Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DET NYTTIGA MOROTSBRÖDET

Några av er har testat att bakat morotsbrödet jag la upp recept på för någon vecka sedan. Mitt blev kanon, men några av er har haft problem med att det blivit för blött/vattningt.

Har gått igenom receptet 100 gången för att se om jag missat att skriva något, men det har jag inte. Jag tror att det kan bero på morötterna och att vissa morötter innehåller mer vätska än andra. Testa att lägga dem i hushållspapper och pressa ur vatten ur de rivna morötterna innan ni mixar dem till en smet. Ta också ur brödet ur formen direkt efter gräddning och låt det svalna på galler med handduk över ordentligt innan ni skär upp det. Funkar inte det så testa gör små frallor/tekakor och grädda ca. 1 timme istället.

Själv njöt jag ev en skiva morotsbröd med Creme Cheese och kalkon till kaffet i söndags. Helt underbart! Yummie! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Mitt bröd blev perfekt i konsistens, smaken däremot…. jag brukar verkligen inte vara kräsen men antingen gjorde jag något galet eller så var detta helt enkelt inte min grej. Jag kämpade tålmodigt med min skiva medan pojkvännen spottade ut direkt, haha. Där fick jag för att jag försökte få in hälsosamma alternativ.. Men smaken är som baken 🙂 Kul med recept iaf, fortsätt gärna med det. Kanske hittar jag en annan favorit istället! 🙂

  Victoria 2013-03-22 16:48:00
  Svara
 • Jag bakade brödet i söndags och det är det godaste brödet jag ätit. Kanske någonsin 🙂 Jag hade en rätt liten form så jag gjorde hälften av satsen och det blev perfekt i konsistensen. Kan vara ett tips till er som haft lite trubbel. Ida- tack för att du bjussar på så grymma recept, på så bra träningstips och så smittande pepp och inspiration!

  Emma 2013-03-22 00:14:00
  Svara
 • Okej – en fråga… I många ”hälso”-bloggar läser man om kokos-olja… Vad är detta för något? Och framför allt var kan man få tag på det? Jag har kikat lite i matvarubutiker men inte hittat det. Varför är detta så bra, t.ex. att ha på gröten? 🙂 

  Ska definitivt prova baka detta brödet någon helg! Verkar supergott, måste bara ha min kille på plats så att han kan göra jobbet. Han är lite bättre i köket än vad jag är 😛

  Mikaela 2013-03-21 16:29:00
  Svara
 • ja mitt blev också allt för blött trots att jag förlängde tiden i ugnen, men är ganska övertygad om att det skulle blivit bättre om man kramat ur morötterna innan eftersom man skulle ha i så stor mängd som 1 kg!!

  Linda 2013-03-21 15:59:00
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Ja jag tror att det beror på morötterna och hur vattniga de är. Jag kramade inte ur mina och fick jätte  bra brödskivor och det höll ihop. Men testa att krama ur för brödet är verkligen kanongott 🙂

   idawarg 2013-03-21 16:14:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind