Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÅ BLIR DU AV MED GÄDDHÄNGET

Hej Ida! 
Vill börja med att säga att jag älskar din blogg och att du är en stor inspirationskälla för mig!

Jag undrar hur man gör för att få smalare armar? Jag vill få bort ”gäddhänget” och få snyggare och vältränade armar utan att de ska bli för muskliga. Har du några bra tips?

Kram

SVAR: Hej och tack snälla! 🙂 Jag har massa tips!

TRÄNING

Att vara rädd för att armarna ska bli för muskliga behöver du inte vara då det krävs många år av rätt styrketräning och kost för att bli ”för musklig”. Satsa på styrketräning med många repetitioner, lägre vikter och kortare vila. Det här tightar till och förbränner. Cirkelträning med olika styrkeövningar är kanon. Välj 4-6 olika övningar och kör 15-20 reps av varje övning utan vila mellan. Kör 3-6 varv med ca 1 min vila mellan varven. Kör minst 3 sådana pass i veckan + 3-5 långpromenader så kommer du få resultat (om du sköter kosten).

.

KOST

Ät mycket av:

Protein: Kött, fisk, fågel, ägg, naturella nötter, proteinpulver, kvarg, keso mm.

Bra fetter: Olivolja, avokado, naturella nötter, frön, kokosolja mm.

Långsamma kolhydrater: Quinoa, Råris, bär, frukt, grönsaker mm.

Ät lite av/ Ta bort:

Snabba kolhydrater: Socker, bakelser, bröd, vetemjöl, halvfabrikat, chips, godis, läsk, flingor, glass, sylt, pasta, potatis, vitt ris mm.

Foto: Armand Dommer

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej!
  Din blogg är kalasbra och du är grym men ditt senaste inlägg fick mig att hoppa till lite. Att man ska undvika/ta bort snabba kolhydrater som socker, bakelser, chips, godis, läsk, glass osv. (dvs, sötsaker) om man strävar efter en viktnedgång förstår jag helt och är självklart. Men att ta bort/undvika pasta, potatis, ris, bröd osv. är jag inte helt game med. Visst, vitt mjöl är inte tokbra men fullkorn? Jag är säkert ett extremfall men efter att ha plockat bort kolhydrater som pasta, ris, potatis och bröd och gick ner i vikt tog jag bort mer kolhydrater, eftersom alla träning- och fitness bloggar mer eller mindre säger ”undvik kolhydraterna så går du ner i vikt”. Det slutade med att jag idag har en brutal kolhydratsfobi (för mig är att äta kolhydrater=onyttigt och du blir tjock av det) och efter en tids mixtrande med maten har jag utvecklat en ätstörning. Talar för mig själv nu, men det var min inkörsport till att det började gå åt helvette. Om man vill man gå ner i vikt tillräckligt mycket och märker att ta bort vissa kolhydrater leder till viktnedgång, varför inte
  ta bort fler och fler och fler kolhydatkällor då?

  Är lång från frisk och antagligen den sista som ska ifrågasätta dina tips. Vet att tallriksmodellen är föråldrad (skrattade när de sa att jag skulle äta enligt den) men att äta enligt den och att äta 5-6 ggr om dagen är inte helt fyskam ändå. Handen på hjärtat har jag nog kroppsligt aldrig mått så bra. Jag orkar vara uppe en del dag, jag orkar plugga, jag orkar vara social och jag orkar träna utan att nästan svimma efter. Detta blev en mindre bibel meeeen tycker att det svenska order ”lagom” är brutalt underskattat. Vill man gå ner i vikt: rör på dig LAGOM och ät LAGOM. Mindre kcal in än kcal ut, svårare än så är det väl inte?

  Fia 2013-06-09 20:12:00
  Svara
  • Svar på Fias kommentar.

   hej och tack för din kommentar! Har man inte problem med övervikt eller har speciella mål så funkar absolut att hålla sig på lagomnivån. Jag själv äter både potatis och vitt ris ibland då jag bara har som mål att hålla min vikt och ha energi att prestera bättre på träning. Dock så försöker jag undvika snabba kolhydrater så ofta som det går då det påverkar mitt blodsocker negativt. Jag är alltså inte rädd för att äta snabba kolhydrater pga. av min vikt utan undviker dem för att slippa blodsockerfall och sötsug. Men som jag skriver så tycker jag att man ska äta kolhydrater, men att hålla sig till de långsamma. Quinoa och råris är mina favoriter 🙂
   Men som du säger är det tyvärr lätt att folk bannlyser allt vad kolhydrater heter för all framtid och man kan hamna i en ätstörning. Skickar dig energi och kraft till dig och hoppas du tar dig ur den dumma sjukdomen! Kram Ida

   idawarg 2013-06-11 09:39:00
   Svara
 • Hej! Jag skulle vilja fråga dig lite kring träning vid/efter förkylning.
  Jag åkte för ett par dagar sedan på en förkylning och har därför inte kunnat träna – vilket är supertråkigt. Men nu börjar det kännas bättre i halsen och jag vill bara sätta igång så fort som möjligt. Vet dock inte om detta är så smart då jag fortfarande är väldigt snuvig/tät och hes. Så Ida, jag undrar helt enkelt när man ska våga sig på att börja träna efter man haft en ordentlig förkylning? Undrar även vad man kan göra under tiden man har en förkylning som ”motsvarar” träning eftersom jag väldigt fort blir rastlös när jag inte får träna.

  Tack för en grym blogg!

  Liv 2013-06-09 18:32:00
  Svara
  • Svar på Livs kommentar.

   Är man sjuk så ska man tyvärr bara vila. Jag vet att det känns jobbigt men bättere att bli helt frisk, Börjar du känna dig frisk skulle jag börja med att ta en promenad och se hur det klänns? Känns det bra så kan du börja att köra ett lättare träningspass dagen efter. Krya på dig!

   idawarg 2013-06-11 09:28:00
   Svara
 • kan du skriva ett inlägg om vad du anser om havregryn som kolhydratkälla? är det långsamma kolhydrater? är det bra att börja dagen som jag gör, med en portion havregrynsgröt där jag tillstätter antingen äggvita eller proteinpulver?

  Johanna 2013-06-09 17:15:00
  Svara
 • Funkar detta sätt för alla delar av kroppen förresten? Typ magen och benen?

  jjennaa.blogg.se 2013-06-09 16:34:00
  Svara
 • Detta ska jag garanterat testa! Jag vill gärna ha lite snyggare och tightare armar 🙂

  jjennaa.blogg.se 2013-06-09 16:20:00
  Svara
 • Hej, jag har fått en kettlebell och undrar om du skulle kunna tipsa om lite bra övningar man kan göra? Tack för en superbra blogg!

  Sanna 2013-06-09 15:27:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind