Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RECEPT PÅ NYTTIG MOROTSSOPPA

Igår var jag så sjukt sugen på en varm soppa så testade att laga en morotssoppa jag hittade i boken ”Honung : maträtter, desserter, bakverk och tips”. Det är faktiskt min grymt duktiga morfar och hans familj som skrivit denna fantastiska bok där man kan läsa allt om honung och massa recept på maträtter, hudsalvor, musli, hälsodrycker mm. har precis fått boken och ska testa varenda recept i den 🙂

Rekommenderar den varmt och finns att köpa på Adlibris, bokia och bokus.

Igår så lagade jag i alla fall morfars morotssoppa och det var det godaste jag äteit på länge och så lätt att laga! 

Ingredienser: 1 liter buljong, 3 skivade morötter, 1 liten hackad gullök, 1 msk honung, 1msk apelsinsaft, 1tsk riven ingefära.

Gör så här: Koka löken och de skivade morötterna i buljongen tills morötterna är mjuka och mixa sedan allt (jag använde stavmixer). Tillsätt honung, apelsinsaft och ingefära. Låt allt få ett uppkok och häll i lite mer vatten om så behövs. Krydda med salt och peppar.

I receptet står det att man ska servera med en klick creme fraiche, färsk basilika och stekta brödtärningar. Men eftersom jag undviker mjölk och gluten serverade jag min soppa men en liten bit getost i (getost funkar för mig) och ett hembakat glutenfritt bröd med skinka och stekt ägg. Det här receptet måste testas! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Lagade precis den där soppan och HERREGUD säger jag bara, vad gott det var!!! Hade tänkt spara den till efter träningen men blev så frälst när jag provsmakade att jag nu sitter här i löparbrallorna och slevar i mig som aldrig förr!! Måste provas av alla! 😀

  Vickan 2013-01-22 17:42:00
  Svara
 • Låter väldigt gott!! Jag gjorde paprika/morotssoppa härom veckan, påminner lite om detta recept. Ska testa ditt också! 🙂

  Cathie 2013-01-22 16:45:00 http://cathie.se/
  Svara
 • Tänker jag verkligen testa!! Är receptet för 4?

  Louise 2013-01-22 16:09:00 http://www.louiseapple.blogg.se/
  Svara
 • Hej Ida! Jag ska resa utomlands om några veckor och undrar om du har tips på styrkeövningar/ program /alternativ träning på stranden då jag inte kommer att ha tillgång till gym. Vill inte tappa all kondis och träning.Vore såå tacksam för svar! Kram din blogg är bäst. / Alex

  Alex 2013-01-22 14:45:00
  Svara
 • Hej! Blev himla sugen att testa soppan, men hur många personer är receptet för? 🙂

  Cassandra 2013-01-22 12:35:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind