Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

PERIODISK FASTA? VARFÖR MÅSTE MAN ÄTA FÖR ATT GÅ NER I VIKT?

Hur ser du på periodisk fasta 16/8 om man spelar fotboll? Vore så tacksam för svar!

SVAR: Det är så individuellt så man måste nästan testa sig fram och se om det är något för just dig. Vissa kan det funka hur bra som helst på medan det inte alls funkar för andra. Bästa sättet är att testa och se hur din kropp reagerar. Man kan ju alltid sluta om det inte funkar 🙂

varför måste man äta ordentligt för att gå ned i vikt? har tränat mer och ätit nyttigt (som alltid) dock lite mindre ett tag, och fått resultat. men nu i säkert två månader har viktnedgången avstannat! ja jag har testat att variera träningen. jag är rätt säker på att det beror på att jag äter för lite. men, jag fattar inte riktigt! så vore bra om du kan förklara 🙂 + om jag börjar äta mer nu så går jag väl upp i vikt? hur ska jag göra?

SVAR: Det här är en viktig fråga som många gör fel på. När kroppen får alldeles för lite mat kan det bli så att den ställer in sig på svält och lagrar den mat du äter som ett reservlager. Har man hamnat på denna platå som du beskriver kan det vara bra att chocka kroppen och äta mer ett tag. Jag rekommenderar inte att ligga på mindre än -500kcal dag från sitt dagliga kaloribehov och då ska träning räknas med.

Ex. Ditt dagliga kaloribehov är 2 000kcal. Du tränar 1 pass där du gör av med ca. 500kcal. Då är ditt dagliga kaloribehov plötsligt 2500kcal. Då bör du äta som minst 2 500 – 500 = 2 000kcal och inte mindre.

Bäst är om man tar hjälp av en kostrådgivare eller PT för att lägga upp ett kostschema. (Vill man ha hjälp och köpa ett av mig kan man kontakta mig på idawarg@gmail.com)

Hej! Tycker det är såå bra att du lägger upp videos med olika övningar! Skulle vilja ha tips på bra sätt att träna biceps och nedre magmusklerna. Har även haft mycket problem med ryggen, så något lite skonsammare sätt att träna den också! Kram!

SVAR: Hej och tack 🙂 Mer videos på övningar kommer 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej ida! Vad är dina bästa tips för att få en plattmage fort, tränar mycket men min mage blir inte så platt som jag vill, har du några tips?

  Tack för en otroligt inspirerande, kram 🙂

  Frida 2013-06-26 01:51:00
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Kosten är A-O. Undvik snabba kolhydrater och ät mycket protein, bra fetter och långsamma kolhydrater och fortsätt träna på 🙂 Kram Ida

   idawarg 2013-06-26 09:43:00
   Svara
 • Hej Ida! Jag är en tjej som har haft ganska så stora problem med min rygg, har blivit opererad för skolios och har därför tappat alla muskler i ryggen. Jag har även problem med mina axlar som jag oftast har ont i och är väldigt stel där, men sedan skulle jag även vilja gå upp i vikt. Jag har dock väldigt svårt för att äta mycket och ibland kan jag äta 2-3 gånger per dag och ibland 5 gånger per dag (ex frukost, mellanmål, lunch, middag och kvällsmål). Men varierar hur mycket mat jag äter. Jag skulle vara väldigt tacksam om du skulle kunna ge förslag på vad jag ska träna, hur jag ska kunna äta mer och inte så varierade tider. Tack på förhand och tack för en superbra blogg! 🙂

  Elin 2013-06-25 21:08:00
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej Elin och tack snälla för din kommentar! Det är väldigt svårt att hjälpa dig då jag skulle behöva träffa dig för att veta vad för övningar som passar dig och din kropp. Mitt bästa tips är att anlita en PT och/eller ta hjälp av en sjukgymnast som kan ge dig övningar som är skonsamma för din kropp. Angående kosten så är det barta att försöka äta mer bra mat innehållande mycket protein, bra fetter och långsamma kolhydrater. ta gärna ett kvällsmål innan du går och lägger dig och tillsätt mycket avokado, nötter, frön och olivolja i din kost. Ska försöka göra ett inlägg om hur man går upp i vikt längre fram så håll utkik 🙂

   idawarg 2013-06-26 09:49:00
   Svara
 • Hej Ida! Jag antar att du får svara på samma frågor om och om igen, och att mina definitivt inte är olika andra…men ändå frågar jag.
  1. Det här med fettförbränning. Jag har fått plattare mage osv genom morgonpromenader, träning och bättre kost men vill fortfarande få bort det sista på magen, låren, armarna och jag vet inte riktigt hur det ska hända (känns som det blir svårare)… jag tränar inte riktigt lika mycket nu de senaste två veckorna men däremot har jag mer rörelse inblandat i jobbet numera (inte stillasittande). Ska jag springa varje dag? Eller vilken träning ger bäst förbränning? är det bäst att springa eller gå på morgonen? Mitt mål är att få synliga magmuskler (inte rutor). Jag vill ha en dansarkropp, tänk dig Sandy i Grease eller Penny i Dirty Dancing… men har inte riktigt den möjligheten att dansa osv. Vilken kost? Hur många kalorier? Träning? Varje dag?
  Jag är 168 cm lång och väger 57 kg ( kanske kan det ge dig en liten bild). Kan jag nå detta på 6-7 veckor? Om jag hade haft dig eller någon annan PT, hade det varit fullt möjligt då?
  Är så otroligt tacksam för ett svar!
  Kram på dig!

  Elin 2013-06-25 17:15:00
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   hej Elin! Svarar på dina frågor i ett inlägg då jag vet att flera undrar samma sak 🙂 Håll utkik. Kram Ida

   idawarg 2013-06-26 09:53:00
   Svara
 • Hej! Jag bröt nyligen handleden och är nu gipsad. Jag undrar om du har några förslag på träning jag kan göra under dessa 3 veckor? Tack för en underbar blogg! Kram julia

  Julia 2013-06-25 15:04:00
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Du kan konditionsträna och köra styrketräning för benen. Allt som inte gör ont funkar 🙂 Krya på dig! Kram Ida

   idawarg 2013-06-26 09:54:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt