Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NYTTIG KÖTTFÄRSSÅS – RECEPT

Här kommer ett recept på en super enkel, god och nyttig köttfärssås, eller rättare sagt en kycklingfärssås. Receptet är helt gluten och komjölksfritt.

Ingredienser: 1 paket kycklingfärs, 1 burk krossade tomater, 1/2 gullök, 1 stor riven morot, 1 vitlöksklyfta, färsk riven ingefära, havssalt, chiliflakes, peppar, kokosolja.

Gör så här: Stek lök och kycklingfärsen i kokosoljan i några minuter. Tillsätt den rivna moroten, krossade tomater, vitlök och riven ingefära. Krydda och låt puttra på svag värme några minuter.

Jag serverade med sallad på babyspenat, körsbärstomat, groddar, getost och en kvist basilika. Zucchinipasta eller blomkålsris passar också perfekt till.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Är det bättre med kycklingfärs?

  Linda 2013-10-10 20:52:00
  Svara
 • Varför skriver du havssalt i alla dina inlägg?! Allt salt kommer från havet my dear

  M 2013-06-16 22:45:00
  Svara
 • Hej Ida, tack för världens bästa och mest inspererande bloggen!! Du har verkligen hjälpt mig otroligt mycket från ett sjukt beteende kring mat och träning. I somras led jag av bulimi med inslag av anorexi, kunde svälta mig hela dagen men hetsäta på kvällarna … mådde jättedåligt och hade noll energi, men gick ändå inte ner i vikt eftersom jag hetssåt så mycket. I januari köpte jag gymkort och blev verkligen fast! Mina föräldrar fick även reda på att jag hade ätstörningar, och därför började jag äta mer för att bevisa motsatsen men insåg även såsmåningom att jag inte gick upp i vikt för att jag la till en frukt då och då , mer regelbundet och större portioner och började släppa kontrollen lite över maten och ångesten började försvinna. I alla hälsobloggar läser man överallt hur viktigt det är med 5-6 mål om dagen osv osv för ämnesomsättningen och det här har jag verkligen tagit åt mig och nu äter väldigt nyttigt och tränar hårt5-6 gånger i veckan. MItt problem är inte att jag äter fel eller inte tränar, utan att jag har kvar lite av bulimi/hetsätning beteendet, jag kan sköta kosten under hela dagen, men så fort jag är hemma själv på kvällen kan jag äta en halv jordnöttsmör burk 3 frukter och yoghurt typ utan gränser. jag äter verkligen förmycket, kan äta en halv kyckling själv liksom, men blir ändå aldrig mätt? Det hindrar verklgien mig från att gå ner dom där sista kilorna… hur ska jag göra för att få bort dom jobbiga tankarna? Det känns som om min hjärna skriker ” om du inte äter var 3 timme o är minsta lilla hungrig kommer du bli tjock då kroppen är på sparläge…” ! Skulle bli jätteglad om du tog dig tid att svara med dina kloka ord!

  Tack

  sofie 2013-06-15 00:24:00
  Svara
 • Hej Ida, jo jag har läst din blogg ganska länge och tror då att du har svaret på min fråga.
  Jag är 15 år och jag har aldrig varit smal eller välformad, och jag går i handboll 3 gånger i veckan, men jag blir inte smalare och mitt fett försvinner inte, har du några tips på hur jag kan göra för att få bort onödigt fett på magen, låren och armarna?
  Och när jag frågar min tränare eller skolsyster om detta så säger de bara att jag kommer växa och att de kommer dra ut sig eller att jag redan ser perfekt ut, men jag tycker att det är jag som ska känna mig trygg och bekväm med vem jag är. Och jag vill också kunna springa runt på stranden utan att känna mig osäker eller tjock. Så snälla hjälp mig, och nej jag har inget gymkort. Kram 🙂

  En läsare i nöd! 2013-06-14 23:38:00
  Svara
  • Svar på En läsare i nöd!s kommentar.

   Hej och tack för din kommentar! Superbra att du tränar 3 gånger i veckan. Hur ser din kost ut? Testa att ta bort alla snabba kolhydrater som socker, godis, kakor, vitt bröd, flingor, glass, pasta, mm och ersätt med långsamma kolhydrater som råris, quinoa och fullkornsprodukter. Ät mer protein och nyttiga fetter och fortsätt rör på dig som du gör + någon/några långpromenader i veckan så får du se om det hjälper 🙂 Kram Ida

   idawarg 2013-06-14 23:57:00
   Svara
 • Hej ! Jag tänkte börja med att powerwalka 6 gånger i veckan och även börja ändra min kost .Tror du att detta kan hjälpa till att få en lite tightare kropp ? Kram

  L 2013-06-14 21:50:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind