Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

5 BÄSTA TIPSEN PÅ ATT BLI AV MED SÖTSUGET

Här kommer mina 5 bästa knep på att bli av med sötsuget…

– Uteslut alla snabba kolhydrater som tex. socker, pasta, bröd, flingor, snabbmat, potatis, glass, fikabröd mm. De innehåller mycket kalorier som du ej håller dig mätt på länge och triggar även igång suget för mer socker/kolhydrater.

– Ät en ordentlig frukost som innehåller mycket protein och bra fetter så du håller dig mätt länge. Tips: Omelett med skivad kalkon, körsbärstomater och purjolök. Servera med en klick keso.

– Drick kaffe och The. Så fort sötsuget börjar smyga sig på så ta en kopp kaffe eller The istället.

– Undvik även frukt och sötningsmedel under 1 månad då dessa kan trigga igång sötsuget.

– Ät mellanmål. Att hålla sig mätt hela tiden gör att man inte faller ner i någon blodsockerdipp och blir akut sötsugen. Ladda väskan med bra mellanmål som naturella nötter, frön, gojibär, Wild Chips, ProteinPulver mm.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • […] Till inlägget: 5 BÄSTA TIPSEN PÅ ATT BLI AV MED SÖTSUGET […]

  Ida Warg: ”5 bästa tipsen att bli av med sötsuget” | CHIC 2013-01-30 11:01:29 http://chic.se/ida-warg-5-basta-tipsen-att-bli-av-med-sotsuget/
  Svara
 • Det känns ju som att typ allt är onyttigt! Pasta, bröd och potatis som känns som bra mat. Vad SKA man äta egentligen? :c

  Mathilda 2013-01-24 15:38:00
  Svara
 • Men är det inte sötningsmedel i proteinpulver?

  Maria 2013-01-24 07:55:00
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

    Kan också tycka det är lite lustigt att alla rekommendera proteinpulver med smak – då det innehåller sötningsmedel och skit, visst, det är gott, och det slinker ner fort, men nä. När jag själv höll på och dricka massa protein så körde jag på rent vassle (Great Earth, Pure Whey), smakade skit och jag höll på att spy varje gång, fick hålla för näsan, för det skulle ner.. nu är jag ingen expert i ämnet för fem öre, men jag tror nog det är betydligt nyttigare än alla de proteinpulver som är smaksatta, faktiskt.

   Micaela Olsson 2013-02-11 21:59:00 http://twitter.com/Miwakaka
   Svara
 • måste bara fråga vad du tycker om fullkornspasta ur hälsosynpunkt? 🙂

  Nellie 2013-01-23 23:36:00
  Svara
 • Bäste Wargen!
  Emma heter jag. Jag är 162 cm kort och väger runt 60 kg. Jag bryr mig inte längre så mycket om siffran på vågen.. snarare mått och spegelbild. Jag har under en ganska lång tid lyckats gått ner 10 kg.. men det målet nådde jag för länge sen och nu står det baaara still!
  Jag har ganska vältränad överkropp och inte överdrivet mycket underhudsfett… nä, allt har hamnat på min rumpa och lår.. (speciell insida). Jag har länge försökt att gå ner i fett genom att ligga på ett underskott av kalorier och ätit lite kolhydrater.. till detta har jag tränat mest kondition med inslag av styrka. 
  Det händer absolut ingenting. Så jag tänkte att jag kanske ska fokusera mer på styrketräning och äta mer… men då gör jag det i en vecka och sen ångrar jag mig och tänker att jag måste ligga på ett längre underskott och träna mer cardio.. för att jag är rädd för att fettat inte ska försvinna om jag bygger muskler.. och på så sätt se större ut. Jag vet att jag tänker fel, ändå tänker jag så. Jag vill just nu tajta till mig och tycker det är såå snyggt med tjejer med muskler.. men ja, jag vet inte riktigt hur jag ska äta! Tränat 4-6 ggr/v, ungefär varannan dag cardio och varannan dag styrka då jag delar upp styrkan..
  Det här blev inte riktigt en fråga.. men ja.. jag behöver hjälp!
  Bästa hälsningar, Emma

  Emma 2013-01-23 22:07:00
  Svara
 • Första grejen i din blogg (ny läsare) som jag verkligen inte håller med om! 🙂 Var tvungen att blogga om det! 😛 

  http://dithphoto.blogg.se/2013/january/eller-inte.html#comment

  edith 2013-01-23 22:06:00
  Svara
 • Bara jag tittar på bilden blir jag såå sötsugen och bara vill ge med mig och springa ner och köpa godis! Jag vet vad det beror på, jag försöker hålla mig mellan o – 500 kalorier om dagen för jag får sån ångest om jag kommer över 500. Suck. 

  Anonym 2013-01-23 20:35:00
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

    Haha.. roligaste jag läst idag 😀 0-500 kalorier om dagen? Det ens möjligt?

   Micaela Olsson 2013-02-11 21:52:00 http://twitter.com/Miwakaka
   Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Öööh okej.. Gud vad trött jag blir på människor ibland. En kvinna ska äta RUNT 2000 kcal/dag. Vill man gå ner i vikt kan man dra ner till ca 1500 om man i princip inte tränar. Att äta 500 är ju bara onödigt. Förstår du inte att du förstör din kropp, din hälsa och din hjärnfunktion om du inte äter? Är det inte snyggare och sexigare att vara smart, alert och stark än att vara blek, uttryckslös och pinnsmal (som man blir om man lever på 1 morot om dagen). 

   edith 2013-01-23 22:08:00
   Svara
 • Känns som att jag triggat igång mitt sötsug lite nu igen eftersom jag unnat mig för mycket proteinbarer hehe. varje dag har jag liksom unnat mig en sådan. Och nu märker jag hur svårt det är att lägga av med dem! :O

  http://fashionteamgym.blogg.se 2013-01-23 19:04:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag hoppas du kan svara på den här frågan, har letat jättemycket efter svar men det finns ingenstans!
  Man ska ju äta något återhämtande senast 30 minuter efter träningen, men om man t.ex. kör i gymmet 1 och en halv timme, och börjar med armar i 20 minuter och sedan kör andra muskelgrupper och det går en stund, mer än en halvtimme, tills man är klar med träningen och äter. Alltså tar det 70 minuter(bara ett överdrivet exempel) efter man körde armar tills man får återhämtningsmat. Ger återhämtningen inget då för just armarna utan går all energi till de musklerna man körde senast? Måste man ta något efter varje muskelgrupp då? Bra en fundering! Kram & tack för en grym blogg!

  Isabelle 2013-01-23 18:21:00 http://bybello.blogg.se/
  Svara
 • Så cashewnötter med smak är ingen höjdare? Det som är så gott, haha 🙂  

  Amanda 2013-01-23 17:53:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind