Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

6 BÄSTA TIPSEN FÖR ATT KUNNA MOTSTÅ SÖTSAKER

När jag kom till jobbet imorse så såg det ut så här…

Haha, fukosten är serverad!

Tycker det kan vara trevligt med godsaker om det händer någon gång ibland men på många arbetsplatser är det en vana/tradition att det alltid ska finnas sötsaker eller bakelser till fikat. Är man då en person som vill dra ner på socker och har ett sockerberoende kan det vara väldigt jobbigt att hela tiden bli frestad.

Här kommer mina 6 bästa tips för att motstå sötsakerna…

1. Ät ordentligt under morgon och förmiddag. Se till att äta en ordentlig frukost, ett mellanmål innan lunch och en ordentlig lunch. Äter man stabilt under förmiddagen håller man sig bra på det resten av dagen och det blir mindre chans att man faller dit för sötsaker under eftermiddagen/kvällen.

2. Ät mycket protein. Protein håller man sig mätt på länge och misnkar chanserna att ta till sötsaker. Tips på protein är Fisk, fågel, kött, ägg, keso, kvarg, proteinpulver.

3. Ha ett eget skafferi. Bunkra upp med ”nyttigt snacks” som du kan ta till om sötsuget skulle komma. Jag har alltid naturella nötter, proteinbars, rawfoodbars, jordnötssmörproteinpulver mm. i väskan eller i mitt lilla skafferi på jobbet.

4. Drick Kaffe eller Te. När jag slutade med sötsaker så var kaffe min räddning. Vid varje fika så tog jag en god kaffe istället för en bulle. Men är du en sådan som blir sugen på bulle bara du hör ordet kaffe så kanske det inte är någon bra ide. Ett tips då är att ta en god proteinbar till kaffet istället.

5. Tuggummi eller sockerfri halstablett. Sätter sötsuget in tycker jag att tuggummi eller en sockerfri halstablett funkar kanon dels för att man får något att tugga på och dels för att man känner sig fräsch i munnen och inte vill förstöra det med att stoppa in något mer i munnen. Att bortsa tänderna funkar också bra. 

6. Ät nyttiga fetter. Att äta nyttiga fetter gör att du får en skön mättnadskänsla och håller dig mätt länge. Häll härlig olivolja över salladen, ät avokado, naturella nötter, kokosolja, frön, naturellt jordnötssmör mm.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Skriv mer om ditt jobb?:) http://lanjas.com/

  lanja 2013-04-25 12:41:00
  Svara
 • […] 3. Läs mina inlägg Bli av med ditt sötsug och 6 bästa tipsen för att motstå sötsaker. […]

  VARFÖR GÅR JAG INTE NER I VIKT? HAR JAG FÖR LITE UNDERHUDSFETT? | Ida Wargs träningsblogg 2013-04-24 12:00:25 http://idawarg.chic.se/varfor-gar-jag-inte-ner-i-vikt-har-jag-for-lite-underhudsfett/
  Svara
 • Hej Ida!
  Har tränat ett par månader och har märkt stor skillnad på min kropp. Men har fortfarande kvar ”kärlekshandtagen” det är som det ändå som inte vill försvinna. Vet att det inte går att punktförbränna men har du nån bra övning som tränar sidomusklerna?
  Sen undrar jag vad som är bästa.. Kan få ett sjukt chokladbehov ibland på helgerna och vill inte trycka i mig en chokladkaka, provade att äta en ”matersättare” med chokladsmak ist och det känns som att det borde vara bättre, blev dessutom mätt och hade inget sug på sötsaker efteråt heller. Men vilken av alla ska man välja ? Tacksam för svar.

  Becca 2013-04-21 14:51:00
  Svara
 • Jättebra råd Ida! Men det är viktigt att inte glömma att äta en del kolhydrater av bra näringstät kvalitet också för att slippa sötsug. Kolhydratbrist ger också sockersug och man behöver ordentligt med energi för att orka leva ett aktivt liv. Ha det bra och lycka till med dansen!/ Leg. dietist Anna

  Anna 2013-04-20 16:57:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga som jag verkligen hoppas du hade kunnat svara på! Jag har ätit lchf i sju veckor samt tränat 3-4 ggr i veckan under denna tiden. Jag vägde 87 kg i början till mina 166 cm och vill gå ner till 60. Under dessa veckor har jag knappt gått ner 5 kg, men det värsta är att det gått upp och ner. En vecka gick jag upp 2 kg! Vad kan detta bero på? Förstår ingenting och känns meningslöst när vågen inte visar något. Hälsningar Caroline!

  Caroline 2013-04-20 11:34:00
  Svara
 • vad tycker du om PWO? använder eller har du använt det?

  carolina 2013-04-19 23:25:00
  Svara
 • Hej Ida! Hur många gånger i veckan bör man vara ute och jogga för att förbättra sin kondition snabbt? 🙂 svara gärna i ett inlägg/videoblogg eller i min mail! 🙂

  elin 2013-04-19 22:41:00
  Svara
 • Tack för en bra och inspirerande blogg!
  Vart jobbar du som bjuder på en sådan frukost? 😉

  Malin 2013-04-19 21:42:00
  Svara
 • Snälla skulle du kunna lägga upp ett inlägg på ditt dagliga intag av mat? Jättenyfiken samt undrar hur, när o vad man bör äta under en dag.
  Måste också säga att din blogg verkligen inspirerar!♥

  Anna 2013-04-19 20:25:00
  Svara
 • Hej Ida! Tack för alla bra tips du ger! Jag har dock en liten fråga om vad jag ska göra om jag ändå råkar äta lite av fredagsfikat eller godiset? Jag känner mig ofta besviken om jag ”fuskar” och så hamnar jag i en spiral av tanken att dagen ändå är förstörd.. Och så hamnar det mer godis i lilla magen. Har du några bra tips till hur jag ska tänka?

  Amanda 2013-04-19 16:12:00
  Svara
 • Dock är det väldigt VIKTIGT att påpeka att proteinpulver innehåller sötningsmedel som kan trigga igång sötsuget ordentligt och köpta proteinbars är i princip samma sak som en snickers fast med högre proteinhalt. Så att tipsa om en proteinbar till kaffet hade inte jag gjort i alla fall. OM det nu inte är hemmagjorda där man själv kan kontrollera innehållet. Tyvärr många som är okunniga i ämnet och tror att det är supernyttigt med proteinbars :/

  Annelie 2013-04-19 14:13:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind