Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR STRETCH VIKTIGT

Efter en hel dag på rumpa framför datorn igår så var det så skönt och befriande att ta en lång promenad i den härliga vårsolen. Man blir så pigg och glad av ljuset och solen 🙂

Efter promenaden så begav jag mig till StudioDQ och 1 timmes stretchklass. SÅ SKÖNT! Efter att jag slutat med dansen så stretchar jag nästan aldrig själv längre, vilke är lite synd.

Det finns många åsikter om stretch är bra eller inte och jag är en av dem som absolut är för stretch. Det kan uppkomma många skador om man inte har tillräcklig rörlighet i kroppen och med stretch kan man förebygga och lindra skador som tex. ryggont, löparknä, stel nacke mm. Jag personligen känner också att jag får bättre återhämtning om jag stretchar igenom kroppen ordentligt 1-2 gånger i veckan.

Vad tycker ni? Stretchar ni?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Annars finns appen #minskatmotstånd och appen #ökadstyrka Efter som dom kom redan 1976 så är det öppen källkod numera. alltså patent rätten gått ut så du behöver inte betala allt för mycket för den.

  rebbex 2013-05-07 18:18:00 http://twitter.com/rebbex1
  Svara
 • Hejsan Ida, jag har en fråga till dig! Jag har gymmat och konditionstränat i några år nu men jag har problem med dålig hållning. Alltså mina axlar åker ”framåt” hela tiden. Försöker rätta upp mig under dagen när jag känner av att jag säckar ihop liksom. Har du någon bra övning för att få bak axlarna?

  Tack på förhand! 🙂

  Jenny 2013-05-07 16:07:00
  Svara
 • Jag tycker också det är viktigt med stretch, men framför allt är det ju så himla skönt!! Stretchar varje dag just nu för att bli vigare 🙂

  Alexa 2013-05-07 13:05:00
  Svara
 • Älskar att stretcha!! Men jag undrar vad det är för stretchklass du går där, hittar inget på hemsidan och jag är jätteintresserad!! Kan man ta bara enstaka klasser? Vet du vad det kostar eller har du någon länk eller något haha?:)

  Hedvig 2013-05-07 11:06:00
  Svara
  • Svar på Hedvigs kommentar.

   ja stretch är så skönt 🙂 Klassen heter Flex NL legs och Flex NL B&S och är på måndagar 19-20 –> http://www.studiodq.com/se/våra-kurser/när-vill-du-träna/schema-v.-13-20-15713983

   Här hittar du priserna –> http://www.studiodq.com/se/våra-kurser/priser-9493845

   idawarg 2013-05-07 11:22:00
   Svara
 • Hej ida! Vilken stretch kan motverka löparknä?

  Louise 2013-05-07 09:31:00
  Svara
 • Jag håller med, stretching är superviktigt!
  Jag har en fråga till dig gällande Body pump, har läst att det inte är bra, vad tycker du? Tror du att man kan bygga muskler på body pumpen om man är nybörjare och vill gå ned i vikt?

  Ida 2013-05-07 09:22:00
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Att bygga muskler på BodyPump är svårt. Jag gillar inte BodyPump som en träningsform att köra regelbundet flera gånger i veckan. Svårt att göra rätt teknik och ha rätt vikter då man inte hinner byta eller orkan/hinner göra rätt teknik. Många skadar sig på dessa klasser.
   Bodypump är mer uthållighets träning och för att bygga bör du satsa på tyngre styrketräning med 10-15 reps och mer vila mellan seten än BodyPump. Bästa, Ida

   idawarg 2013-05-07 11:27:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt