Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄTA EFTER MAGSJUKA?

Fy säger jag bara! Hade hur mycket roligt som helst inplanerat denna helgen men så åker jag på världens maginfluensa. Har legat i fruktansvärda magkrampor från 11.30 igår fram tills nu och har endast fått i mig 1 glas vatten som självklart åkte ur med en gång. Så typiskt! Hade inte ens önskat min värsta fiende att vara med om det där!

Vaknade nu av världens huvudvärk och hunger pga. att jag inte lyckats fått i mig något. Tanken på mat just nu får mig att må illa, men måste äta. Behöver era tips på vad man kan äta som är snällt för magen?

Just nu försöker jag med en tallrik naturell yoghurt och en banan, men går så där…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • jag hade också maginfluensa för inte så länge sen och då var tydligen blåbärs soppa bra! Prova de!

  Frida 2013-03-25 00:22:00
  Svara
 • Eftersom magen går på högvarv hela tiden behöver du äta sånt som är lättsmält för magen och sånt som bara går igenom liksom. Vitt bröd brukar vara bra att börja med t. Ex smörgåsrån. KryaKrya! Kram

  Lisa 2013-03-24 20:32:00
  Svara
 • Vad som är både gott och väldigt skonsamt för magen är blomkålspurré. Koka blomkål, men inte för hårt. Mixa den sedan, tillsätt kryddor efter smak, och blanda gärna ned lite kokosfett för att öka energimängden nu när du är sjuk och inte fått i dig något. Blomkål i sig är ju väldigt energifattigt! Detta är fint att göra med även broccoli. Testa att frysa bananbitar och ät dom lite halvfrusna. Det är både snällt och gott 🙂 Krya på dig!

  Antonia 2013-03-24 19:00:00
  Svara
 • Usch vad trist, krya på dig!

  Paula 2013-03-24 18:07:00 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • Jag kommer ihåg att jag fick rådet av mamma att äta smörgås på vitt bröd utan pålägg, något lättsmält utan fibrer som magen inte behöver jobba så mycket med. Jag tror man ska undvika mejeriprodukter så mycket som möjligt, kanske testa lite hälsofil men inte mer.

  Ida L 2013-03-24 15:57:00
  Svara
 • Inget syrligt! Jag lovar att det blir värre då, kan fortfarande inte dricka äppejuice sedan senast :/ usch..

  Arwen 2013-03-24 13:09:00
  Svara
 • Drick te, gärna grönt som är mildare för magen, med bra honung i (ingen mjölk). Teet lugnar magen och honungen ger dig snabb näring. Skorpor och rostat bröd brukar funka. Tänk ”snäll/mild mat” för magen de närmaste dagarna. Ät probiotika-tabletter (bra bakterier för magen så du stärker kroppens immunförsvar). Kör med handsprit i dessa magsjuke/influensatider (jag har slutat att ta i hand när jag hälsar just nu…). Krya

  Vårlängtande Ylva 2013-03-24 12:58:00
  Svara
 • För mig funkar konstigt nog oboy!! Drick långsamt med en liten sked, det funkar för hela min familj iallafall! Krya <3

  linda 2013-03-24 12:12:00
  Svara
 • Hej där! Proviva blåbär är riktigt bra och youghurt med banan som du skriver. Havregrynsgröt och kokt mat, fisk och kyckling är bra för magen! Broccoli och zucchini till det är snällt för magen! Lycka till och hoppas du kryar på dig!

  Karin 2013-03-24 11:52:00
  Svara
 • avslagen cola, vitt rostat bröd (ev med smör), blåbärssoppa. Krya på dig!

  Julia 2013-03-24 10:44:00
  Svara
 • Risavkok, kokta grönsaker,kokt fisk och blåbärspuré. Tänker på dig! <3

  Celina 2013-03-24 10:41:00
  Svara
 • Torsk, vitt ris, vitt bröd. Avslagen cola är bra att dricka. Kanske inte så nyttigt men det är viktigt att få i sig snabb energi som är lätt för kroppen att jobba med. Den orkar inte med fibrer och fullkorn efter en maginfluensa. Små portioner och ät långsamt! Krya på dig! Styrke kramar

  Linda 2013-03-24 10:16:00
  Svara
 • Åh nej hoppas att du blir frisk snart! 🙂

  Emilia 2013-03-24 10:15:00
  Svara
 • Cola är bra vid illamående men i annat fall ska man undvika socker o mjölkprodukter då magen ofta hamnar i ett laktostillstånd när man har varit magsjuk!
  Vitt bröd kex o smörgåsrån är bra direkt efter likaså blåbärssoppa. Vissa tycker magen stabiliserar sig lite mer med actimel/proviva/activia yougurt då dessa innehåller bra bakterier för magen 🙂 krya på dig!

  Camilla skarps 2013-03-24 10:15:00
  Svara
 • Knäckebröd och färskpressad apelsinjuice. Något man kan äta småbitar av och ha framme länge utan att det blir dåligt. Salta kex eller popcorn är bra också så man får i sig salt 🙂

  Tessi 2013-03-24 10:02:00
  Svara
 • Jag blev sådär jobbigt magsjuk i somras. Åt inget på flera dygn och spydde galla. Jag drack massa resorb under tiden men det spydde jag bara upp. Dagarna efter fick jag i mig grönsakssoppa, vitt bröd med smör och ost och cola. Inte jätteroligt men jag behövde energin och då gick det lättare med vitt bröd än mörkt. Krya på dig!

  Eva 2013-03-24 09:58:00
  Svara
 • Avslagen cocacola och knäckebröd är klassiskt vid illamående. Testa det

  Edith 2013-03-24 09:50:00
  Svara
 • Blåbärs soppa!

  Pethra 2013-03-24 09:49:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind