånger per dag jag är inne här och läser och hoppas på ett nytt inlägg och drömmer om att själv jobba med träning. Grym inspiration och motivation och den har allt!! Förlåt att det blev så mycket text! Kram 🙂

  Anna 2013-09-16 20:17:00
  Svara
 • Hej,
  Jag undrar om du dricker alkohol? Om ja, hur ofta och hur påverkar det dina resultat. Hur är din inställning till alkohol?

  Rebecca 2013-09-16 19:51:00
  Svara
 • Hur många gånger äter du per dag och vad äter du när du äter? Haha, alltså exempel?:)

  Är det dåligt att (bara som exempel nu) varje dag äta en skål med bananglass(1 frysen banan+1 msk jordnötssmör+½dl lättmjölk) som kvällsfika? Alltså är det ”okej” att göra det? Jag fattar ju att det är okej, men alltså kan jag ändå få synligare magmuskler om jag gör det osv?:)

  Saga 2013-09-16 18:24:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en liten fundering, jag har precis börjat i kampsport och har endast 1,5h mellan jobbet och träningen. På denna stund ska jag hinna äta och smälta maten. Då träningen slutar 21 vill jag äta innan eftersom jag äter lunch på jobbet vid 11. Som det är nu har jag slängt ihop en omelett, men skulle behöva mer förslag hur jag ska lägga upp detta med maten och tips på vad jag kan äta innan. Tack för en super inspirerande blogg! Kram

  Frida 2013-09-16 18:17:00
  Svara
 • Jo, alltså.. Jag är 13 år och i April ungefär började jag gå ner i vikt(på ett dåligt sätt, där mitt kalorimål var runt 1200/dag) och har nu sammanlagt gått ner 11 kg. Jag är 169 cm lång och väger drygt 58 kg. Min mens har varit regelbunden i mer än 1 år och nu kommer den inte längre. Jag blödde mycket mindre de sista 2 gångerna och nu kommer den bara inte.

  Jag tränar ca 5 gånger i veckan (springning, simning, styrka) och äter bra och nyttig mat, med en ”fuskkväll/cheat meal” i veckan. Jag vet inte vad jag ska göra för att få mensen tillbaka, har försökt allt liksom. Järntabletter, proppat i mig broccoli osv.. SNÄLLA Ida, hjälp mig 🙁

  Saga 2013-09-16 18:16:00
  Svara
 • Hej! Jag älskar att träna ben och rumpa men i somras fick jag problem med ett knä. Har du tips på bra benövningar som inte belastar knäna lika mycket. Är det ok att köra squats med lättare vikt eller blir det ändå mkt belastning? Alla tips är välkomna!! 🙂

  Knäsvag 2013-09-16 16:11:00
  Svara
 • Hej Ida! Min fåga handlar om utveckling och mål i sin träning. Jag undrar om du har något tips på hur man sätta upp mätbara mål i sin träning? Jag har lite som fastnat i träningsrutinerna och vill undvika att väga/mäta mig för mycket då jag är rädd att det kan sätta igång hjärnspöken hos mig som har en historik med ätstörningar. Kör Jillian Michaels träningsprogram alla vardagar plus att jag springer 1-2 mil ca. 4 ggr i veckan. Är pulsklocka ett bra verktyg att använda tycker du? Jag upplever att jag är i god fysisk form, äter bra och är nöjd med min kondition men vill få synligare muskler och bli mer jämnstark över hela kroppen. Vore jätteglad om du tog dig tid att svara på min något luddiga fråga! Stor kram

  Emmy 2013-09-16 15:23:00
  Svara
 • Hejsan, snygga Warg!
  Jag undrar om du har några tips för att få bort den lilla ”bulan” på magen, under naveln som många har (hoppas du vet vad jag menar) och även låren, jag tränar mycket med det lilla extrafettet vid över låren försvinner inte så jag tänkte om du har några tips på brännande övningar för just dessa ställen?
  Tack på förhand och tack för en suuuuperblogg!!!1

  Lovisa 2013-09-16 14:46:00
  Svara
 • Hej Ida!
  En lite känslig fråga nu, men jag har väldigt lätt för att bli lös i magen. Jag äter hälsosamt och har börjat skippa att äta helt vitt bröd, undvika ris och pasta, alltså undvika helvita produkter. Men detta vill inte min mage. Så fort jag börjar äta vit toast och liknande blir magen bättre (det suger väl upp antar jag). Jag undrar om det finns något annat jag kan äta som kan suga upp så jag inte blir så lös i magen, utan att behöva trycka i mig vitt bröd hela dagarna. KRAM 🙂

  Ann 2013-09-16 14:12:00
  Svara
 • Jag skulle vilja börja dansa riverdance vilket ser väldigt svårt ut, har inte tid då jag jobbar och studerar på heltid just nu men finns det någon form av träning jag kan göra på gymmet för att klara av de avancerade stegen bättre och blir mer flexibel i kroppen?

  Alexx 2013-09-16 13:40:00
  Svara
 • Hej, jag misstänker att jag inte tål mjölkprotein och jag ska försöka utesluta det ett tag men jag tycker det är svårt att ”byta” ut grädde, mjölk m.m. Kan du ge bra tips på maträtter eller andra livsmedel som jag kan använda istället för mejeriprodukter?

  Tess 2013-09-16 13:06:00
  Svara
 • Vad fick du för tid på tjejmilen? Hur lång är du? 🙂

  Helene 2013-09-16 12:56:00
  Svara
 • hej! jag är 17 år gammal och 162 lång och väger 53 kg. Jag är en tävlingssimmre så jag tränar simning fyra gånger i veckan vi simmar 5-6 km varje pass. Jag har en vilodag i veckan om jag inte simmar så gymmar jag eller powerwalkar, springer. Jag äter 1500 kcl om dagen ja äter nyttigt hela tiden aldrig godis inte bröd. Men jag blir ändå inte tajtare i kroppen. Vad ska jag göra?

  jessika 2013-09-16 12:52:00
  Svara
 • hej jag älskar alla träningstips som du ger, ha läst din blogg i ett par månader nu. nu kommer frågan jag är jättesmal och har svårt för att gå upp i vikt, har du något tips på hur jag kan göra 🙂

  beatrice 2013-09-16 10:40:00
  Svara
 • Hejsan! Kan inte du ge lite tips på hur man kan använda kokosolja i matlagning?:)

  Jenny 2013-09-16 10:33:00
  Svara
 • Hej!
  Köpte hem en burk med one whey jordgubb vitchoklad i våras för att jag var lite dålig på att äta efter mina träningspass. Problemet är bara att efter jag hade tagit det i ca 2 veckor så tog det bara tvärstopp. Började bli illamående av det och blir konstig i magen ofta i någon timme efteråt. Är känslig för laktos men har svårt att tro att det skulle vara problemet då jag den senaste tiden kunnat äta en vanlig glass någon gång ibland. Vad kan det vara? Nu brukar jag istället göra egen smoothie med bär, banan och ägg i och äta efterråt, låter det bra? Kram

  Sandra 2013-09-16 10:29:00
  Svara
 • Hejsan! Har läst din blogg länge nu och vill tacka för den inspiration du ger!! Jag vet att du dragit ner på mjölkprodukter vilket jag har nu börjat göra rejält eftersom jag vart laktosintollerant i flera år men det ända jag dragit ner på är mjölk i sig och överkonsumerat kvarg, jag har magproblem annars också så nu ska jag se om det kan hjälpa lite om jag slutat med alla slags mjölkprodukter så nu har börjat med havredryck, sojamjölk, mandelmjölk osv. Men det känns som att jag inte får i mig det protein jag behöver eftersom dessa produkter inte innehåller lika mycket som tex kvarg. Hur brukar du göra för att få ett större intag i protein? Tycker det är svårt att komma på mellanmål och kvällsmål utan kvarg.

  Linnea 2013-09-16 09:50:00
  Svara
 • Hur gick det på tjejmilen?

  H 2013-09-16 08:41:00
  Svara
 • Om man vill bygga muskler, är det då bättre att köra slut en muskelgrupp (vid en dag om man delat upp muskelgrupperna under sina träningsdagar) när man väl tränar den, eller är det bättre att köra denna muskelgrupp mer ofta istället? T ex ”köra slut axlarna” under olika övningar på en måndag och sen vila axlarna några dagar och köra andra muskler, eller ska man köra axelövningar med lägre intensitet oftare under flera dagar i veckan? Hoppas du förstår min luddiga fråga :S. Tack för en super inspirerande blogg utan massa ”mys” 😉

  Am 2013-09-16 07:10:00
  Svara
 • Vill gå ner några kg, speciellt få smalare och fasta ben utan att rumpan ska bli platt. Vad för övningar på gymmet och annat bör jag satsa på då? Det är speciellt innerlåren som är ”dallriga”.

  Hanah 2013-09-16 00:18:00
  Svara
 • -Jag undrar hur mycket det krävs för att en tjej ska få mycket muskler? Jag är 164cm väger 52 och har alltid varit skinny men nu fått mer lår och rumpa(muskler) men jag vill inte bli bulkig om jag fortsätter att ”pressa” mig på gymmet, hur mycket är det som krävs egentligen för att bli bulkig?

  -Äter också diet fuel som nästan bara innehåller protein, för protein kan man väl inte få för mycket av?

  -Hur viktigt är det att variera träningen? Kör gym varannan dag och på vilodagarna då så rider jag eller löper samt går PW med hunden, är detta för mycket?

  – Ska man stretcha eller inte? För och nackdelar?

  Så tacksam för svar! Du är bäst

  cajsa 2013-09-16 00:10:00
  Svara
 • Hur får man snabbast eller bäst bort en sträckning som sitter ungefär vid sittbenet under rumpan, övre baksidan av låret? Vet inte ens vad det är för konstig muskel jag råkat sträcka, men det gör ont i det främre benet när jag sitter i spagat eller ståbenet när jag står i arabesque och sen lutar kroppen mot benet, om du förstår… Det är så tråkigt att vila!! Vill ju kunna stretcha!:(

  Saga 2013-09-15 23:59:00
  Svara
 • Hej! Skulle du kunna tipsa om lite enkla styrkeövningar för att träna upp knäna? Så enkla som möjligt!

  Elina 2013-09-15 23:48:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag har ett problem som många andra kanske inte tycks ha… Jag tycker att mina lår är alldeles för muskulösa! Jag har precis lagt av med mitt utövande och tävlande av alpinskidåkning, när man är skidåkare så fokuserar man stor del av träningen för att bygga starka ben. Nu känner jag dock att det vore kul att kunna komma i ett par vanliga jeans utan att behöva känna att dom inte passar för att jag har för stora lår. Hur ska jag träna för att minska mina lår? Ska jag löpa, gå, fortsätta träna benstyrka eller hur ska jag göra? Mina ben består av mycket muskler, förutom insida lår där det har samlats lite fett. Tycker det är jobbigt att ha så bastanta och grova lår och vore väldigt tacksam om du kunde hjälpa mig med några tips! / Linnea

  Linnea 2013-09-15 23:29:00
  Svara
 • Måste man äta frukost om man vill gå ner i vikt med ämnesomsättningen åså och hur påverkas vikten beroende på när och hur ofta man äter egentligen?

  Anna 2013-09-15 23:28:00
  Svara
 • Jag försöker stretcha för att komma ner i spagat/split, har kunnat komma ner i spagat förut men har tappat det nu. Jag värmer alltid upp innan stretchen. Men ibland när jag stretchar baksida lår så kan jag känna att det gör lite ont där efteråt, ingen extrem smärta och den försvinner kanske efter någon dag, men gör jag något fel då? stretchar jag för hårt? Det är även så att jag ibland från början av stretchingen är suuperstel och det känns som att all framgång jag gjort försvunnit helt, men efter ca 1 min är jag nästan nere i spagat igen, brukar det vara så? Och sen undrar jag om du har några tips helt enkelt på bra sätt att bli vigare! 🙂
  Älskar din blogg och blir alltid inspirerad när jag läser den!

  Emma 2013-09-15 22:44:00
  Svara
 • Jag vill verkligen börja bli nyttigare men har ibland svårt att motstå godissuget på lördagkvällarna. Vad har du för tips för att motstå suget ? Jag vet att jag kommer ångra mig senare men det stoppar mig inte.

  Kan du ge lite tips på några styrkeövningar för att få den perfekta rumpan ? 😉

  Ellen 2013-09-15 22:34:00
  Svara
 • Vad är din favoritmat?

  Emma 2013-09-15 22:13:00
  Svara
 • jag är en tjej som är underviktig, eller ja.. påväg mot normalviktig. jag älskar att styrketräna, men för bästa och snabbaste resultat.. vad ska jag göra för att gå upp några kilon? kram!

  elin 2013-09-15 22:10:00
  Svara
 • Är 57-58 kg normalt för en 17 årig tjej som är 164 cm lång? Jag känner mig jättetjock och jag kan inte sluta tänka på att jag inte är nöjd med min kropp.

  V 2013-09-15 22:09:00
  Svara
 • Hur äter du under din periodiska fasta? Ser mellanmålen större ut än innan för att du hoppar frukost och ”kvällsmat”? Intresserad av att testa för att tajta till men har lätt för att tappa vikt och muskler när jag inte äter tillräckligt!

  Matilda 2013-09-15 22:07:00
  Svara
 • Vad tycker du om les mills pass? Går själv på body combat och gillar. Vad vore bra tillägg?

  Jissis 2013-09-15 22:06:00
  Svara
 • Hej!
  Har du några bra tips på bra lunchställen som har lite nyttigare mat, brukar alltid ta med egna matlådor och sånt men hade varit kul med tips på några bra ställen man kan äta på i Stockholm 🙂

  Sara 2013-09-15 22:04:00
  Svara
 • Hej!

  Jag vill komma igång och träna igen. Jag vill få tighta muskler och jag gillar att vara riktigt trött efter att jag tränat. Hur ska jag börja och hur ska jag träna?

  Jag har dessutom ett andningsproblem (vcd) men vill kunna springa 3 km utan att få anfall, (kan nu springa 200 m) hur ska jag lägga upp min löpträning utan att jag lägger press på mig själv? 🙂

  Hur stärker man upp sina handleder? Får i dagsläget ont av att göra armhävningar och lyfta vikter m.m.

  Min höft låser sig ofta, (vid höftböjaren tror jag) finns det något sätt som man kan träna för att få det att bli bättre? vad kan vara fel?

  Tack för en underbar blogg! Du är en otrolig person som är galet inspirerande! 😀

  Hanna 2013-09-15 22:02:00
  Svara
 • jag är väldigt smal, men har lite fett på magen som jag skulle vilja bli av med. Har nyss börjat på gym också och jag ska försöka få mer muskler, och tränar mycket vikter då. Men vad ska jag göra för att inte gå ner mer i vikt men ändå få bort fettet på magen, samtidigt som jag ökar min muskelmassa? 🙂 Din blogg är jättejättebra!! Kram Sanna

  Sanna 2013-09-15 21:54:00
  Svara
 • Mina vader är i princip ständigt stenhårda. Då jag kör cardio, oavsett om jag kör crosstrainer, går en PW eller löper så känns det jättemycket i just mina vader. I vissa benövningar (så som ex. höftlyft) spänner det också i vaderna. Jag brukar aldrig träna just den muskelgruppen av den anledningen. Vet inte varför det jämt blir så, om jag behöver stretcha eller om jag på något vis alltid lägga fokus på just vaderna. Vad skulle du rekommendera mig att göra? Hur stretchar man vaderna? Ska jag undvika dessa övningar där vaderna spänner/”pumpar”?

  Erika 2013-09-15 21:48:00
  Svara
 • Jag skulle vilja veta hur du tänker kring frukt, kan man t ex på något sätt äta för mycket frukt? Finns det något dåligt med att äta frukt? 🙂 Jag har t ex hört att det inte är bra att äta frukt när man ska gå ner i vikt, är det en myt eller finns det någon sanning i det?

  Tack för en bra blogg 🙂

  Madelene 2013-09-15 21:39:00
  Svara
 • Jag är har gått ner så mycket i vikt så att jag slutat få min mens. Kommer den igång direkt igen när jag fått mer fett? Vill inte gå upp mer än vad jag behöver i vikt.

  Lydia 2013-09-15 21:39:00
  Svara
 • Hur blir man av med ‘kärlekshandtag’? Kan få på mig byxor med storlek xs över benen och låren men pga de förbaskade kärlekshantagen måste jag gå upp flera storlekar eftersom jag inte kan knäppa. Och då sitter ju inte brallorna right längre 🙁

  Lejla 2013-09-15 21:32:00
  Svara
 • I ditt kommentatorsfält kan man läsa om många unga tjejer i tonåren som är oroliga över vikt, vill få tips på hur man tightar till magen och celluliter. Jag förstår att din blogg handlar mycket om utsida, men också att man ska ta hand om sin insida förstås. Jag är 23 år gammal och kommer så väl ihåg hur det vara att vara 14 år. Osäkerheten, rädslan för att inte passa in, stirra sig blind på vågen och märka ut varenda ”fel” på sin kropp. Känner du någonsin ett ansvar, inte bara som bloggare och PT, utan som en vanlig kvinna, som mig, för att berätta för unga tjejer att dom inte bör oroa sig så mycket för utseendet och mår man bra på insidan spelar celluliter inte så stor roll? Som PT kanske det inte är ditt jobb, men brukar du ibland fokusera på självkänsla och träna insidan? Går inte träning och självkänsla hand i hand?

  Sara 2013-09-15 21:23:00
  Svara
 • Vad är ditt bästa tips för att förbränna fett? Jag gymmar mycket, kör betydligt mindre kondition, äter mycket och ganska hälsosamt. Men nu när jag har byggt en del muskler skulle jag ju gärna vilja att de syns lite mer med, utan dieter osv. Vad är ditt tips med mat och träning? 🙂
  Tack för en grym och inspirerande blogg, man blir så glad och peppad av att kika in här!

  Rebecka 2013-09-15 21:15:00
  Svara
 • hur får man snygga lår, speciellt baksida?

  viktigvera 2013-09-15 21:15:00
  Svara
 • Hej, jag gör ett skolarbete. (går i 2an på gymnasiet) och tänkte ställa lite frågor till dig, det är lite allmänna som jag egentligen borde kunna hitta på bloggen, men du kanske kan försöka svara på dom ändå, om du har tid dvs. Inte många alls!!

  – Berätta lite om dig själv, hur det kommer sig att du vart så intresserad av träning?

  – Hur orkar du hålla motivationen?

  – Har du några tips för nybörjare som vill sätta igång och förändra sitt liv?

  – Ge exempel på bra & billiga basvaror som man måste ha i sitt kylskåp.

  – Hur kan man göra träningen roligare?

  – Det är många tjejer i tonåren som har dålig självkänsla, hur kan man bota det?

  Hur känns det att DU har fått chansen att träna kändisar?

  – Hur känns det att DU har fått chansen att träna kändisar?

  Julia 2013-09-15 21:13:00
  Svara
 • Hej jag är gluten och laktos intolerant har du tips på bra proteinbar jag kan köpa? 🙂

  Linnéa 2013-09-15 21:05:00
  Svara
 • har äntligen kommit i gång med träningen! tränar hemma men har svårt att komma på pulshöjande/konditionsövningar. taket är för lågt för hopprep och har ej några konditionsmaskiner 🙁 burpees och benhöjshopp kör jag! tiiiiiiips mottages gärna 🙂

  Malin 2013-09-15 21:02:00
  Svara
 • Hej!

  Jag undrar om du har några tips på att hantera den känslomässiga hungern? Och hantera hunger överhuvudtaget. Jag blir jättefort hungrig och har jättesvårt för hungerskänslor vilket gör att jag äter varannan timme ungefär. Vilket jag ju absolut inte behöver.

  Och sedan undrar jag om du har tips på träning man kan göra hemma om man är total nybörjare och inte har mer än några hantlar? 🙂

  Karin 2013-09-15 21:02:00
  Svara
 • Hur bör man träna/äta för att få bort sina celluliter? Jag har tränat i 1,5 år, tung styrketräning och kondition, äter nyttigt osv och är väldigt nöjd över hur långt jag har kommit med min kropp, men celluliterna är något jag inte riktigt vet hur jag ska bli av med, har du något tips? KRAM, L.

  Linn 2013-09-15 20:50:00
  Svara
 • Skulle du kunna skriva hur ett planupplägg skulle kunna se ut om man skulle vilja tävla bodyfitness? Hur man lägger upp kost och träning? Vad är din personliga åsikt/tanke om sådana tävlingar? 😀

  Anna 2013-09-15 20:42:00
  Svara
 • Vet du hur man på ett ungefär lägger upp träning/kost/plan för att kunna tävla i bodyfitness och hur skulle en sån plan kunna se ut? Vad är din personliga tanke/åsikt om sådana tävlingar? Tack för en inspererande blogg! 😀

  Anna 2013-09-15 20:35:00
  Svara
 • Hej Ida! grym träningsblogg du har 😉
  Det är en sak jag funderar på, jag har tränat regelbundet 4-6 dagar i veckan i 5 veckor men ser inget resultat. Jag brukar jogga 5km några gånger i veckan samt köra styrketräning. Dock så jag går upp i vikt och nedre delen av magen blir bara större. jag äter en hälsosam vegetarisk kost, samt håller mig undan från laktos och gluten. har du någon aning vad jag gör fel? börjar tappa motivationen lite smått.

  Sanna Isaksson 2013-09-15 20:28:00
  Svara
 • Hejhej!
  Jag är 21 år, 163 cm och väger 75 kg. Jag vill ner till ungefär 53 kg. Jag skaffade en app som heter shapeup där man räknar kalorier och enligt dem ska jag äta 1180 kcal per dag och kommer enligt dem att nå mitt mål om 22 veckor. Jag tränar varje dag, gymmar 5 ggr i veckan och på mina två vilodagar går jag ut på PW. Tar mig även till fots när jag går till gymmet, så där bränner jag kalorier också. Så bara min promenad till gymmet bränner jag över 200 kcal. Min fråga nu är, gör jag rätt? Kommer jag att komma i form? Vill väldigt gärna gå ner minst 15 kg till december, så det är 3 månader kvar, är det möjligt? Jag vet inte vem jag ska vända mig till, har ingen jag kan prata med som kan sånt här.. Oerhört tacksam för svar.

  Mvh, Millie

  Millie 2013-09-15 20:09:00
  Svara
 • Morgon promenad. Hur långt rekommenderar du, och vad bör tempot ligga på per km? Och innan frukost el efter? Och du! Du inspirerar och är enligt mig GRYM! Hejja dig och din blogg!

  maria 2013-09-15 19:55:00
  Svara
 • jag har inget fett på min mage men ändå inte muskler, vad ska jag göra (träna/äta) för att få magmuskler? 🙂

  ebba 2013-09-15 19:49:00
  Svara
 • jag är 14 år och tränar styrketräning några gånger i veckan, ska jag ta en proteinbar/shake efter träningen? 🙂

  Ebba 2013-09-15 19:47:00
  Svara
 • Jag är 14 år och väger 60 kilo, är 1.75 cm lång. Väger jag för mycket??

  Vad ska jag tröna för att få fastare kropp? Jag har inte mycket fett på kroppen men vill va mer muskulös och va fastare. Hur och vad ska jag tröna? 🙂

  Ebba 2013-09-15 19:46:00
  Svara
 • har dansat sedan jag var väldigt liten.. slutade med detta för 1,5 år sedan, (är nu 19år) och har sen dess fått massa celluliter på benen/rumpan som syns väl! Äter likadant som alltid.. det slinker ner någon bulle/glass osv varje dag för är så sötsugen. Men märker verkligen skillnad nu sen jag slutade dansa. Har börjat springa men märker ingen skillnad. Vill se reslutat direkt annars tröttnar jag 🙁 usch är så less nu.. vill få bort celluliterna.. inte vågat bada i sommar! vad ska jag göra. Hur tränar man bort detta på bästa sätt?

  linnea 2013-09-15 19:46:00
  Svara
 • Vad anser du är bättre för att förbättra konditionen genom löpning; spurtintervaller med sakta jogging emellan eller tempoväxlingar med högre fart på typ 70-80% och normal fart emellan? (mitt mål är maraton nästa sommar och springer nu ca 10 km)

  gustava 2013-09-15 19:42:00
  Svara
 • hur tycker du att man ska göra för att gå ner i vikt? Jag funderar på ska man köra styrkemaskinerna på gymmet eller ska man bara köra kondition? och ska jag äta något före eller ska jag äta något efter? och sen min stora fråga är ska jag ta bort kolhydraterna så som ris, potatis, pasta? jag vill ha så mycket energi som möjligt men kan känna att jag blir lite seg efter några veckors kolhydratssnål kost. Tack på förhand, du är superinspirerande!

  Sandra! 2013-09-15 19:39:00
  Svara
 • Favorit produkter från fitnessguru?

  Favoritsmaker på Proteinbars och onewhey från fitnessguru?

  Är falafell bra eller dåligt?

  Vad äter du en fredagkväll till en film? 🙂

  Lisa 2013-09-15 19:26:00
  Svara
 • Jag har fått en sträckning i en muskel som fäster i mitt högra revben. Det upptäcktes ett par dygn efter ett löppass så några direkta åtgärder blev inte av. Frågorna är helt enkelt; Vad ska jag tänka på? När kan jag börja träna överkropp igen? Vad för konditionsträning kan jag köra som inte skadar under tiden det läker? (promenader gör också ont) Tack!

  MJ 2013-09-15 19:15:00
  Svara
 • Hej Ida!
  jag är en 15:årig tjej som brinner för allt som har att göra med hälsa och kost. Upptäckte hur viktigt hälsan är då jag varit sjuk i anorexi och blev frisk ungefär för ett år sen. Det är så att jag börjar gymnasiet nästa år och jag vet inte riktigt vilken linje/ inriktning man kan välja, så jag undrar:
  – vad valde du för linje?
  – hur har du jobbat dig upp till att va så bra på det du gör idag?
  – vad gjorde du efter gymnasiet, utbilda du dig direkt till en PT?
  – hur ska man göra om man också vill bli kostrådsgivare eller nåt sånt inom kost iallafall.
  om du hade kunnat berätta lite grann om vad du valde och gjorde så skulle jag verkligen bli riktigt glad!
  tacksam för svar, du är min förebild!

  titti 2013-09-15 19:02:00
  Svara
 • Jag är 14 år, Vad är bästa träningen för att få platt mage och gå ner några kilon för min ålder? Och hur gammal måste man vara för att ha pt, och för att få ett kost schema skrivet till sig? 🙂

  malin 2013-09-15 19:00:00
  Svara
 • hur tycker DU att man ska göra om man är hyffsat smal men vill gå upp i vikt utan att lägga på sig fett och även bygga stora muskler? 😀 lite knepig fråga, men svara gärna så gott du kan! <3

  Molly! 2013-09-15 18:38:00
  Svara
 • Är tonåring och har tränat nu ett tag ganska mycket. Mår superbra! Men har funderat på fitnessgurus proteinbars efter träningen, är de bra eller är det bättre att äta en banan eller göra egna bars efter t.ex. zumba-passet eller pingisen?

  Matilda 2013-09-15 18:32:00
  Svara
 • Kan du visa bra övningar för ryggen?

  Cecilia 2013-09-15 18:28:00
  Svara
 • Hur bränner man fett på bästa sätt från magen och hur får tränar man nedre magmusklerna på bästa sätt?

  Mathilda 2013-09-15 18:26:00
  Svara
 • Jag har cirka 4 kilos övervikt, jag ser mig inte som tjock men jag vill bli av med lite daller på magen och tajta till kroppen. Hur många gånger i veckan bör jag träna och vilken sorts träning?

  Cecilia 2013-09-15 18:25:00
  Svara
 • Om man vill bränna fett, vad är bäst att göra. Springa en längre sträcka i lugnt tempo, eller köra intervaller?

  Och om man vill bli fit, är inte överviktige eller något utan vill bara få en platt mage och slimmade ben osv, är det fettförbränningen eller styrketräning man bör fokusera på?

  Emma 2013-09-15 18:15:00
  Svara
 • Hur går jag snabbt ner i vikt och behåller den? Är lätt överviktig så ett par kilon skulle inte vara fel att få bort. Jag tränar regelbundet men får inga resultat!

  Anna 2013-09-15 18:12:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind