Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÅ FÅR DU SNYGGA OCH VÄLTRÄNADE ARMAR!

RUBRIK ÖNSKAD AV ER.

Hur får man snygga, vältränade armar som inte är förstora? Det har jag också undrat i många år och har aldrig riktigt förstått varför jag inte lyckats då jag tränat så mycket? Men nu vet jag, jag har ju inte tränat tillräckligt mycket styrketräning!

De flesta tjejer är rädda för att träna för mycket och för tung styrka för överkroppen då de tror att man ska bli för biffig. Så är det inte! Att bli biffig kräver en mycket noga upplagt träningprogram och kostprogram och man behöver lägga ner väldigt mycket tid och planering för att lyckas, så oroa er inte för att bli för stora.

Så lägg in minst 2 tunga och köttiga styrkepass i veckan där ni kör helt slut på överkroppen. Jag själv har efter nyår lagt in minst 1 pass för ryggen och 1 pass för axlar/armar i veckan och har märkt sådan skillnad! Nu har jag tyvärr blivit sjuk och fått tagit uppehåll från styrketräningen i någon vecka, men direkt när jag är frisk igen ska jag fortsätta. Jag har sett resultat på armar, axlar och rygg bara på 1 månad av styrketräning.

Spinning, Dans och Zumba formar alltså inte några snygga armar! Självklart så behöver man ha en hyffsat låg fettprocent för att musklerna ska bli tydligare men med 3-4 träningspass i veckan med fokus på styrka + vardagsmotion och en bra kosthållning med mycket proteiner, bra fetter och långsamma kolhydrater så ska ni se resultat!

Här kommer tips på 1 övning och en cirkelträning som ni kan lägga in i ert styrketräningspass. (Båda går att göra hemma). Bara att köra fullt ös! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Längdskidåkning och yoga gör också dina armar starka och snygga!

  Christina S. 2013-02-14 18:06:00
  Svara
 • Hej Ida!
  En liten fråga om magträning..
  Jag har nämligen väldigt svaga magmuskler, vilket leder till att jag svankar och får ryggproblem.
  Läkare och sjukgymnaster säger åt mig att göra situps, men jag tror jag gör på helt fel sätt.
  För det första får jag aldrig träningsvärk i magen, vilket jag ju borde få eftersom jag har så himla svaga muskler? För det andra så hjälper det ju aldrig. Gick ett dansgymnasium där vi körde magstyrka varje dag, men hela tiden fick jag höra att jag har svaga magmuskler.
  Har du några tips på andra övningar man kan göra istället för situps? Eller kanske en bra förklaring på hur man ska tänka när man gör dom?

  /Kram Jenny

  Jenny 2013-02-14 12:55:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har en fråga angående balans. Jag har en otroligt dålig balans när det kommer till att tillexempel göra utfallssteg, och allt sånt som kräver att stå på ett ben. Ibland blir jag otroligt omotiverad till övningar för att jag tappar balansen osv och brukar därför hålla i mig lite lätt i väggen. Jag undrar om detta gör träningen mindre effektiv?

  Emma 2013-02-14 00:40:00
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Träningen gör det inte mindre effektiv utan snarare tvärt om. Dock ska du vara försiktig när du tränar styrketräning att du har rätt teknik så du inte skadar dig. Låter som du skulle behöva träna upp stbiliteten runt fot- och knäleder. Kontakta en sjukgymnast så hjälper den dig med stabiliseringsövningar 🙂

   idawarg 2013-02-14 09:01:00
   Svara
 • Hej! Jätte inspererande blogg! Följer en hel del träningsbloggar, och alla verkar överrens om att protein är superbra för de som tränar mycket. Själv tränar jag 6-7 gånger i veckan, både styrka och kondition. Jag äter därför en hel del proteinrika produkter, även proteinpulver osv. Men vad händer om man äter för mycket protein? Kan man äta för mycket? Jag vet att protein hjälper till att bygga upp muskelcellerna, men var tar ”protein-överskottet”, (om det nu finns något) vägen? Man använder ju inte protein som energikälla vid träning!
  Tack för svar och en jätte fin blogg! 🙂

  Amaandablixt 2013-02-13 15:39:00
  Svara
  • Svar på Amaandablixts kommentar.

   Det är svårt, men man kan äta för mycket protein. Det finns delade meningar och många säger att det handlar om kalorier in och ut vilket det i stort sett gör men jag har svårt att se att en kost på enbart protein skulle kunna göra någon fet. Nu är det ingen som äter enbart rent protein (förhoppningsvis) haha men i brist på energi från fett och kolhydrater så måste proteinet omvandlas till energi och i den processen så används många av kroppens organ och då försvinner en stor del av proteinets energi i ovandlingen. Men äter man en varierad kost och ligger på ett kaloriöverskott så kan protein lagras som fett. 

   idawarg 2013-02-14 09:30:00
   Svara
 • Vad är tung styrketräning? Det vill säga hur många procent av sin egen kroppsvikt bör man klara av att ta i exempelvis knäböj, marklyft och bänkpress för att det ska räknas som tungt?

  Javja 2013-02-13 13:54:00 http://jagarvadjagater.blogspot.se/
  Svara
  • Svar på Javjas kommentar.

   Det är olika från person till person och bara något du kan svara på vad tungt är för dig. För någon kan tungt vara 1 kg och för en annan 100kg i samma övning. 

   idawarg 2013-02-14 09:31:00
   Svara
 • Hej Ida! Jag tror att jag ev är laktos känslig..
  Känner mej alltid smalare på morgonen och
  sen under dagen blir magen jätteuppsvälld och
  jag känner mej gravid nästan.. Problemet är att jag
  älskar yoghurt, keso och mjölkprodukter överlag..
  Har du några bra förslag på frukost och mellis alternativ?
  Gärna förslag som är lite kalorisnål.. 🙂

  Elin_246 2013-02-13 12:16:00
  Svara
  • Svar på Elin_246s kommentar.

   Yes det kan mycket väl stämma. Jag själv använder de havrebaserade produkterna istället för mjölk. 
   Testa gör en god omelett med lite grönsaker eller havregrynsgröt med bär, kanel, havremjölk och ägg 🙂

   idawarg 2013-02-14 09:33:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind