Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRÅGOR OM DETOX

Som ni alla vet så går jag just nu på en Detox. Har fått massa frågor angående den här så tänkte att det är dags att ta upp frågorna och berätta mer om vad jag tycker…

Varför går jag på Detox? Har sedan en tid tillbaka haft problem med magen. I samband med att jag slutat med mjölk och gluten tyckte jag att det kändes bra att köra en detox för att rensa ur och få fart på magen ordentligt. Det var min Zonterapeut Jeanette på Syakuten som rekommenderade mig.

Vad äter jag under min detox? Jag äter i stort sett som vanligt, protein, bra fetter och långsamma kolhydrater. Undviker mjölk och gluten i största mån. Försöker också att undvika snabba kolhydrater så mycket som möjligt. Vill man vara riktigt duktig så kan man även undvika kaffe. Det gör inte jag dock 🙂

Har man mindre energi/ork? Nej det tycker jag verkligen inte. Det enda är att man blir mer törstig än vanligt och att man måste fylla på med mer vätska, speciellt om man tränar mycket. Detox + bikramyoga var ingen hit för mig :S

Kan man träna under tiden? Yes jag tränar på som vanligt och det går kanon! 🙂

Varför byter jag ut mitt mellanmål mot detox? Jo det gör jag för att man ska ta detoxen mellan 2 mål eftersom kroppen inte tar upp näringsämnena i maten om man dricker den för tätt in på måltid.

Har min mage blivit bättre? Yes det tycker jag verkligen! Har någon vecka kvar på detoxen men jag känner redan att min mage är mycket lugnare och har lättare att bryta ner maten jag äter. Till alla er som lider av IBS tycker jag verkligen att det är en ide att testa denna detox. Går även på regelbunden Zonterapi för magen.

Vart köper man den? Jag beställde min här –> http://www.syakutenzt.vitamera.se/  Holistic Detoxpaket heter den och består av en burk med pulver och en burk med kapslar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej!

  Jag har börjat så smått med holisticpulvret men har väldigt svårt att dricka det pga av smaken. Har du något tips på annat än vatten man kan blanda det med?

  //Malin

  Malin 2014-03-31 13:06:40
  Svara
 • Perfekt! Kanske borde testa. Dock en fråga – smakar det pest och pina, eller är det en okej smak? 

  maria 2013-02-09 16:18:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar varför du gör reklam för detox i din blogg? Unga tjejer har inte speciellt bra kunskap om hur kroppen fungerar och jag tror att det är många unga tjejer som nu kommer att testa detox för att du bloggar om det. Kroppen klarar ju alldeles utmärkt att sköta sig själv! speciellt när man är ung. Man bör vara väldigt försiktigt med att äta tillskott. Det minns massor av studier som visar att risken för cancer ökar markat vid använade utan kosttillskott. Detox är ett kosttillskot med ett hopkok utav örter och vitaminer och fiber i en alldeles för koncentrerad form. Tycker annars att din blogg är vettig! blev bara förvånad över hur du som verkar vara en sån vettig tjej kunde köpa något sånt. Vore tacksam för svar! kram Caroline

  Amarone87 2013-02-07 15:22:00
  Svara
 • Jag har en fråga om träningsvärk. Har tränat i fem månader nu utan att se några större resultat. Jag hade i princip ingen styrka innan förutom den grundstyrka man använder för att gå och stå med. Därför började jag med väldigt lätta vikter men kände inte att det gav något så efter två månader ökade jag till tyngre vikter. Jag tycker att jag svettas och kämpar då det faktiskt ÄR tungt för mig och jag knappt klarar de sista repsen, men dagen efter känns det ingenting i kroppen. För mig betyder träningsvärken att det händer saker med kroppen ett slags kvitto på din träning men jag känner verkligen ingenting. Tränar 3 dagar i veckan (helkroppspass med 1-2 vilodagar emellan) på gym, jag använder så tunga vikter jag kan utan att förlora tekniken. Har testat att variera lite och byta ut övningar, har även börjat våga mig på fria vikter och kettlebells. Ska man känna träningsvärk efter eller är det något jag inbillat mig?

  Tack för en härligt sprallig och inspirerande blogg! 

  Annelie 2013-02-06 19:55:00
  Svara
 • Snälla Ida hjälp mig!!!Jag har ändrat livsstil helt och har levt hälsosamt i ungefär 4 månader nu. Jag älskar effekterna och trivs verkligen med att äta sundt och att träna så ofta jag bara kan. Jag har läst på massa om träning, och hittat inspiration till både mat och träning lite överallt. MEN! Något som skrämde mig rejält var när jag läste ”du kan inte gå ner i vikt samtidigt som du bygger muskler”. ÄR DETTA SANT? Jag har nämligen lite ”hull” här o var fortfarande, men jag vill inte bli ”smal” jag vill bli fit! Visst jag vill bli av med hullet, men jag vill ersätta det med muskler, som synliga magrutor, snygga biceps osv. (hela kroppen egentligen). Betyder detta då att jag inte kan få det förrän jag gjort av med ”hullet” först? Känns ju väldigt surt att kämpa för resultat om det inte ger något… Skulle vara OTROLIGT tacksam för svar.
  Tack för all inspiration!

  Kram

  Pauline 2013-02-06 19:31:00
  Svara
 • Va kul att det funkar för dig =) Jag prövade det där detoxpulvret och vart jätte dålig i magen av det så fick avbryta efter en vecka

  jenny 2013-02-06 16:46:00
  Svara
  • Svar på jennys kommentar.

   Ja man blir lite konstig i magen den första veckan. Men jag blev rekommenderad att bara ta halvdos första veckan och sedan trappa upp. Testa det istället 🙂

   idawarg 2013-02-06 21:55:00
   Svara
 • Hej!
  Först och främst, skitbra blogg!
  Sen så är de så att jag har en fråga också. Mitt dagliga intag ligger på 1200-1400 kcal. Sen springer jag ungefär 1 mil om dagen + styrketräning. Vilket gör att jag får i mig väldigt lite. Äter nyttigt och har uteslutit nästan alla kolhydrater ur min kost. Jag är 171 cm och väger 56 kg. Vill bli slankare och få snygga muskler. Har du några tips på vad jag kan äta för att få upp mitt dagliga intag utan att få i mig massa skit?
  /Julia

  Julia 2013-02-06 16:38:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt