Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄTA FRUKT BRA ELLER DÅLIGT?

Hoppas du har det bra i NY! Jag funderar lite över det här med frukt, bra/dåligt? Jag gillar verkligen bananer, päron och gröna äpplen. Brukar äta 2-3 frukter per dag. Många har sagt att frukt är så fullt av socker och att, när man som jag vill gå ner några få kilon och få bort mer fett definitivt ska undvika frukt. Stämmer detta? Kram

SVAR: Hej och tack för din kommentar. Frukt är toppen och jag själv använder det som kolhydratskälla i min egen kost då min mage och kropp mår bra av det.

Men frukt är sött och vill man bli av med ett sockerberoende så kan det vara bra att vara lite försiktig med sin fruktkonsumtion och dra ner på allt sött och snabba kolhydrater tills man fått kontroll på det. Speciellt banan då det är en av de sötaste frukterna. Men ett äpple eller en grapefrukt någon gång i veckan är funkar. När du känner att du fått kontroll på det så är frukt i lagom mängd absolut bra att ha i sin kost.

Så jag tycker inte man ska undvika frukt som har så mycket bra i sig 🙂

I NYC njöt jag av denna underbara vattenmelon och fetaostsallad.

 English: READER QUESTION!

Is fruit good or bad if you want to lose weight or should I avoid it?

ANSWER: Fruits are great and I use it as a source of carbohydrate in my diet and my stomach and body loves it!

But the fruit is sweet and if you want to get rid of a sugar addiction you should be careful with your fruit consumption especially the bananas. But an apple or grapefruit once a week works. When you feel you have gained control of it, fruit is absolutely great to have in your diet.

So I do not think you should avoid fruit. It´s good for your body 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Ida!

  Jag är en tjej på 15 år som skulle behöva din hjälp! Jag är 170 cm lång och väger för tillfället 49 kg.
  Jag har mått väldigt dåligt under än längre period för att jag inte ”kan” gå upp i vikt. Jag går i friidrott och jag tränar och tävlar ungefär sammanlagt 4 gånger i veckan. Det är vanligt att jag får kommentarer som ”oj vad smal du är!”, ”du väger ingenting!” eller bara ”du måste äta mera!”. Jag har till och med fått en kommentar som fortfarande kan få mig att gråta 2 år senare!
  Jag tycker jag själv är smal, men jag vill gärna gå upp några kilon, men jag vet inte hur! Jag är inte JÄTTE noggrann vad jag äter eller hur mycket, men jag brukar äta mer än vad mina kompisar gör som väger otroligt mycket mera än mig! Jag mår verkligen DÅLIGT över hur jag ser ut och väger!
  Jag tycker heller inte om att jag inte har några bröst (men det kanske inte är för att jag är smal?), och jag skulle verkligen vilja ha din hjälp till att gå upp i vikt men på ett BRA sätt!

  Kram! 🙂

  elin 2013-08-19 19:43:00
  Svara
 • jag åt MAX 2 frukter om dagen innan sommaren. (körde låg kolhydrat) under sommaren när jag åkte utomlands dock så blev det bara fler och fler, och jag tror jag säkert åt upp till 14 (!!!!) frukter per dag. Nu när jag är tillbaka i Sverige så har jag insett att frukten är alldeles för god att hålla sig borta ifrån. Så även om jag håller mig borta från mjöl, gryn, potatis, pasta, ris osv fortfarande så tillåter jag mig själv att äta frukt. Haha fast då inte så mycket som 14 per dag, utan det blir väll runt ca 4st 🙂

  paulinasuonvieri.blogg.se 2013-08-18 17:19:00
  Svara
 • Hej Ida, några av mina vänner äter inte äggula i ett ägg pga de säger det är onyttigt. Visst det finns mer kalorier i äggulan än äggvitan men är det så onyttigt att man inte kan äta den? Mår kroppen bättre om man struntar i äggulan? Kram

  Sophie 2013-08-17 16:57:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt