Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MIN SVAGA PUNKT

Det finns en muskelgrupp som jag alltid glömmer att träna. Hmm frågan är om jag glömmer den med flit eller inte? haha. Det är lätt att man undviker att träna sina svaga delar på kroppen då det är jobbigt och att man istället väljer att träna de muskelgrupper man är stark i. Känner ni igen det? Egentligen borde man göra tvärt om 🙂

 Min svaghet är i alla fall tricepsmuskulaturen (baksidan av överarmen). Här känner jag att jag ligger efter i styrka just nu och ska försöka vara noga med att stärka upp den i sommar. Jag kommer köra uthållighetsträning på den med superset(2 övningar i följd) eller triset(3 övningar i följd) med många repetitioner då jag är ute efter en stark muskel utan att göra den större.

Har också ibland svårt att hitta kontakten med muskeln i vissa övningar med vikter, så kör mycket med gummiband och HJÄLP vilken kontakt jag får! Gummibandet kommer åka med mig på semestern!

Gårdagens pass körde jag triceps och axlar och dessa övningar: Frenchpress, Militärpress, ”Hantelcirklar”, Enarms Tricepspress med gummiband, Tricepspress cable cross, Biceps/axel/triceps övning med kettlebell, Raka hantellyft åt sidan och hopprep. Idag är mina axlar och triceps MINST sagt möra! UNDERBART!

Efter passet körde jag en lång välbehövlig stretch, bla. denna som öppnar upp höfterna så skönt.

Så snälla ni nu får ni agera min PT och peppa mig på att träna upp mina triceps 🙂

Har ni någon muskelgrupp som ni ””glömmer”/undivker att träna för att det är tråkigt/jobbigt eller gör ont?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • […] är jag och Ida Warg helt enkelt, fast alla muskler är typ min svaga punkt. Häromdagen när jag var på väg hem […]

  Snygga Muskler – Ida Warg bekänner sin svaga punkt 2013-06-30 23:28:39 http://www.snyggamuskler.se/?p=30133
  Svara
 • Känner igen mig! Jag hatar armhävningar och ”glömmer” bort dem ibland hehe.

  Malin 2013-06-30 15:36:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har skrivit om detta inlägget i min träningsblogg, samt lånat bilden. Hoppa det är okej med dig, säg till annars så tar jag bort bilden. Hälsningar Anna aka snygga muskler.se

  Apan satt i granen 2013-06-29 08:49:00 http://apans.se/
  Svara
 • Jag är otroligt odisciplinerad när det gäller mina armar. Säkert för att jag är så svag och det är jobbigt som du skriver. Idag, tack vare ditt inlägg, fick jag inspiration och körde ett cirkelpass med olika rump- och armövningar fokus styrka. Hoppas på att träningsvärken visar att jag tog i imorgon 🙂

  Johanna Retrolover 2013-06-28 18:04:00
  Svara
 • Mja, förr tränade jag mkt med killen och då AVSKYDDE jag bröstdagar, jag avskyr fortfarande bröstpress men kör istället vanliga armhävningar eller armhävningar på medicinboll, där är jag absolut starkare/uthålligare och det är mycket roligare.. så får man ju även med så mycket mer än bröst 🙂

  citybloggar.se/malinjensen/ 2013-06-28 16:15:00
  Svara
 • Jag tror det är jätteviktigt att träna alla muskelgrupper för att undvika obalans och skador, så jag är noga med att inte glömma bort någon. Tycker om att köra mycket basövningar eller andra övningar där man använder många muskelgrupper samtidigt, för det känns på något sätt bättre i kroppen när hela får jobba istället för att köra mycket på isolerade övningar 🙂

  Sandra 2013-06-28 15:48:00
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Håller helt med. Kör nästan alltid stora övningar med fria vikter, men eftersom vissa muskler är starkare än triceps i mitt fall så går de in och tar över så måste ibland påminna triceps om att de ska jobba 😀

   idawarg 2013-06-28 16:14:00
   Svara
 • Vader och mage existerar typ inte för mig haha. Biceps är inte heller favoriten men helt okej!

  emmaforslunds.blogg.se 2013-06-28 14:03:00
  Svara
 • VADERNA! Herregud, jag måste verkligen börja träna upp dem! Försöker flika in 2 vadövningar under benpassen, men det händer allt för sällan 🙁 Men då har jag i alla fall ett mål för i höst; att börja träna vaderna mer 😀

  Erika 2013-06-28 11:58:00
  Svara
 • Kan du inte lägga upp en schysst Spotify-lista med riktigt bra tränings-/orka-lite-till-musik?

  Matilda 2013-06-28 11:53:00
  Svara
 • Ja jag undviker axlarna! Det gör bara ont att träna dem och jag är så svag i dem. Får ta mig i kragen och bita ihop och träna dem ändå! 🙂

  http://neta.webblogg.se

  Neta 2013-06-28 11:13:00
  Svara
  • Svar på Netas kommentar.

   ja axlarna är oftast de flesta tjejer svaga i. Träna på för det är så snyggt med vältränade axlar 🙂

   idawarg 2013-06-28 14:03:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind