Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VARFÖR SKA MAN ANVÄNDA SPIRULINA

Att förgylla gröten med superalgen Spirulina kanske inte ser så gott ut men det gör gott för din kropp…

Spirulina innehåller 60-70% proteiner vilket är en högre proteinhalt än rött nötkött. Den ska också stärka upp immunförsvaret, vara virushämmande och skydda mot cancer.

Förutom det så hittar man så mycket bra mineraler och vitaminer som bla. järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium, zink, vitamin B12, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin. Det här kan vara ett väldigt bra tillskott för vegetarianer då det ofta förekommer brist på B12 hos dem och spirulinan anses ha ett högt innehåll av B12.

Jag använder denna blågröna superalg i min smoothie, på gröten, i juicen och i proteinshaken.

Någon av er som använder Spirulina?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Inget tar ut det andra så en blandning är bäst 🙂

  idawarg 2013-08-22 09:07:00
  Svara
 • Jag har använt mig av både spirulina och chlorella i perioder. Nu har jag dock en period då jag använder nässelpulver istället då det är lite motsvarigheten till alger fast på land. Liknar spirulinas näringsinnehåll fast bättre pris så bra tips för dom som har tajt budget. Går ju även utmärkt att plocka och torka själv. 🙂

  Anna 2013-08-21 14:30:00
  Svara
 • Åh jag vill också börja med detta! Ida vart köpter du din blanding?

  Johanna 2013-08-21 12:05:00
  Svara
 • Jag använder en pulverblandning från Renée Voltaire på spirulina, vetegräs och mynta. Dricker en tesked uppblandat med vatten varje morgon tillsammans med ljummen citrondryck. Smakar fruktansvärt äckligt men det är definitivt värt ”besväret”! 😀

  Vickan 2013-08-21 11:44:00
  Svara
 • Hej!
  Jag har precis börjat att läsa din blogg. De är så att jag vill bli av med mitt sötsug och få smalare lår samt få bort mina kärleks handtag. Har du tips på vad man kan göra? Skulle bli glad av att få svar 🙂

  fiffi 2013-08-21 11:43:00
  Svara
  • Svar på fiffis kommentar.

   Hej och välkommen hit 🙂 Har skrivit flera inlägg om hur man blir av med sötsug så sök på sötsug på höger sida i bloggen så hittar du massa tips. Antagligen är det ditt sötsug som söätter sig i kärlekshandtagen 🙂 Fler tips om sötsug kommer 🙂

   idawarg 2013-08-21 13:56:00
   Svara
 • Hej,
  Jag har precis köpt både spirulina och chlorella. Hur kan jag använda dessa? Hur mycket är bra per dag, samt kan man kombinera spirulina och chlorella samtidigt? Hjäälp!!

  Ida 2013-08-21 10:58:00
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Hej! Härligt! Du kan absolut kombinera dem. jag her en greenmix hemma som är både Chlorella, vetegräs och spirulina i samma. Du kan använda det till vad som helst men godast tycker jag är att ha dem i smoothies eller juice. Då tar du bara 1 tsk och blandar ner i din dryck. När jag har den i gröten så lagar jag gröten och rör sedan ner en tsk i den. 🙂

   idawarg 2013-08-21 11:04:00
   Svara
 • Jag använder det i min smoothie varje dag o tycker att det gör mej både piggare o mindre sjuk 🙂 ..myyyycket bättre än mighty green som jag klöktes o spydde av haha

  meja 2013-08-21 10:41:00
  Svara
  • Svar på mejas kommentar.

   Haha fy. ja tar man för mycket så smakar det si sådär 😀 Ellerhur, jag blir också galet pigg av dessa 🙂

   idawarg 2013-08-21 11:05:00
   Svara
 • Jag brukade ha i det i min musli ganska länge tills jag råkade ta alldeles för mycket och det smakade inte jättegott haha

  LiftHeavyGirl! 2013-08-21 10:25:00 http://liftheavygirl.showroom.se/
  Svara
 • Japp! Jag har blandat spirulina och vetegräs i en glasburk och tar en tesked varje morgon i min nypresseade juice gjord på morötter, selleri, ingefära och grapefrukt eller citron!

  Amanda 2013-08-21 09:45:00
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Åh vad gott det låter. Önskar att jag hade ork att pressa egen juice på morgonen. Tänker alltid det när jag ska sova men på något vis så är sängen så skön på morgonen 😀 Får ge mig på en eftermiddagsjuice istället ch då ska jag testa din blandning 🙂

   idawarg 2013-08-21 11:07:00
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Haha ja! Egenpressad juice är bäst, är inte världens godaste blandning om man tar med grape för det ger en rätt bitter smak men det känns som en nyttig blandning så det är värt det! Men desto godare med citron, mums!

    Amanda 2013-08-21 16:05:00
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind