Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MINA BÄSTA TIPS FÖR ATT HITTA KONTAKTEN MED RUMPAN

Svar på kommentar…

Hej Ida! Jag har provat många övningar för rumpan bla. din buttkiller men jag känner aldrig att det bränner i rumpan utan bara i låren. Vad kan detta bero på? Gör jag något fel? Vad ska man tänka på?
Tack för en grym blogg!!

SVAR: Hej tjejen! Jag förstår exakt ditt problem då jag också tidigare haft svårt att hitta just stora rumpmusklen (gluteus Maximus). Alla är vi olika byggda och vissa övningar funkar kanon för vissa medan de inte alls funkar för andra. För mig så funkar det tex. inte att göra knäböj till 90 grader för det känns bara i framsida lår, utan jag måste köra hela vägen ner till golvet och upp igen för att hitta kontakten med rumpan.

Kör du just ”Wargens Buttkiller” så testa lyft högre upp och längre ut i varje repetition och knip ihop skinkorna 😀 Haha.

Annars tycker jag att du ska testa utfall med vikter, benpress och höftlyft med vikt. För mig funkar det också bäst att tänka på att pressa ner hälarna i tex. knäböj och benpress. Då får jag mycket bättre kontakt med baksidan och rumpan.

Testa dig helt enkelt fram och hitta din favoritövningar för rumpan. Sedan hjälper det också för mig att börja med en övning där jag vet att jag får kontakt och som ger en brännande känsla i muskeln. Då känner jag muskeln och har därför lättare att hitta rätt muskel i alla andra övningar. Det här funkar för mig på alla muskelgrupper.

Hoppas att något av mina tips hjälper! Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Ida!

  Vill börja med att säga att din blogg är superbra. Hittar alltid bra tips och massa inspiration här!

  Nu till min fråga: Jag jobbar på ett café och äter lunch varje dag på jobbet. Eftersom jag vill äta så nyttigt som möjligt blir det en kycklingsallad med cesardressing varje dag. På kvällen äter jag oftast ägg eller kvarg med bär/frukt/müsli till. Som mellanmål brukar jag få i mig frukt och nötter. Än så länge har jag inte tröttnat men jag undrar om det finns något negativt i att äta så enformigt? Och hur viktigt är det att få i sig varm och tillagad mat?

  Ha en fin dag!

  Frida 2013-06-05 15:03:00
  Svara
 • Jag har också problem att ”använda” rumpmuskeln. För några veckor sedan testade jag dock att göra benböj med mycket tyngre vikt än jag någonsin tidigare provat (20 kilos-stång) och DÅ plötsligt blev det jobbigt i rumpan. Med samma vikt kör jag också utfall vilket också för första gången kändes i rumpan när jag körde denna (för mig :)) tyngre vikt. I övrigt har jag hört att man ska tänka på att i t.ex. utfallssteg ”pressa ut” knät på benet som man har fram, så att knät man har fram inte ”faller in”, det ska också göra att övningen tar mer i gluteus maximus.

  Emma 2013-06-05 13:30:00
  Svara
 • Hej Ida!:) Stort beröm till dig som inspirerar och gör det roligt att träna! Har en fråga till dig! Jag är idag 22 år och har alltid mått bra av att träna mycket! En utmattning och depression har lett till att jag inte mår bra av att fortsätta så intensivt. Jag undrar vad du tycker om det här vecko upplägget: 3 ridpass, 1 1/2 h promenad, 1 yogapass, 3 styrkepass varav ett med ben, armar, mage/rygg. Det här fungerar för mig psykiskt men är det lagom fysiskt? Mitt mål är att ha en stark kropp och en frisk insida:) Lill lördag Kram!

  Maddsan 2013-06-05 10:30:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind