Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KAN MAN BYGGA MUSKLER OCH BRÄNNA FETT SAMTIDIGT?

Svar på kommentar…

Hej Ida! Jag har två frågor jag hoppas du kan svara på 🙂 Jag vill bli starkare men också tappa lite mer fett på kroppen, så kan man bygga muskler samtidigt som man bränner fett? Och isånnafall hur ska man lägga upp träningen? Sen vill jag orka göra chins med egen kroppsvikt! och orka mer armhävningar på tå, tips på bra övningar där man tränar dom muskelgrupperna? Du har en fantastisk bra och inspirerande blogg! Tack och kram 🙂

SVAR: hej och tack snälla för din kommentar, här komemr svar…

Att bygga muskler samtidigt som man ska tappa fett är möjligt men inte det enklaste och det är lätt att det blir medelmåttigt åt båda håll. Därför satsar de flesta på att fokusera på en sak i taget, dvs först bulka(period där man satsar på att bygga muskler) och sedan deffa(period då man har fokus att tappa fett).

Men om du lyckas att tappa fett och behålla den muskelmassa du har så blir muskelmassan procentuellt större och du blir starkare.

Här kommer en video på bra tips för att klara av chins/pullups…

[youtube id=”UJN8hHY_PQU”]

Angående armhävningar så är det bra att stärka upp de delar av överkroppen som du är svag på. Biceps? Triceps? Rygg? Axlar? Bröst? Sedan är det absolut bästa övningen för att klara av fler armhävningar är att göra just armhävningar. Det är en övning som man kan utvecklas väldigt snabbt i på kort tid. Ladda ner appen 100 push ups och bara kör 🙂

Lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Ida! grym träningsblogg du har 😉
  Det är en sak jag funderar på, jag har tränat regelbundet 4-6 dagar i veckan i 5 veckor men ser inget resultat. Jag brukar jogga 5km några gånger i veckan samt köra styrketräning. Dock så jag går upp i vikt och nedre delen av magen blir bara större. jag äter en hälsosam vegetarisk kost, samt håller mig undan från laktos och gluten. har du någon aning vad jag gör fel? börjar tappa motivationen lite smått.

  Sanna Isaksson 2013-08-29 06:16:00
  Svara
 • Jag har fått höra/läsa från olika håll att det inte är bra att äta för sent på kvällen (typ 22)
  Har du någon bra förklaring varför?
  För jag blir alltid jättehungrig runt 21.30-22.00 igen efter middagen (äter tillräckligt med middag det är inte av den orsaken). Är det bättre att äta då för att det inte heller är bra att vara jättehungrig eller vilket råd ska man gå efter?

  Grymt bra blogg! Tack!!
  /Elin

  elin 2013-08-28 22:25:00
  Svara
 • Hej. Jag har bara en liten fråga, jag har hört att man ska äta inom en timme efter träning, vad anser du om det? Behöver det vara just inom en timme?

  Nicco 2013-08-28 19:42:00
  Svara
  • Svar på Niccos kommentar.

   Ja många säger det och jag hade en diskussion med min kollega som forskar inom kost och han säger att man inte behöver det utan att man kan gå väldigt många timmar utan att bryta ner musklerna. Det är inte farligt men jag skulle inte rekommendera det då man inte brukar må så bra av det.

   idawarg 2013-08-28 21:26:00
   Svara
 • Hej Ida! Tack för en inspirerande och toppenbra blogg! 🙂 nu till mina funderingar, jag försöker tappa i fettprocent och brottas lite med mig själv angående fullkornsprodukter. Jag är student och har därför helt enkelt inte råd att byta ut typ pasta, potatis, ris mot endast grönsaker, även om jag försöker äta kokta grönsaker till kött så ofta som möjligt. Är det ett alternativ att äta fullkornspasta? Likaså, är knäckebröd ett bra alternativ? Är det bäst att utesluta det helt och försöka hålla sig till ex. grönsaker och matvete?

  Tack på förhand! Kram 🙂

  Ida 2013-08-28 19:32:00
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Jag skulle satsa på quinoa och råris och satsa på att hålla mig borta från vete för vetemjöl. Rågmjöl är oftast bättre. Jag vet det där med att vara student, det är svårt att få ihop det. Jag brukade handla på lidel och sedan köpa mycket frysta grönsaker och göra wook av 🙂 Supergott!

   idawarg 2013-08-28 21:29:00
   Svara
 • Jag testade 100 Push Ups, men efter ett tag blev det jobbigt och jag var för lat och gav upp… Kör hellre på mitt egna initiativ och gör så många orkar först, vilar lite och kör några till efteråt. Lärde mig en ny slags armhävningar igår, då man ska lägga sig på mage och lyfta armbågarna när man är nere på backen (svårt att förklara), de var väldigt jobbiga men väldigt roliga! 🙂

  Mathilda 2013-08-28 18:54:00
  Svara
 • Hej Ida och tack för en super bra blogg! Tycker du är otroligt inspirerande och visar ett sunt förhållande till kost och motion. Tummen upp 🙂 nu till min fråga, jag tränar och äter hälsosamt hemma, dock blir det lite svårare i skolan eftersom jag där inte kan bestämma vad som serveras. Maten i skolan består oftast av potatis, ris, ljusa makaroner och annat ”onyttigt” om man vill hålla sig till en bra kost. Salladen som hör till är helt okej, och finns även salladsportioner man kan köpa som tex räksallad, tonfisk osv. Min fråga är att hur skall jag äta i skolan för att inte känna att jag varje skoldag ”fuksar” med vad jag äter. Skall jag strunta i ex. potatisen/makaronerna o bara ta sås och sallad eller hur skall jag göra? Känns även dumt att alla dagar köpa i skolan sallad då jag ofta hemma lagar olika sorters nyttiga sallader, blir ju lite enformigt att hela tiden äta bara sallad. Tacksam för svar! kram 🙂

  Maria 2013-08-28 11:27:00
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria och tack snälla 🙂 <3 Du kan absolut välja bara kött sallad och sås och har du inte som avsikt att gå ner i vikt så skadar det inte med potatis eller ris heller. Skolan brukar även ha råg eller fullkornsknäcke och det kan vara ett bra alternativ om du inte vill äta pasta mm. Kram, Ida

   idawarg 2013-08-28 21:33:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind