Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BLIR MAN FET AV PROTEINPULVER? VEM KAN ÄTA PROTEINPULVER?

Svar på kommentar…

Hej Ida!

Tack för en fantastiskt bra blogg full av inspiration och motivation, något som verkligen uppskattas 🙂 Jag har alltid haft någon vrickad syn på proteinpulver, är lite rädd för att ta det just då jag har fått för mig att man går upp i vikt och lägger på sig fett! Jag tränar väldigt ofta, gymmar 4-5 gånger i veckan innehållandes både cardio och styrketräning, på sidan om spelar jag även ishockey. Vet, eller har iallafall fått för mig att alla kanske inte ska äta just proteinpulver då det faktiskt kan få den effekten – att man istället för att bygga muskler lägger på sig fett (eller har jag fel?), tror du att jag skulle riskera det? Är väldigt dålig på att få i mig just protein efter träning så är sugen på att klicka hem ett proteinpulver för att göra shakes och kanske några andra ”bakverk” som proteingröt, pannkakor etc. VILKET skulle du rekommendera då? Om jag bara tänker köpa ett? 🙂

kram

Mathilda

SVAR: Hej Matilda och tack snälla för din kommentar 🙂 Du är inte ensam om att tro det här om proteinpulver och jag kan inte förstå vart de här spekulationerna kommer från? Proteinpulver är nästen helt och hållet rent protein och det är väldigt svårt att lagra in som fett. Tränar man mycket är kroppen i stort behov av protein för att bygga muskler. Protein är byggstenar för kroppen medan kolhydrater och fett är bränsle/energi. Alla kategorier behövs men protein är det näringsämne som du behöver vara minst rädd för ska lagra in sig som fett i kroppen. Ingen behöver äta proteinpulver, men det är ett enkelt och smidigt sätt att få i sig protein.

Förklaring på det… Ibland kan det vara krångligt att ta med sig proteinrika mellanmål i väskan som tex. kött, fisk, fågel, ägg, mejeriprodukter. Istället för att ta med dig en kycklingfile att äta efter träningen så tar du med en proteinshake.

Så det här med att man måste träna för att äta proteinpulver stämmer inte heller utan har man svårt att ta med sig proteinrika mellanmål så kan en proteinshake vara kanon till mellanmål även för en person som inte tränar.

Jag använder mig av Fitnessgurus protein och äter ONE BAKE som är helt naturligt och smakar ingenting. Det är också värmetåligt så perfekt att ha det i gröten eller när man bakar. Vill man ha något med smak så rekommenderar jag ONE Isolate från Fitnessguru. Min favorit är French Vanilla men alla smaker är goda.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Men det står Liw lactose men vad innebär det? Är väldigt laktoskänslig… Har du något annat tips då? Känner till one egg, men det är inte naturellt och har sötningsmedel..

  Sally 2013-05-29 17:23:00
  Svara
 • Vad händer om man värmer vanligt proteinpulver? Denaturerar proteinet och mister sin funktion helt? Eller finns det protein kvar som kroppen kan ta upp?

  Nora 2013-05-14 18:07:00
  Svara
  • Svar på Noras kommentar.

   Det finns protein kvar men konsistensen blir läskig och jag tycker inte att det smakar så gott :S

   idawarg 2013-05-15 11:24:00
   Svara
 • Varför äter man proteinpulver, är det bara för att bygga muskler? Eller alltså jag fattar inte… Förlåt för en kanske konstig fråga. Men jag vill verkligen veta. Skulle vara väldigt tacksam ifall du gav mig ett svar! Och vart kan man köpa det? Kram!

  - 2013-05-14 15:47:00
  Svara
 • Din blogg är sjukt inspirerande och bra. Varje gång jag klickar in här så hittar jag alltid något bra och intressant att läsa om. Fortsätt så! 🙂 Men just det proteinpulvret är ju ganska dyrt, Vet du någon som är ungefär lika bra men kostar mindre? Hur lång tid måste man äta efter träningen om man tar en proteinshake direkt efter?

  Tacksam för svar! kram
  Elinn – elinnchanel.spotlife.se

  Elinn 2013-05-14 12:52:00
  Svara
  • Svar på Elinns kommentar.

   Jag kan helt klart rekommendera Whey FX. Flera goda smaker och billigt. Skrev lite om det på: http://shoppabra.se/det-godaste-och-billigaste-proteinpulvret-whey-fx/

   ShoppaBra 2013-05-23 16:33:00
   Svara
  • Svar på Elinns kommentar.

   tack snälla för din fina kommentar 🙂 Fitnessguru har bra och prisvärt protein 🙂 –> http://fitnessguru.se

   idawarg 2013-05-15 11:27:00
   Svara
 • Jag har en fråga som inte direkt har med inlägget att göra men hoppas att du kan svara i alla fall. Jag jobbar som säljare i ett bageri där de även säljer bakelser och choklad i Frankrike. Jag jobbar oftast 8 timmar i streck utan någon direkt rast eller lunchrast. Jag undrar då om du har något tips på något jag kan ta med till jobbet och äta när jag jobbar, för ofta hinner jag bli rätt så hungrig och då blir det lätt att man äter en croissant eller liknande vilket inte alls är särskilt nyttigt. Jag har testat ta med banan och det funkar hyfsat. Men jag skulle gärna vilja ha tips på andra enkla nyttiga mellanmål/små måltider jag kan ta med.

  Johanna 2013-05-14 12:34:00
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Proteinshake eller smoothie är kalas att ta med sig 🙂 Kokt ägg funkar också bra och håller sig länge i väskan

   idawarg 2013-05-15 11:28:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt