Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RECEPT MANDELMJÖLK

Jag har den senaste tiden blivit helt besatt av mandelmjölk. Tyvärr finns det inte alltid att få tag på osötad mandelmjölk i affären så därför testade jag att göra egen och tänkte dela av mig av recepetet här…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • nu är ju havs salt inte det bästa valet dock, rosa himalayan salt är ett så mycket bättre alternativ än vanligt bordssalt

    andre 2013-09-18 21:38:00
    Svara
  • Hur mycket mjölk blir det utav 2 dl mandlar? :O

    Julia 2013-07-10 23:44:00
    Svara
  • Det här kanske är en dum fråga men jag förstår inte riktigt vad du menar när du skriver ”Sila mjölken”.. Ska man hälla mjölk i det man har mixat och sen sila eller i en annan turordning? Typ hälla upp mjölken genom en sil? Och hur mycket mjölk tar till på 2 dl mandlar för att det ska smaka bra?*känner mig otroligt dum nu* hehe..

    Louise 2013-06-20 00:56:00
    Svara
    • Svar på Louises kommentar.

      Hej Louise! Inga frågor är dumma. Nej man ska inte hälla komjölk i över huvudtaget. När du mixar mandel och vatten så blir det ”mjölk”= Mandelmjölk. Dock så är det massa skal kvar från de mixade mandlarna som behövs silas bort för att få en slät mandelmjölk. Hänger du med?

      idawarg 2013-06-20 09:29:00
      Svara
  • alpro har precis släppt en osötad variant! =) jag har ännu inte hittat den i butik dock.. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151464214154472&set=a.407769634471.183259.140939319471&type=1&theater

    natalie 2013-06-16 19:57:00
    Svara
    • Svar på natalies kommentar.

      Yes det har de och den är röd på ovansidan av förpackningen. Tyvärr så har inte min närmsta butik fått in den än, men hoppas på att den snart kommer 🙂

      idawarg 2013-06-16 20:50:00
      Svara
  • Vilken slags mandel använder du?? Rostade och saltade eller sötmandlar?? Oskalde eller skalade?? 🙂 kanske är en jätte dum fråga men verkar som ett toppen recept som jag gärna vill prova då jag är lite känsligt mot laktos.

    Jätte bra blogg!!

    Lisa 2013-06-16 12:38:00
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

      Tack snälla 🙂 Det är ett toppenbra alternativ till mjölk och jag anväder vanliga sötmandlar med skal på. Det silar jag bort när jag häller upp mjölken 🙂 Måste testas!

      idawarg 2013-06-16 16:06:00
      Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

      När jag gör mandelmjölk använder jag vanliga sötmandlar med skal på.

      Jenny 2013-06-16 15:33:00
      Svara
  • Istället för salt brukar jag smaksätta med lite bourbon vaniljpulver, det blir också väldigt gott. Men nästa gång jag gör mjölken ska jag testa med salt istället.

    Jenny 2013-06-16 09:57:00
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger