Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ENKELT GOTT NYTTIGT MOROTSBRÖD – RECEPT

Här kommer recept på ett nyttigt, enkelt, gott, glutenfritt, mjölkfritt, saftigt morotsbröd som är Paleo vänligt. 

Ingredienser: 1 kg morötter2 dl pumpakärnor2 dl solroskärnor1 dl krossade linfrön1 dl skalade sesamfrön1 tsk salt4 ägg.

Gör så här: Sätt ugnen på 175grader. Skala och riv morötterna. Lägg alla frön i en bunke och mixa dem till ett frömjöl. Tillsätt salt och rör om. Häll i 2/3 av de rivna morötterna och mixa allt till en smet. Vispa äggen i en skål och häll i resterande rivna morötter och ägg och rör om ordentligt. Smörj en brödform med kokosolja/fett. Häll i smeten och strö lite sesamfrön över. In i ugnen i ca 80 min. 

(OBS! Några har haft problem med att brödet blivit vattnigt och det tror jag beror på morötterna. Testa att pressa ur vatten ur morötterna med hushållspapper innan ni mixar dem. Ta också ur brödet ur formen direkt efter gräddning och låt det svalna på galler ordentligt innan ni skär upp det. För mig funkade det topp, men funkar det inte för er så testa gör små frallor/tekakor och grädda ca. 1 timme istället.)

Låt det svalna. Servera med kokosolja (eller creme cheese för er som äter mjölkprodukter) och kalkon och en kopp te eller kaffe. MUMS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
  • Vill bara informera om att bilderna på brödet inte syns.

    Anneli 2017-07-13 19:31:06
    Svara
  • Har brödet i ugnen just nu o doften känns bara såå god…så de ska bli spännande 🙂

    Paula 2014-02-06 19:02:00
    Svara
  • Har precis bakat detta bröd. Det blev perfekt och supergott

    Lena 2013-10-26 12:51:00
    Svara
  • Vet du på ett ungefär hur många kalorier en skiva blir ? 🙂

    sassa 2013-08-27 12:06:00
    Svara
  • […] Eftersom jag kommer fokusera en hel del på hälsosam kost tänkte jag börja med ett inlägg om ett morotsbröd som jag hittade på Ida Wargs blogg http://idawarg.chic.se/enkelt-gott-nyttigt-morotsbrod-recept/ […]

    Nyttigt Morotsbröd | MariaSaandberg 2013-07-17 18:40:11 http://mariasaandberg.wordpress.com/2013/07/17/nyttigt-morotsbrod/
    Svara
  • Love it! Just made this one! Sitter o äter det just nu! Fast gjorde knäckebröd av det.. hade riven morötter, sötmandlar, chiafrön, linfrön, solrosfrön, ägg o lite peppar och salt .. o hade i några droppar av olivolja.. ;D huuuuur gott som helst.. jag som inte äter bröd! Nu kan jag äta det varje dag 😀 o fortfarande vara nyttig ;D Tack så mycket för receptet.

    Healthy 2013-04-08 15:40:00
    Svara
  • Hej Ida! Älskar din blogg, du verkar vara en riktigt härlig människa! Jag undrar hur många kcal/skiva brödet innehåller och om det går att frysa? 🙂

    Nathalie 2013-03-29 15:59:00
    Svara
  • […] av er har testat att bakat morotsbrödet jag la upp recept på för någon vecka sedan. Mitt blev kanon, men några av er har haft problem […]

    DET NYTTIGA MOROTSBRÖDET | Ida Wargs träningsblogg 2013-03-21 13:48:22 http://idawarg.chic.se/det-nyttiga-morotsbrodet/
    Svara
  • Hej! Jag är sugen på att testa detta morotsbröd men lite orolig efter allas misslyckanden. Ida – var det något som hade glömts bort i receptet? Kan man baka ett bröd utan bikarbonat eller jäst? Älskar ditt äppelbröd som du tipsade om för ett tag sen 🙂 🙂

    Emma 2013-03-15 21:56:00
    Svara
  • ska man vispa äggen med elvisp eller räcker det för hand ? 🙂

    Denisesandvall 2013-03-15 20:29:00
    Svara
  • Hej. Testade de idag, men tycker de blev kletigt fast jag hade inne de i 80min, ska de vara de?

    Anna_Me_87 2013-03-14 22:45:00
    Svara
  • Har du mixat fröna och morötterna ordentligt? Sedan måste man låte brödet svalna helt innan man skär upp det.

    idawarg 2013-03-14 10:08:00
    Svara
    • Svar på idawargs kommentar.

      Fröna var som ett mjöl och brödet svalnade över natten, dock var den kvar i formen. Jag tänkte att det kanske blir för mycket vätska? Ska man krama ur morötterna eller så innan man blandar allt?

      Maja92_r 2013-03-14 17:14:00
      Svara
  • Superkul att du lägger upp recept, det uppskattas verkligen! Testade att göra brödet igår men efter 80min i ugnen var det fortfarande vattnigt. Testade att ha det inne i ugnen i 20min till, sen ytterligare 20min och sen 30min men det var fortfarande inte bra. Smaken är god men det är lite svårt att få till en bra brödskiva med smetigt bröd. Vad är det som gjorts fel?

    Maja92_r 2013-03-14 10:55:00
    Svara
  • Wow, vad gått det ser ut!

    Nomaden 2013-03-13 09:15:00 http://nomadenes.blogspot.com/
    Svara
  • jag skulle gärna vilja prata med dig, jag har lagt upp en video på youtube gällande detta, här är en länk som går till videon, som spelas upp på youtube

    Claes-Göran Olofsson 2013-03-13 03:00:00 http://www.facebook.com/claesgoran.olofsson
    Svara
  • Hej Ida, den ser super god ut! jga måste bara dubbel kolla att det verkligen ar inget mer än morötter, kärnor,frön, salt och ägg i brödet? inget vatten , ingen olja alls?? det låter for bra for att vara sant:-)

    Amanda K 2013-03-12 20:17:00
    Svara
  •  http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=662207
    LV KORT AUKTION

    hejsan 2013-03-12 19:29:00
    Svara
  • Nu står mitt bröd i ugnen. Spännande :))

    Linda 2013-03-12 19:17:00
    Svara
  • Super bra och inspirerande blogg. Jag ska testa det brödet, det såg riktigt gott ut! 🙂

    Ellen 2013-03-12 17:10:00
    Svara
  • Antingen är jag blind, men vad har du för grader på ugnen? 🙂

    alexxali 2013-03-12 09:18:00
    Svara
  • Åh toppen! Jag har som du ibs och försöker äta glutenfritt! Men hur mixade du fröna? Med stavmixer eller hur gjorde du?
    Superbra tips och blogg 🙂

    Hannacj 2013-03-11 21:46:00
    Svara
  • Detta ska jag testa 🙂 Kan du tipsa om hur man kan göra någon nyttig variant av sylt? alltså utan socker och sånt.

    Linda 2013-03-11 21:14:00
    Svara
  • ÄLSKAR DINA RECEPT!!! Dom är såsåså uppskattade! 

    Pia 2013-03-11 20:14:00
    Svara
  • Hej Ida! Jag är en tjej som verkligen vill träna upp min kondition då den jag har är alldeles för dålig. Jag orkar knappt springa 1km och vill så gärna klara att springa en 5km runda som jag har här hemma. Problemet är att jag inte riktigt vet hur jag ska träna för att få upp konditionen eller hur man ska lägga upp ett schema och undrar ifall du kanske kunde skriva ett inlägg om hur man tränar just konditionen och ett kanske litet schema eller nått för nybörjare? Skulle bli så glad Tack för mig! 🙂

    Nea 2013-03-11 20:06:00
    Svara
  • Vad är din inställning till Tacos, good or bad? 🙂 

    Amanda 2013-03-11 18:40:00 http://amandabyman.spotlife.se/
    Svara
  • Älskar dina recept! Uppskattas väldigt mycket, fortsätt med det! 🙂

    Antonia 2013-03-11 16:57:00
    Svara
  • ser riktigt gott ut! det här vill jag prova någon dag!

    Lovisa 2013-03-11 16:33:00 http://lmode.spotlife.se/
    Svara
  • Hur hårt ska man vispa äggen?:-)

    Jenny 2013-03-11 15:52:00
    Svara
  • gott 😀

    Felicia 2013-03-11 15:04:00 http://feliciaholmgren.blogg.se/
    Svara
  • Låter gott och enkelt! Ska morötterna fin- eller grovrivas?

    Aa 2013-03-11 14:36:00
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger