Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LIKA STARK PÅ BÅDA SIDOR?

Har precis kommit hem efter att ha spenderat 90 minuter på mitt andra hem StudioDQ tillsammans med mina starka vänner. Tränade mycket axelstyrka idag vilket är väldigt viktigt i de flesta Pole tricken. Höger axel är fortfarande mycket starkare så nu framöver så kommer mycket fokus ligga på att stärka upp den vänstrasidan.

Efter dagens träning.

I Pole är det precis som i många andra sporter att man lätt skaffar sig en ”favoritsida” som blir mycket starkare och/eller rörligare. Men jag har lärt mig av mina misstag då jag under min danskarriär enbart stretchade, gick ner i spagat, kickade och hoppade med vänster ben. Den här ojämnheten var en av anledningarna till att jag skadade mig i höger hamstring då den både var stelare och svagare och sedan har det påverkat resten av kroppen. Efter många års rehab har det nu börjat jämna ut sig tack och lov och jag ska verkligen försöka att hålla mig jämnstark och smidig och försöka göra Poletricken på båda sidor för att undvika att bli ojämn.

Det är också bra att tänka på att man försöker lägga in ensidiga övningar i sina styrketräningspass. Kör man tex bara maskiner eller knäböj, benpress, bicepscurl med båda armar/ben så är det lätt att man tar i mer med sin starka sida. Kör man däremot med en arm/ett ben i taget som tex. utfall, enbens bencurl, bicepscurl med fria vikter mm. så måste man jobba lika mycket med båda sidor. Det är en bra grej att tänka på när man lägger upp sina pass för att undvika ojämnheter som tillslut kan leda till skador.

Känner ni igen er i det här med ”favoritsidan”? Kör ni mycket ensidiga övningar? Stretchar ni lika mycket/länge på båda sidor? 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej!
  Känner igen mig så himla mycket i detta! Har bara styrketränat hårt i ca 1,5 år och nu upptäckt att högersidan av överkroppen har börjat ta över och det nästan börjar synas och inte bara kännas. Nu blir det några kiropraktorbesök och diciplinerat ensidiga övningar!

  Keep ut the good work!

  Frida 2013-05-27 09:02:00
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Bra att du tar tag i det. Jag själv märkte att jag gjorde mina knäböj helt snett igår så dags att jämna upp 🙂 Lycka till !

   idawarg 2013-05-29 09:32:00
   Svara
 • Hej!

  Jag undrar en sak angående styrketräning. Har sen 3 månader tillbaka börjat styrketräna som ett komplement till min konditionsträning för att gå ner i vikt. Nu har jag däremot ökat i cm runt låren etc. trots att jag äter som förr. Misstänker att jag tränat med för tunga vikter. Undrar därför om det stämmer att om man vill förbränna så ska man träna med så låga vikter som möjligt med fler reps och tvärtom om man vill öka i cm? Vad är ok antal reps och vikt? Jag är relativt vältränad.

  Tack på förhand! Sanna

  Sanna 2013-05-27 07:02:00
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Det stämmer inte riktigt! Läs detta inlägg –> http://idawarg.chic.se/hur-manga-reps-for-bast-resultat-av-styrketraningen/
   Lycka till! Kram Ida

   idawarg 2013-05-29 09:34:00
   Svara
 • Känner igen mig där. Är där just nu. Att ena sidan är mycket svagare och känslan på ena sidan är inte likadant som på den andra sidan. Har gått med det i 4.5 år och nu har jag tagit tag i det på riktigt. Har haft olika sjukgymnast .. slutade bry mig och fortsatte med min hårdträning. ignorerat svagheten på ena sidan tills den dagen det började värka och det började göra ont. Ni där ute som har samma problem, Sök hjälp, ignorera det inte för att det kan bli värre. Nu har min sjukgymnast sagt att jag inte får träna de övningar och dem pass jag gick på. Tränade 1-2 h/dag 6 ggr i veckan och nu 1 timma 2 ggr i veckan! har även märkt skillnaden när det kommer till utseendet på kroppen och hållningen och muskulaturen. Men det gör inget..kroppen är viktigare. Det är ok … ”I’ll be back” För det ska jag.. 🙂 Sååååå Ta hand om era kropp för det är den ni ska leva med resten av ert liv! Peace 🙂 O IDA tack för amazing blogg 🙂

  PP 2013-05-27 02:47:00
  Svara
 • Jag kom att tänka på en sak… Kan det vara tvärtom också? Jag har haft problem med att jag faller in på fotvalven när jag går, vilket leder till problem med fötter, knä, höft, rygg, ja, hela kroppen blir ju liksom sned. Kan det vara så att man, om man har en fysisk ojämnhet, behöver träna vissa delar sidor mer för att jämna ut skillnaden? typ att jag då skulle behöva träna upp muskulaturen på höger sida mer för att den ska hamna på samma nivå som vänster?

  Veronica 2013-05-27 00:17:00
  Svara
 • Jag har inte tänkt så jätte mycket på det där faktiskt. Men ska börja göra det!
  Dock använder jag inte maskiner så mycket när jag styrketränar utan kör mest med fria vikter, så jag tror att jag är ganska jämnstark. Men ska ivf utforska det där och se hur det ligger till på riktigt 🙂
  Däremot är jag exempelvis vigare med högerbenet än vänsterbenet. Men försöker jobba bort det där och verkligen se till att stretcha båda benen lika mycket!

  Sandra 2013-05-26 17:28:00
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Härligt att höra! Fria vikter är kanon 🙂 Ja det är oftast så att man har emr rörlighet på ena sidan och man stretchar hellre lite längre på sin viga sida haha vilket man egentligen borde göra tvärt om 🙂

   idawarg 2013-05-29 09:38:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt