Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR FÅR JAG KONTAKT MED RUMPAN? JORDNÖTSSMÖR BRA DÅLIGT? ÄTA EFTER TRÄNING? HUR TRÄNAR MAN SPENST?

Svar på kommentarer…

1. Jag har jättesvårt att komma i kontakt med rumpan samt sneda magmuskler. Har du något tips?
2. Har du några bra övningar för att träna bort sina ridlår? (vet att det inte går att punktförbränna men hur tränar man där?)
3. Är jordnötssmör bra eller dåligt? Jag gör eget med jordnötter & lite olja och jag och min mamma är riktigt oense om det är nyttigt eller onyttigt haha!
4. Har du någon bra (stretch?)övning för att kunna trampa ner hälen mer? Opererade när jag var liten och gjorde aldrig någon sjukgymnastik så jag är stel som en pinne där nu, vilket är otroligt opraktiskt både när jag rider, tränar och när jag ska stretcha .. :/
Tack för en toppenblogg & jag ber om ursäkt om jag råkade skicka två kommentarer, datorn laggade hehe :b

SVAR:

1. Ja när det gäller rumpan så har jag haft samma problem. I början kände jag ingenting i rumpan i tex knäböj utan det tog bara i framsidalår. Testa att gå lite djupare och pressa ner hälarna i golvet. Funkar inte det så testa att göra övningar med egen kroppsvikt för att få kontakt och hitta musklerna. När man väl har hittat dem så är det enklare att aktivera dem i tex knäböj. De här 2 övningarna nedan funkar för mig…

Höftlyft.

”Wargens Buttkiller”

När det gäller magen så gör övningarna sakta och lägg gärna en hand på de musklerna du ska träna för att enklare hitta kontakten.

2. Du kan göra benen fastare genom att träna styrketräning. Men för att få bort fett så är det en sund kosthållning och träning som gäller.

3. Naturellt jordnötssmör är kanon i rätt mängd. Vill man tappa i vikt så ska man inte överdriva konsumtionen då det innehåller mycket kalorier.

4. Skulle råda dig att besöka sjukgymnasten igen för att få övningar och stretcher för vaden. Annars testa de här 2 stretcherna…

Hej Ida!
Jag är 14 år och åker konståkning ca 5 dar i veckan nu är dock säsongen slut och vi övar mark. Jag har några frågor till dig:
1.Jag äter frukost ca 7 lunch i skolan ca 11-12 och lagad mat när jag kommer hem (bra nyttig mat) sen åker jag och tränar i två timmar och efter kanske jag äter ett äpple påväg hem och sen kvällsmat när jag är hemma ex stekt ägg elr macka. Min skolsköterska säger att jag inte får äta kvällsmat när jag kommer hem om jag äter ett äpple även om jag är hungrig får jag bara äta ett äpple efter träning. Mår dååligt pga av detta.. jag är smal på gränsen till för smal så aa vad tycker du? jag undrar också pga detta om jag är för tjock?? Jag väger ca 58/59 och är 165cm
2. hur kan man träna mjölksyratålighet jag behöver det för konståkningen och undrar om du har några bra övningar? 🙂
3.Hur kan man träna spänst och splithopp? Spänst tänker jag på för hoppen i konståkningen och split/spagat hopp gör vi på isen så hur kan man öva upp de å¨marken? 🙂
Tack Ida för att du är en sån bra inspiration och förebild. När allt känns skit går jag in på din blogg och det får mig se allt lite ljusare!! <3

SVAR: Tack snälla fina du för din kommentar! Den värmde 🙂 <3

1. Herregud det var det värsta jag har hört. Ge mig numret till denna skolsköterska och jag ska personligen ringa upp henne och skälla ut henne! Efter att du har tränat är det viktigare än någonsin att du får i dig mat och gärna en stor middag. Kroppen behöver byggstenar för att kunna bygga muskler och energi för att kunna återhämta sig, så lova mig att du fortsätter att äta efter träningen? Du har absolut ingen övervikt!

2. Att stå i plankan eller jägarvila är toppen. Ta tid och stå så länge du orkar och försök sedan slå din tid. Du kan också köra tex snabba löpintervaller. Ex. Hitta en backe på 100-200m. Spring så snabbt du kan upp och jogga ner ca 10-15 gånger utan vila.

3. Det bästa är att bara hoppa. När jag tränade mina danselever för att förbättra spensten i tex splitthopp så körde vi 2-5 hopp på raken. Börja att göra 2 splitthopp utan vila (spelar ingen roll hur det andra hoppet ser ut). Se till att hoppa från tårna och landa mjukt genom tårna. Ha bra skor med stötdämpning på när du tränar upp hoppen så du inte skadar dig.

Lycka till! Kram Ida

Snyggt splitthopp av en discotjej som heter Zara Hedman.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej! Tack för att en så bra träningsblogg som din finns! Väldigt inspirerande 🙂 jag har några frågor. När jag gör situps så skakar min överkropp jättemycket! Har jag för svag core då? Och hur är den snabbaste vägen till platt mage? Kram

  Sara 2013-05-07 06:35:00
  Svara
 • Hej! Jag tränar mycket och tänker på vad jag ska äter både före och efter träningen. Jag äter banan och kvarg i princip varje gång så det kan bli lite tjatigt, så jag skulle vilja ha lite fler förslag. Även hur MYCKET jag behöver äta innan och efter träning, för det kan bli ibland att jag nog äter lite för lite för att jag inte vill äta mer än vad som behövs.
  Om jag till exempel springer 6 km och kör ordentligt med styrka (dvs ganska hård träning för mig) – hur mycket behöver jag äta då och vad? Skulle du kunna lägga ut några alternativ på vad du brukar äta innan/efter hård träning?
  Jättebra blogg 🙂

  Lydia 2013-05-06 22:16:00
  Svara
 • Det där är inte Sofie, det där är jag hehe 😉 kram! / Zara Hedman

  Zara 2013-05-06 19:53:00
  Svara
 • Det är Sara Hedman på bilden 🙂

  Jessica 2013-05-06 18:24:00
  Svara
 • jordnötssmör är aldrig bra. Du kan ju alltid prova ringa claes weden för en bättre mapp till combat 15. Han har tydligen fina kontakter på mapp sidan. Vi har ju Cindy fin spänst pole tränad regnbågad.

  rebbex 2013-05-06 17:50:00 http://twitter.com/rebbex1
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt